Dodaj do ulubionych

ginekolog w krakowie

25.09.05, 12:28
szukam dobrego ginekologa w krakowie ktory ma podpisany kontrakt z NFZ.
Chodzi mi o lekarza z "prawidłowym : podejsciem do kobiet smile
Obserwuj wątek
    • asiulka1976 Re: ginekolog w krakowie 25.09.05, 12:30
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=18090
      • kokons Re: ginekolog w krakowie 26.09.05, 10:44
        Na bialej liscie ginekologow znajdz dr Kolke (tam tez moje opinie) - ja m.in. u
        niego prowadze ciaze i uwazam ze jest swietnym specjalista a przyjmuje w
        Przychodni sw. Rafala na Piaskach Nowych.
        Powodzenia / 23 tc
    • magda_f1 Re: ginekolog w krakowie 25.09.05, 15:42
      Ponawiam pytanie !!
      dziewczyny czy ktoras z was trafila na dobrego gina z NFZ majacego prywatny
      gabinet
      • kigo Re: ginekolog w krakowie 25.09.05, 15:48
        Dr Anna Springwald- przyjmuje w ramach NFZ w Klinice Zdrowia na ul
        Modrzewskiego 2; poza tym w ilku prywatnych gab- na Bronowickiej 83 w Tow.
        Rozwoju Rodziny i na Wadowickiej 8 w lux-medzie.
        • trosia do kigo 25.09.05, 15:55
          Rozumiem, ze jesteś pacjentką dr Springwald? Napisz mi, proszę, coś o niej
          (opinie, odczucia,...), bo zastanawiam się nad zmianą ginekologa właśnie na dr
          Springwald. Czy prowadzi Ci ciążę? Czy jesteś z niej zadowolona, czy pamięta
          pacjentki? Czy wspólpracuje z jakimś szpitalem? Mój lekarz przyjmuje już tylko
          prywatnie i zaczyna mnie drażnić, że za wszystkie badania muszę płacić sad
          • kigo Re: do kigo 26.09.05, 13:05
            Przede wszystkim jest miła, sympatyczna, taktowna i ma wiedzę. Nigdy Twoich
            problemów nie umniejsza, choćby nie wiem jak "głupie "Ci się wydawały. To tak
            naprawdę jedyny ginekolog do którego mam pełne zaufanie. Owszem prowadzi mi
            ciążę , jednak chodzę do niej na Bronowicką, raz byłam na Modrzewskiego (NFZ) -
            tam też robiłam badania i co bardzo mnie wkurzyło to to,że nie mogłam zobaczyć
            swoich wyników moczu po badani, dopiero na wizycie za miesiąc- a jak wiadomo im
            wcześniej się wykryje ew. infekcję, o którą w ciąży nietrudno, tym lepiej.
            Dlatego teraz bad robię niestety prywatnie. Poza tym daje tel. kom.- w razie
            czego zawsze można zdzwonic; i wydaje mi sie ze pamięta pacjentki- no może nie
            od razu, ale ja chodze do niej juz ładnych parę lat (chyba ok. 6-7).
            Wiem ze dr Springwald dyżurowała w RYdygierze i miała z tego niestety
            zrezygnować, ale jak jest obecnie to nie wiem...- to jest ten mankament.
            • kokons Re: do kigo 26.09.05, 13:14
              Nie dawanie wynikow jest niezgodne z prawem!
              Ja dostaje kserokopie wszystkich wynikow,bo gdyby cokolwiek w przychodni
              twierdza,ze lepiej je miec przy sobie... no i mam w swojej domowej dokumentacji
              ciazowe.
              Pozdr.
              • yasmeen Re: do kigo 26.09.05, 13:22
                Ja dostalam zeszycik, do ktorego moj lekarz wpisuje swoj opis badania, dopina
                USG, wpina wyniki, wpisuje zalecenia itd.
                To jest IMO bardzo dobre, bo w kazdej chwili moge zpelna dokumentacja pojsc do
                innego lekarza, a w razie czego (tfu tfu) naglego mam opis calej ciazy przy
                sobie.

yas
                • kokons Re: do kigo 26.09.05, 13:25
                  A ja oprocz tzw. karty ciazy dostaje ksero wynikow... do karty ciazy nie da sie
                  wpisac i tak wszystkich wynikow, bo nie ma w niej tyle miejsca.
                  • yasmeen Re: do kokons - karta ciazy 26.09.05, 14:20
                    heh gdzies mi wcielo posta sad

Pytalam sie co to jest ta karta ciazy, czy to cos specjalnego, bo ja dostalam
                    tylko taki zeszycik w kratke, z kolorowa okladka smile TAm moja lekarka wpisuje i
                    dopina wszystko.
                    Czy ta karta jest wymagana np. szpital itp. ? Bo jesli tak to musze sie
                    upomniec ...

pozdr
                    yas
                    • kokons Re: do kokons - karta ciazy 26.09.05, 15:43
                      Nie stresuj sie.
                      MNie ginekolog zalozyl taka karte i powioedzial, ze mam ja pokazac przy
                      porodzie ale niewiem czy to jest koniecznosc - raczej wygoda i bezpieczenstwo,
                      bo w niej wszystko co najwazniejsze jest co miesiac wpisywane (wlacznie zwagasad)
                      jak i na koncu wyniki dodatkowych badan i opis rozwoju dziecka z 3 USG.
                      Karta to taka jakby skladana ksiazeczka, niezbyt to wielkie ale ma mnostwo
                      tabelek na wpisy. Mysle, ze zeszyt ci to zastepuje, choc oczywiscie mozesz
                      zapytac o tzw. karte ciazy.
                      Powodzenia.
              • kasmuzka Re: do kigo 26.09.05, 13:26
                Wyników rzeczywiscie nie daja od razu tylko na wizycie u lekarza, ale jesli
                wyniki sa zle, to od razu do Ciebie dzwonia i o tym informuja. Wiem, bo
                chodzilam do tamtej kliniki i raz mi sie zdazylo, ze mialam zle wyniki moczu.
                Zadzwonili do mnie i powidzieli jaka jest sytuacja, prosili o szybka wizyte u
                lekarza. Wiadomo, ze w tej klinice do ginekologa trzeba zapisywac sie z
                misiecznym wyprzedzeniem, ale jezeli sutuacja jest powazna, to lekarz przyjmuje
                w tym samym dniu lub nastepnym, ale juz odplatnie (50zl, czyli pewnie i tak
                taniej niz w inych miejscach). Tak wiec, jesli sie chce oszczedzic na badaniach
                to mozna poczekac na nie troszke dluzej, wiedzac, ze brak telefonu to dobre
                wyniki badan smile)))

pozdrawiam
                KM
            • trosia Re: do kigo 26.09.05, 15:13
              Dzięki wielkie! Zastanawiam się nad Kliniką Zdrowie głównie dlatego, że to
              jest "moja" przychodnia (mam tam lekarza rodzinnego i okulistę) i mieszkam
              niedaleko.
              Napisałąm do Ciebie na priva w sprawie dr Springwald, ale nie musisz już
              odpowiadać smile Jeszcze raz dziękuję za opowiedź!
          • przeciwcialo Re: do kigo 26.09.05, 16:21
            Prowadziła mi pierwsza ciaże- świetna lekarka. A prywatnie przyjmuje tez w CM
            LIM na Lubelskiej.
            • kigo Re: do kigo 27.09.05, 18:07
              Do mnie niestety nie zadzwonili. Zasadowe pH i bakterie w moczu nieliczne były
              dla pielęgniarek normą - co dla kobiet w ciąży normą nie jest. Musiałam zaraz
              robić posiew.
              Zgadzam się całkowicie ze badania sa własnością pacjenta. Z innych źródeł
              dowiedziałam się, że jesli nie przyjdzie sie na wizytę do lekarza po zleconych
              badaniach to NFZ niezwraca przychodni za badania- i stąd te trudności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka