Dodaj do ulubionych

Inflancka - proszę o opinie

19.09.05, 22:44
Cześć,

Na lekarza prowadzącego wybrałam gina który pracuje na Inflanckiej i w
związku z tym proszę o opinie o tym szpitalu, jak wygląda poród rodzinny, ile
jest sal do porodów rodzinnych, ile takowy kosztuje, jak z zoo, jak wygląda
opieka po porodzie.

Będę wdzięczna na każdą informację. Piszę tutaj, bo na szpitalach jest
mniejszy ruch smile
Obserwuj wątek
    • isa2 Re: Inflancka - proszę o opinie 20.09.05, 08:15
      Ja rodzilam na Inflanckiej, znam tez kilka osob, ktore tam rodzily, chetnei Cie
      odpowiem na pytania, pod nr. gg3641565
    • dorota53 Re: Inflancka - proszę o opinie 20.09.05, 09:04
      Znajdziesz wiele pozytywnych opini na watku o szpitalach. Ja rodzilam tam swoje
      pierwsze dizecko na rodzinnych i bylam zadowolona. Na pewno komfort psychiczny
      majac do dyspozycji pokoj dla siebie, szczegolnie kiedy porod trwa dlugo. Nie
      musialam sie martwic ze moze swoim stekaniem czy skurczami komus przeszkadzam
      czy denerwuje. Byl przy mnie moj maz, mama wiec to tez kolejny plus takiego
      porodu. Ostatnio ten dolny oddzial przeszedl remont, a wiec sale sa odnowine.
      Pierwsza faza porodu odbywa sie w pokojach na druga faze a wiec na sam porod
      przechodzi sie do pokoju obok. Tam jest juz lekarz, polozne i fotel na ktorym
      sie rodzi, o ile nie wybierasz innej pozycji. Reasumujac porod na dole w
      bardzo dobrych warunkach (choc to tez zalezy od zmiany, humoru poloznej, itp),
      na oddz. noworodkowym troche mnniej milej wspominam te plozne. CHoc z serca
      polecam Pania Malgosie ds laktacyjnych, ktora cierpliwie przez dwa dni uczyla
      mojego synka ssac cycusia, bo niestety nie potrafil.Szpital godny polecenia.
      Pewnie jeszcze raz sie tam wybiore w grudniu...
      • kajtanka Re: Inflancka - proszę o opinie 20.09.05, 10:09
        www.szpital-inflancka.internetdsl.pl/index.htm oto strona tego szpitala.
        Jest tam cennik opis co mażna zastac. Mysle że i tak warto pójśc zobaczyć na
        własne oczy odział.
        Pozdrawiam
    • isa2 Re: Inflancka - proszę o opinie 20.09.05, 10:52
      .. no nic, chyba jednak napisze kilka slow... Ja osobiscie mam bardzo zle
      doswiadczenia z tego szpitala i kilka moich znajomych kolezanek rowniez. Nie
      mowie o warunkach higienicznych, czy komforcie w postaci osobnego pokoju (za
      ktory defacto placi sie spora kase). Mowie o tym, ze nader czesto zdazaja im
      sie bledy. W moim przypadku, lekarz przebil mi przy badaniu pecherz plodowy i
      wywolal tym samy przedwczesny porod. Skonczylo sie 24 h porodem na oksytocynie.
      Nie wspomne o tym, ze po porodzie pozostawiono mi resztki lozyska i blon
      plodowych. Po tygodniu od porodu dostalam temperatury ponad 40stopni i
      krwotoku. Przyjechalam do szpitala, a oni, ze nie maja w nocy USG i nie moga
      mnie przyjac. Gdyby nie znajomy lekarz z tego szpitala, osierocilabym chybe
      moje dziecie. Przyjeli w koncu, temperatura mimo lekow wzrosla do 41 stopni,
      ale nikt sie nie zajal malym i przy takiej temp. sama musialam dziecko wykapac
      i karmic. Wylyzeczkowali mnie, ale i tak zle, bo nadal pozostaly resztki, z
      ktorymi meczylam sie jeszcze kilka miesiecy i grozil mi kolejny zabieg.
      W endefekcie mam zrosty na macicy. Nie jestem odosobnionym przypadkiem, to sie
      zdaza jak lekarze twierdza. Nie chce Was dziewczyny straszyc, to nie moj cel,
      ale za duzo tych przypadkow w kregu moich znajomych, dlatego postanowilam
      napisac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka