Dodaj do ulubionych

dr Makowski

07.09.05, 17:35
Witajcie,
bardzo dawno nie zgladalam, wiec praktycznie jestem tu nowa. Jestem w ciazy
(11 tc) wiec powrocilam na forum. Poprzednia ciaza nie donosilam, dzidzia
miala wade genetyczna. Wiadomo, ze teraz denerwuje sie zeby sie nie
powtorzylo.
Prosze Was o rade. Wiem, ze dr Makowski jest dobrym specjalista ale chyba
najlepszym jest Roszkowski? Co prawda u dr Makowskiego juz bylam i powiedzial
ze wszystko jest ok, przeziernosc w normie, wszystko jest tak jak powinno byc
ale moj ginekolog powiedzial, ze on nie watpi w zdolnosci dr Makowskiego ale
on jest pewny tylko wynikow od Roszkowskiego. I jeszcze dodal ze coraz wiecej
jest niby dobrych wynikow z "miasta" a potem jest placz, bo lekarz czegos sie
nie dopatrzyl.
No i teraz sie troche zastanawiam czy jesli dr Makowski powiedzial ze jest ok
to jest ok? Czy moge spac spokojnie, czy tylko zdanie Roszkowskiego sie liczy?
Prosze Was o opinie
Pozdrawiam
Zosia
Obserwuj wątek
    • vialle Re: dr Makowski 07.09.05, 18:05
      a twoj gin nie kumpluje sie przypadkiem z Roszkowskim wink

A tak serio to Roszkowski jest gbur, cham i zdzierca, ale jednak bardzo
      kompetentny. A dr Makowski posiada niezly self-marketing ale z umiejetnosciami
      i powazaniem w srodowisku medycznym jest wyraznie gorzej. Madrze sie tak, bo
      mam troche znajomych a znanych lekarzy ginekologow w Warszawie.

Badanie u Roszkowskiego kosztuje 300 zl ale jesli je masz to kupisz sobie za
      nie spokoj ducha smile a to chyba najwazniejsze.
      • amwaw Re: dr Makowski 07.09.05, 18:16
        ja bym powiedziała, że ogromny wpływ "poważania" w środowisku medycznym
        Roszkowski ma przez nazwisko- znany tatuś dużo daje. Natomiast Roszkowski robił
        te same kursy, ma podobne osiągnięcia co np Zwoliński,który o dziwo aż tak
        poważany nie jest...
        • laminja Re: dr Makowski 07.09.05, 18:19
          to był znany stryj...
          • amwaw Re: dr Makowski 07.09.05, 18:20
            tongue_out
            A może,wiem, że bliska rodzinesmile))
    • amwaw Re: dr Makowski 07.09.05, 18:11
      Fajny gin nie ma co...Psychologiem powinien być jakimś albo co...
      Dla mnie są 2 wytłumaczenia:
      -albo nie słyszał o Makowskim, a wyryte w główce ma nazwisko Roszkowskiego
      -albo ma z Roszkowskim jakiś układ
      Możesz spać spokojnie Makowski jest bardzo dobrym specjalistą i z pewnością
      dobrze zbadał dzieciaka.Na pewno wszystko jest OK i gdyby cokolwiek było nie
      tak- zauważyłby. A Twój lekarz jest naprawde wybitnie miłyuncertain
      Pozdrawiam
      • zosiamama Re: dr Makowski 07.09.05, 18:22
        podlamal mnie juz drugi raz, wiec zastanawiam sie czy go nie zmienic.
        Sam powiedzial ze o Makowskim nie slyszal i nie podwaza jego kompetencji ale
        tak jak piszecie jest w wieku Roszkowskiego i powiedzial ze zna go od 20lat i w
        zwiazku z czym jest pewien tylko jego wynikow.
        Zanim wybralam sie do dr MAkowskiego poczytalam troche na forum i dlatego chcac
        zrezygnowac z wizyty u Roszkowskiego wybralam sie do MAkowskiego.
        Vialle uwazasz, ze to tylko sam self-marketing i nic wiecej? Wydaje mi sie ze
        nie, ze raczej jest dobry, tylko jest duzo mlodszy i moze dlatego mniej znany,
        bo krocej pracuje. No i "masz babo placek". Co mam teraz leciec do
        Roszkowskiego aby "spac spokojnie"?
        • amwaw Re: dr Makowski 07.09.05, 18:37
          E tam.Ja nawet może odrobinę rozumiem gościa, bo sama miałam przejścia z
          kiepskim specjalistą od usg i wykrył coś czego nie było, za tydzień mialam usg
          u Makowskiego,który zrobił je porządnie i wyprostował całą sytuację,a skoro gin
          nie zna Makowskiego może uważać że jest takim samym "fachowcem", ale Makowski
          jest naprawde niezłym specjalistą. Po wizycie u Makowskiego miałam jeszcze 2
          usg u Zwolińskiego i Osóbki Morawskiego- u obu wyszło to co u Makowskiego.
          Jeżeli masz być spokojniejsza-idź do Roszkowskiego, ale wg mnie- raczej nie ma
          sensu.
          pozdrawiam
    • laminja Re: dr Makowski 07.09.05, 18:18
      Lekarze często tak mówią, bo Roszkowski ma faktycznie bardzo duże doświadczenie
      i wiele lat stażu. Makowski jest młody, ale to dobry specjalista. Ma młode oko,
      a czasem właśnie to może okazać się decydujące. Jeśli masz zbędne 300zł to idź
      do Roszkowskiego, po co masz się denerwować...
    • basik20 Re: dr Makowski 07.09.05, 19:00
      Droga Zosiu
      Od 12 tyg ciązy do 23 tyg byłam pod kontrolą dr Roszkowskiego. Ponieważ miałam
      podwyższone NT (2,6 mm) Roszkowski przeprowadzał mnóstwo badań. Z wizyty na
      wizytę jak wyniki testów wychodziły dobre straszył mnie mówiąć że MUSI coś
      znaleźć. Ostatecznie zrobił amniopunkcję. Kosztowało mnie to wszystko mnóstwo
      zdrowia. Wynik był dla mnie zbawieniem - synek jest całkiem zdrowy. Zgłosiłam
      się z wynikiem do roszkowskiego on zaczął udawać kretyna że generalnie ta
      amniopunkcja nie była potrzebna. Kazał mi przyjść jszcze w 32 tyg ale nic z
      tego. W przyszłą środę idę do Makowskiego. Mam nadzieję że będę zadowolona.
      Pozdrawiam cie gorąco. Nie zawsze znane nazwisko jest najlepszym wyjściem.
      • marianka_pod_choinke Re: dr Makowski 07.09.05, 20:53
        Nie ma ludzi nieomylnych, a lekarze też ludziesmile. Cięzko oszacować który jest
        the beściak i myli sie najrzadziej.Czytałam dużo krytyki pod adresem
        Roszkowskiego. Sama chodze do Makowskiego. I powiem Ci jedno- uważam że jest
        profesjonalistą. Jednak sam Ci nie da gwarancji, że prawidłowe NT i obecność
        kosci nosowej nie wykluczą np. zespołu downa bo 25% dzieci z tą wada ma
        prawidłowe markery. Dlatego zrobiłam amniopunkcję. Po połówkowym, kiedy dr
        Makowski stwierdził że wwzystko jest ok, jestem pewna że jest ok. Bo tutaj
        ocena płodu uzalezniona była od jego umiejętności. A ja mu ufam. Sztab moich
        koleżanek się nie zawiodło!
        src="lilypie.com/days/051221/2/21/1/+1"
    • coco14 Re: dr Makowski 07.09.05, 22:01
      Przyłączam się do grona "fanek" Makowskiego.Uważam że jest bardzo dobrym
      specjalistą.Myslę też że w dzisiejszych czsach -mam na myśli sprzęt jakim
      dysponują_jest sporo dobrych lekarzy.Oczywiście doświadczenie i wiedza idą
      górą.A roszkowski ma poprostu wyrobioną renomę.Od lat -kiedyś jeden z niewielu-
      robi badania prenatalne.Poprostu jest starszy i myślę że za 20 lat o Makowskim
      też będą wszyscy wiedzieli.
    • dosiamamafilipa Re: dr Makowski 07.09.05, 22:12
      hej
      rzeczywiscie jakis dziwny ten twoj gin. ja bylam u na usg u obu w jednej ciazy
      u jednego w drogiej na polowkowym u drogiego, kazdy z nich ma prawo sie pomylic
      to tylko ludzieale powiem ci ze roszkowski pomylil sie w tak banalnej srawie
      jak plec hi hi, znam niestety i inna mame u ktorej pomylil( a raczej przeoczyl)
      inna dos fundamentalna sprawe dlatego druga ciaze kontroluje juz gdzie indziej
      czyli u mlodszego makowskeigo bo doszlam do wniosku ze niestey tamten chyba w
      rutyne wpadl. Na poczatku wizyty pyta co jest nie wporzadku jak mu powiesz co
      to wlsnie to ci dokladnie pomierzy ale jesli uwazasz ze wszystko jest ok
      badanie trwa 5 min. dosc pobierznie a przecierz idziesz tam po to zeby to on ci
      powiedzial czy cos nie jest ok chyba ze sie myle.
      pzdr.
      dorota
      • ayla76 Re: dr Makowski 09.09.05, 10:33
        Ja też jestem fanką Makowskiego, przemiły człowiek i naprawdę wygląda na
        profesjonalistę. na wszelki wypadek zrobiłam drugie usg połówkowe, bo mam
        znajomego gina na Czerniakowskiej i mi je załatwił. Byłam u Garwolińskiego. Mój
        gin powiedział, jak zapytałam o Roszkowskiego, z którym zresztą pracuje w
        jednym szpitalu, że nie ma o nim najlepszego zdania i lepiej iśc do
        Garwolińskiego, który podobno Roszkowskiego uczył. Więc co gin to opinia. Ale o
        Makowskim słyszałam sama dobre opinie. Wiem, ze jeszcze autorytetem jest
        Osóbka - Morawski.
    • onion75 Re: dr Makowski 09.09.05, 10:37
      Bylam u Makowskiego wczoraj drugi raz i znow jestem zachwycona.
      Tylko termin oczekiwania na wizyte rozciagnal juz sie na ok 3 tygsad
      Nie wiem czy tak bylo zawsze, czy po prostu w okresie wakacyjnym bylo mniej
      chetnych?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka