Dodaj do ulubionych

zrobilam glupote.....:(

26.09.05, 10:45
Mam 22 lata a zachowalam sie jakbym miala 15....sadkochalam sie bez
zabezpieczenia (wytrysk nastapil poza mna).Jakie sa szanse ze moglam zajsc w
ciaze?Ostatnia miesiaczke mialam 6.09 (a 4.09 odstawilam tabletki) teraz
czekam na fizjologiczna miesiaczke,stosunek byl 24.09....kurde,jaka ja glupia
jestemsadprosze,napiszcie co sadzicie o szansach potencjalnej ciazy.pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • invicta1 Re: zrobilam glupote.....:( 26.09.05, 10:46
      no niestety dla Ciebie są szanse
    • studentka83 Re: zrobilam glupote.....:( 26.09.05, 10:59
      wiem,ze to glupio zabrzmi ale pocieszam sie ze mam duze tylozgiecie i moze
      jednak zawzietym skubancom nie udalo sie tam dotrzec....tak zwany czarny
      humor....nie wiem co mnie napadlo ale zapedzilismy sie,po 4 latach pierwszy raz
      bez zabezpieczenia,miejmy nadzieje ze nie owocny.
      • mika_007 Re: zrobilam glupote.....:( 26.09.05, 11:06
        tyłozgięcie nie ma wpływu na łatwość/trudność zajścia w ciążę
        wytrysk "na zewnątrz" też nie jest pewnikiem,bo przed tym konkretnym wytryskiem
        który faceci próbują kontrolować,i tak wydziela się kilka kropel z plemnikami-
        tego już kontrolować nie mogą wink
        jeśli chcesz szybko sprawdzić czy jesteś w ciązy -zrób badanie krwi
        • cn_tower tyłozgięcie ma znaczenie! 26.09.05, 11:12
          oczywiście że ma , chyba chcesz dziewczynę celowo zdołować, ja w związku z
          tyłozgięciem po dwóch latach regularnego współżycia dopiero zaszłam w ciążę,
          zawsze jakaś szansa jest że mogłaś zajść ale moim zdaniem niska, zwłaszcza że
          po odstawieniu tabletek, organizm dochodzi do siebie, do wyrównainia poziomu
          hormonów, ja bym raczej nie sądziła że to ciąża, pozdrawiam
          • mika_007 Re: tyłozgięcie ma znaczenie! 26.09.05, 12:20
            cn_tower napisała:

> oczywiście że ma , chyba chcesz dziewczynę celowo zdołować, ja w związku z
            > tyłozgięciem po dwóch latach regularnego współżycia dopiero zaszłam w ciążę,

znam masę dziewczyn z tyłozgięciem i problemów z TEGO tytułu z zajściem w ciązę
            nie miały
            jestem tego przykładem wink
            jestem w ciąży w którą zaszłam w baaardzo podobny sposób jak studentka,nie jest
            to moje pierwsze dziecko -mogę zachodzić w ciążę co miesiąc bezproblemów
            chociaż mam tyłozgięcie wink
    • studentka83 Re: zrobilam glupote.....:( 26.09.05, 11:10
      teraz badanie hcg juz by wykazalo ciaze?jesli nie to za ile najwczesniej zrobic
      badanie krwi?
      • superslaw Re: zrobilam glupote.....:( 26.09.05, 11:32
        Kochane a ja wam mówię i nie chcę tu dołować studentki że po pigułkach właśnie
        najłatwiej zajść w ciązę u mnie tak było i z córeczką i teraz (chyba z synkiem)
        tak więc uwieżcie organizm jest tak rozregulowany że nie sposób przewidzieć
        owulacji..Trzymaj sie i zrób B-hcg..dowiesz się na pewno..
        pozdrawiam ciężarna żona slawsupera Agata mama 6letniej Domci i chyba Wojtusia
        20-21tc..
      • an_ni Re: zrobilam glupote.....:( 26.09.05, 11:43
        wez postinor
    • martina.15 Re: zrobilam glupote.....:( 26.09.05, 12:27
      ja mam 18, uwazalam, poprzesuwalo mi sie, bede miala dziecko. i szczerze
      powiedziawszy to byla najcudowniejsza pomylka w moim zyciu, mimo ze jeszcze
      matura przede mna. masz troche sznas na to ze jestes, ale mam wrazenie ze sa to
      szanse mniejsze niz to ze nie jestes w ciazy. trzymam kciuki,a na postinor juz
      moze byc za pozno- ja sie nie zdecydowalam- jak ma byc zycie, to ono juz jest i
      nie ma szans. powodzenia
    • studentka83 Re: zrobilam glupote.....:( 26.09.05, 12:29
      no to mnie nie pocieszylyscie....a ile dni po zaplodnieniu wyjdzie beta hcg?
    • studentka83 Re: zrobilam glupote.....:( 26.09.05, 12:31
      najgorsze jest to ze teraz jest o ta ciaze najlatwiej - odstawielam
      tabletki.Boze jaka ja jestem glupia....pierwszy raz w zyciu kochalam sie bez
      zabezpieczenia (przez 4 lata bralam tabletki).Jak bede w ciazy to ...sadsad
      • saaba83 Re: zrobilam glupote.....:( 26.09.05, 12:43
        czesc - proponuje pojsc szybko do lekarza, on sprawdzi w jakim jestes stadium
        cyklu teraz i sam powinien doradzic.. ja bylam w bardzo podobnej sytuacji, z
        tym, ze nie bralam tabletek.. moja lekarka powiedziala mi, ze moge wziac
        tabletki "po", ale troche na wlasne ryzyko, bo ewentualna ciaza moglaby byc
        pozamaciczna...wzielam... teraz jestem w 29. tygodniu ciazy (wszystko jest
        ok!), ale ja Cie nie chce straszyc, bo kazdy ma inny organizm i inny cykl.. ja
        tez mialam ostatnia miesiaczke wtedy szostego, ale kochalam sie
        dziewietnastego, z tym ze okazalo sie, ze wlasnie wtedy mialam owulacje.. idz
        do lekarza jeszcze dzis!!! a ja dodam tylko od siebie, ze tez mam 22 lata,
        studiuje, nie mam faceta, bede miec dziecko i zaluje, ze jadlam tamte
        tabletki!!! bardzo sie ciesze, choc zycie zmienilo sie o 180 stopni...pisz wiec
        jak cos, ale idz do lekarza - w ciaze tez tak latwo nie jest zajsc <czasami>smile
        Pozdrawiam !!!
        • saaba83 Re: zrobilam glupote.....:( 26.09.05, 12:52
          a! i na pocieszenie dodam, ze my odbylismy stosunek "do konca", wiec sytuacja
          jest inna.. ja sadze, ze nie masz sie czym "martwic" smile
    • studentka83 Re: zrobilam glupote.....:( 26.09.05, 12:51
      a powiedzcie mi,skoro tamta "miesiaczka" (krwawienie z odstawienia) bylo 6.09 a
      teraz nie biore tabletek to kiedy powinnam miec naturalna miesiaczke (tak plus
      minus)?i za ile dni moge najwczesniej zrobic bete hcg?
      • amwaw Re: zrobilam glupote.....:( 26.09.05, 12:57
        Biorąc pod uwagę fakt, że właśnie odstawiłaś hormony- cholera wie...
        Beta- conajmniej za tydzień.
        Pozdrawiam
      • asienka32 Re: zrobilam glupote.....:( 26.09.05, 13:08
        Po odstawieniu hormonów mi mieiączka pojawiła się po 32 dniach /czyli długosć
        cyklu z przed tabletek/.
        Nie panikuj, 24.09 to 18 dzień cyklu czyli potencjalnie już nie płodny, chyba,
        ze masz wyjatkowo długie cykle.
        Zabezpieczałaś, że przez 4 lata i teraz wydaje ci się ze jeden raz bez to od
        razu ciąza. Poza tym stosunek przerywany zawsze daje mniejszą szansę na ciąze
        niz normalny, chociaż pewnym zabezpieczeniem raczej nie jest.
        Moim zdaniem miesiączkę powinnaś dostać około 4.10 i dopiero po tym czasie
        zastanow się nad testem, o ile jej nie dostaniesz.
        I zabezpieczaj się w sposób bardziej niezawodny, bo jak masz co miesiąc
        panikować, nabawisz się nerwicy.
        Myślę, ze nie jesteś w ciąży.
    • chimba Re: zrobilam glupote.....:( 26.09.05, 13:06
      A ja z innej beczki - nie dubluj wątków - proszę.
      A pewnie w ciąży nie jesteś.
    • studentka83 Re: zrobilam glupote.....:( 26.09.05, 13:13
      dziekuje wam za odpowiedzi i zycze pomyslnego rozwiazania i zdrowych,madrych i
      pieknych maluszkow.
      • ayla76 Re: zrobilam glupote.....:( 26.09.05, 18:40
        Może zrób sobie test ciążowy. Na opakowaniu Pre Testu jest napisane, ze
        pokazuje ciążę już w 6 dni po zapłodnieniu. Koszt ok 12-15 zł, zależy od
        apteki, a moze troszke Cię uspokoi.
    • martika06 Re: zrobilam glupote.....:( 26.09.05, 14:21
      Masz szanse......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka