Dodaj do ulubionych

mamuśki marcowe 2006

22.09.05, 18:01
Na pierwszej wizycie była u innego lekarza i termin porodu wyznaczył na
14.03.2006.Teraz chodze juz do innej pani lekarki i ona wyliczyła że poród
będzie 23 marca.Skąd ta rozbieżność?Jutro zaczyna się 16 tydzień.A tak poza
tym to bardzo się martwie czy wszystko z dzidzią w porządku.Niby usg
ok,badania ok,ale i tak odczuwam niepokój.Moze dlatego że to moja pierwsza
ciąża,na którą bardzo długo czekaliśmy.Chyba jestem przewrażliwiona.Są jakieś
kobietki z terminem na marzec?
Obserwuj wątek
    • martina.15 Re: mamuśki marcowe 2006 22.09.05, 18:04
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30423
      jas tam jestem z lutego smile a niepokoj- najnormalniejszy smile ale staraj sie
      cieszyc dzidzia smile i zacznij do malucha gadac, to baardzo zbliza i uspokaja smile

tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;126/st/20060206/k/6b17/preg.png
    • a_pynia Re: mamuśki marcowe 2006 22.09.05, 18:12
      Dużo nas marcóweczek smile.
      Jeżeli wszystkie badania są OK, to naprawdę nie masz się o co martwić. Chociaż
      ja też w pierwszej ciąży martwiłam się tym... że wszystko jest w porządku -
      tyle się naczytałam i nasłuchałam o różnych komplikacjach! Zobaczysz, uspokoisz
      się, jak poczujesz ruchy dzidziusia. Wtedy będziesz mieć potwierdzenie, że
      wszystko OK.
      • ulaszka Re: mamuśki marcowe 2006 23.09.05, 10:11
        Ja też przy pierwszej ciąży bardzo się martwiłam, szczególnie po USG, w czasie
        którego lekarz powiedział "Chyba tu mamy wodogłowie", a chwilę potem "A nie,
        pomyliłem się". Uspokoiłam się dopiero kilka miesięcy później, jak córcia
        urodziła się zdrowa.

Ulaszka (też marcóweczka)
    • ewelinam80 Re: mamuśki marcowe 2006 23.09.05, 10:24
      Cześć.Ja mam termin na 3 marca 2006 i jest to moja druga ciąża a martwię się ta
      k jakby to była pierwsza.Właściwei przy pierwszej nic się nie martwiłam ,
      czytałąm tylko ksiązke W OCZEKIWANIU NA DZIECKO i różne gazetki a teraz przy
      drugiej ciązy jak weszłam na forum to po prostu cały czas jakieś dziwne myśli
      mi chodzą po głowie.Lekarz mówi że wszystko jest ok. i staram sie nie myślec
      inaczej.Dzisiaj skończył mi się 17 tc i nie mogę doczekać sie kiedy poczuję
      ruchy mojej dzidzi. Powodzenia smile
    • asiulka1976 forum 23.09.05, 10:32
    • blanka2006 Re: mamuśki marcowe 2006 23.09.05, 10:52
      Ja też chyba załapie się na marzec,a dokładnie mam termin na 3 marca (jestem w
      17 tc) czuje już ruchy, z dnia na dzień coraz silniejsze.Chyba każda z mam
      przeżywa ten okres bardziej intensywnie,i to chyba jest naturalne że mamusie
      martwią się o swoje maluszki,o ile nie robią tego zbyt dosadnie.Pozdrawiam i
      trzymam kciuki za nas wszystkie.Oby do marca!!!!!!!!
      • dasia82 Re: mamuśki marcowe 2006 27.09.05, 14:08
        hej, ja tez mam termin na 3 marcasmile ale ruchow dzidzi jeszcze nie czujesad poza
        tym jakos nie panikuje i nie przejmuje sie ciaza, chociaz to tez moja pierwsza,
        czy ze mna jest cos nie tak???
    • inches Re: mamuśki marcowe 2006 25.09.05, 20:53
      Witam, ja mam termin na 18 maraca 2006. Z badania USG wyszło, że 12 maraca.
      Dzidzia jest troszkę więkasza i stąd ten drugi termin. Ten pierwszy traktuję
      jako pewniejszy, gdyż jestem po IUI. Jutro zaczynam 15 tc. Początkowo liczyłam
      te tygodnie po swojemu, ale zaczęłam się gubić podczas wizyty u lekarza. Teraz
      liczę jak moja lekarka i zawsze wiem kiedy co i jak. Pozdrawiam wszystkie
      marcowe mamy.
      Ps. tak długo czekaliśmy, że czasami również boję się cieszyć.
    • susanka Re: mamuśki marcowe 2006 25.09.05, 21:25
      czesc dziewczynki, zobaczylam Wasz watek i nie moglam nie napisac....ja juz
      jestem marcoweczka smilemamusia marcowa 2005 smile zazdroszcze Wam tych wszystkich
      emocji ktore na Was czekaja!!!! trzymajcie sie dziewczynki!!!! ja juz nie moge
      sie doczekac kolejnej ciazy smile)) buziaczki
    • doras2 Re: mamuśki marcowe 2006 26.09.05, 21:32
      Cześć,tak sobie czytam i widzę termin 14 marca z poślizgiem na 23 marca,to
      dokładnie tak jak u mnie,tyle ,że druga ciąża.Co do niepokoju to normalne,przy
      Natalce też się denerwowałam,ale chyba nieco mniej,teraz ciagle porównuję obie
      ciąże i wydaje mi sie ,że coś nie tak,ale to tylko takie wydawanie się...
      Napewno wszystko jest oki.
      Dorota i KIka
    • krecha powiem tak: 27.09.05, 12:36
      a moze byc facecik z terminem marcowym?

(nie pisze na razie wiecej na wypadek,
      gdyby facecik byl niemile widziany)
      • oliwia244 Re: powiem tak: 27.09.05, 15:26
        facecik w brzuszku?
        • krecha Re: powiem tak: 27.09.05, 20:38
          facecik oczekujacy,
          na zewnatrz
    • hanula12 Re: mamuśki marcowe 2006 27.09.05, 15:34
      Ja według usg mam termin na 30 marca, a według OM na 4 kwietnia także nie wiem,
      kiedy nasz maluch pofatyguje się na światło dzienne. a niepokoje o dzidzię są
      chyba normalne (ja też się boję), zwłaszcza w I ciązy, bo wszystko jest nowe i
      takie nieznane. trzeba pamiętać tylko, że stres bardzo szkodzi, więc bardziej
      opłaca się być optymistką
    • kafkaik Re: mamuśki marcowe 2006 27.09.05, 16:15
      Jak zobaczyłam ten post to sie ucieszyłam, że jest nas trochę. ja mam termin na
      13 marca, jak byłam na usg ostatnim zaczynałam 13 tydzień, a płód był oceniony
      na 12,wiec moze tydzien poślizguwink, mam pytanie do was kobitki czy jak długo
      siedzicie przy kompie pracując itd czy odczuwacie taki ucisk poniżej mostka mi
      to od tygodnia nie daje spokoju męczę sie i zaczynam denerowac czasami mam
      wrazenie ze nie moge zlapac tchu , może macie podbne dolegliwości, nie wiem czy
      iść z tym do lekarza, nie chce panikowac tak poza tym nic sie nie dzieje
      niepokojącego
      • aga.spych Re: mamuśki marcowe 2006 28.09.05, 11:58
        Ja siedze przy kompie 8 godzin w pracy no i troche jeszcze w domku.Narazie nie
        czuje zadnego ucisku choć przyznam że tchu mi czasem brakuje.Ale podobno tak
        może być od 4 miesiąca.Pozdrawiam.Aga i ?
      • gosiawww1 Re: mamuśki marcowe 2006 03.10.05, 15:50
        witam, zaczynam 17tydzień ruchy czuję super. Bólem w klatce się nie
        przejmuj.moim zdanie dziecko rośnie i wszystkie kości Twoje będą się poddawały.
        Przy pierwszej ciąży też miałam takie bóle w mostku i tak mi tłumaczył lekarz
    • aga162 Re: mamuśki marcowe 2006 28.09.05, 09:11
      hej, ja też z tych marcowych. Termin mam na 26 marca (tak wynika z moich
      obliczeń, obliczeń lekarza i z usg, wiec chyba to tak mniej więcej będziesmile
      Dziewczyny powiedzcie, kiedy Dzidzia zacznie się ruszać??? Już bym chciała już
      coś poczuć. Podobno u szczupłych dziewczyn to może być szybciej wyczuwalne, czy
      to prawda? Ja jestem bardzo drobna, więc cieszyłabym się jak by to już miało
      być niedługosmile
      pozdrowionkasmile
      • mamusia.dzidziusia Re: mamuśki marcowe 2006 28.09.05, 09:19
        To ze mną jest podobnie, termin ten sam i mała jestem. Zobaczymy która z nas
        poczuje pierwsza.. tylko bez oszukiwaniawink
        • aga162 Re: mamuśki marcowe 2006 28.09.05, 11:40
          przyjmuję wyzwaniewink bez oszukiwaniasmile))
    • beata761 Re: mamuśki marcowe 2006 28.09.05, 15:31
      hej ! ja tez mam termin na 23 marca smile trochę będzie tych marcowych
      dzidziusiów, ale to fajnie !

• julka81torun Re: mamuśki marcowe 2006 03.10.05, 13:45
      Wygląda na to , że też jestem marcową mamusią smile Mam termin na 6 marca ale coś
      czuje w kościach, że skoro to tak blisko Święta Kobiet to.... to dostane
      najwspanialszy prezent właśnie 8 marca smile) To moja pierwsza dzidzia. Jestem na
      przemian szcześliwa i panicznie wystraszona, ale z tego co czytam to norma smile
      Pozdrawiam wszystkie oczekujące mamuśki kiss
    • mija4walles Re: mamuśki marcowe 2006 03.10.05, 13:49
      kochana mozemy sobie pogratulowac doslownie dzis zaczelam 16 tydzien wiec ... a
      termin mam na 14 marca z terminami jest jzu tak beznadziejnie ze sie przesuwaja
      moj gin mowi ze usg czasem pokazuje rozne terminy w zaleznosci od wielkosci
      dziecka takze niczym sie nie przejmuj h=ja tez mialam obawy ale teraz sie ciesze
      • enceinte Re: mamuśki marcowe 2006 03.10.05, 17:06
        Link do forum Marcóweczki 2006 smile
    • julitta.27 Re: mamuśki marcowe 2006 03.10.05, 21:19
      Hej marcowe mamuśki ja też mam rodzić w marcu a dokładniej 1-2,03,2006.Jest to
      moje pierwsze dziecko i strasznie boję się porodu choć wiem,że jako kobitki
      musimy go przeżyc .Jeszcze nie znam płci dzidziusia,choć mam wrażenie że to
      dziewczynka.Mam pytanie czy wam po nocy lekko puchną stopy?-jeśli tak dajcie
      małą radę co robic? pa pa
      • jolciabyd Re: mamuśki marcowe 2006 05.10.05, 10:01
        witam
        ja tez mam temin na 1.03.2006 to juz moja druga ciaza mam w domku corunie 25
        mies julitke a teraz mam nadzieje na synka ale tez jeszcze nie wiem , co moge
        poradzic na opuchniete stopy to kapiel w chlodnej wodzie nogi lekko uniesione na
        walku podczas spania i zel do stop chlodzacy poleca jak cos wiecej to zapraszam
        na meila
        pozdrawiam jola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka