figatka 14.09.05, 13:03 Jak to jest z tymi testami. Wyczytałam że miałyście "przygodę" typu: Test ciążowy pokazuje że jesteś w ciąży a dwa dni póżniej że nie. Jak to jest możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nina78 Re: Test ciążowy- wiarygodność 14.09.05, 13:35 Wiesz, prawda jest taka, ze czulosc tych testow nie jest zbyt wysoka. Jak robilam pierwszy test (w dniu spodziewanej @) to wyszedl negatywny. A tydzien pozniej (inny test) juz cieszylam oczy dwoma kreseczkami Najbardziej miarodajny jest test z krwi i badanie USG stwierdzajace istnienie pecherzyka ciazowego. Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: Test ciążowy- wiarygodność 14.09.05, 14:18 W tą stronę nie ma pomyłek. Coć takiego jak piszesz może wytąpić w 4 przypadkach: a.wynik testu po sugerowanym czasie pomiaru( np.- godzinie)-wtedy test jest niemiarodajny b.drugi test o niższej czułości( choć- wątpilwe-st bety podwaja się do 72 h więc i tak powinno pokazać ) - czyli prawdopodobnie ciąża c.pierwszy test z porannego, a następny z późniejszego moczu( też mało wiarygodne- ) d. ciąża biochemiczna ( nie ma inplantacji). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malgolkab Re: Test ciążowy- wiarygodność 14.09.05, 15:08 ja mialam taka sytuacje. wyszla druga blada kreska pare dni po spodziewanym terminie, a 2 czy 3 dni pozniej test z krwi wyszedl ujemny. mozliwe, ze byla to ciaza biochemiczna, tak mi powiedzial lekarz. miesiac pozniej zaszlam normalnie w ciaze. Odpowiedz Link Zgłoś