Dodaj do ulubionych

Bez gondoli ?

26.09.05, 16:39
Spotkałam się z tym, że niektóre mamy nie planują wogóle kupowania gondoli dla
dzidziusia - tylko od razu spacerówkę. W związku z tym mam pytanie: czy czy
można się obyć bez gondoli, i jeśli tak jakie spacerówki nadają się dla bardzo
małych dzieci?

Ulaszka
Obserwuj wątek
    • mika_007 Re: Bez gondoli ? 26.09.05, 16:53
      spacerówki-parasolki to raczej nie,ale są tzw. wózki uniwersalne
      spokojnie można się obyć bez typowego wózka głębokiego-piszę to z własnego
      doświadczenia -mam jedno dziecko zimowe,drugie letnie i oboje mieli
      spacerówki/wózki uniwersalne,a dziecię zimowe dodatkowo usztywniane nosidło dla
      niemowląt
      Teraz spodziewam się kolejnego zimowego maluszka dla którego już kupiliśmy
      kolejną spacerówkę z nosidłem dla niemowląt-jeden zakup a pożytek na 3lata co
      najmniej wink

--
      pozdrawiam -Mika smile
    • adanko77 Re: Bez gondoli ? 26.09.05, 17:06
      Ja wlasnie stoje przed taki dylematem-moj maz bardziej by chcial klasyczny
      wozek-chodzi mu o skretne kola, ja natomiast chcialabym ten wielofunkcyjny.
      Mysle, ze w tych wielofunkcyjnych spacerowki sa o wiele lepsze a ta wlasnie
      dluzej sie uzywa. Przed chwila bylam w sklepie i ogladalam Aro Lex II Plus-
      naprawde super wozeczek. Z tego typu fajne sa jeszcze Tako city voyager i
      Deltim voyager. Jednak na zime proponuje dla maluszka z wkladem dla niemowlaka
      (dwa pierwsze maja to w zestawie) do deltima trzeba osobno dokupic
    • soffia2 Re: Bez gondoli ? 26.09.05, 18:59
      Nasza dzidzia urodzi sie w styczniu w zwiazku z czym zdecydowalismy sie juz na
      wozek Hartan (nie wiem czy w Polsce mozna kupic) z duza gondolka i do tego
      modulem spacerowkowym. Firma ta oferuje jeszcze spacerowki z miekka torba, ale
      sa one waskie i wydaje mi sie, ze poubierany bobas mialby w czyms takim za ciasno.
      A poza tym z tego co nam pani w sklepie mowila nie kazda spacerowka da sie na
      plasko rozlozyc wiec wtedy bez gondolki raczej kiepsko. Ale byc moze to tylko
      moje zdanie.
    • oliwe Re: Bez gondoli ? 26.09.05, 19:19
      Dla bardzo małych dzieci musi być na płasko rozkładane oparcie - to niezbędny
      warunek. Wedy można włożyc wkład dla niemowlaka dla zimowego malca albo nie dla
      letniego. Jesli mąż upiera sie za goldolą to możecie wybrać stelaż i wpinaną
      goldolę lub potem spacerówkę a nawet fotelik samochodowy. To najbadziej
      uniwersalny zakup.
      Ja mam Graco quatro delux. Dziecko urodzone w czerwcu więc nie mam
      doświadczenia jak się nim jeździ zimą. Teraz jest super bo wózek jest bardzo
      zwrotny i łatwo się prowadzi. Nosidlo jest cieplutkie i dla zimowego malca
      super ale nie wiem jak się tym wózkiem po sniegu jeździ.
    • mika_007 Re: Bez gondoli ? 26.09.05, 19:22
      ja kupiłam Graco Quattro Delux z nosidłem w zestawie
      to chyba jedyny wózek z którego prawie można zrobić głęboki -wkłada się nosidło
      twarzą do siebie,przekręca budę o 180 stopni i zapina osłonę od strony główki
      dziecka żeby nie wiało -wózek jest wtedy jeszcze lepiej zabudowany jak zwykła
      gondola wink
      No i ten wózek jako jedyny nie potrzebuje żadnych specjalnych dodatkowych
      uchwytów jeśli chce się zamontować na nim fotelik samochodowym -wszystkie
      potrzebne zaczepy są przywózku
      • anulaaa Re: Bez gondoli ? 26.09.05, 20:44
        ja kupiłam tako julię-nie ma typowej gondoli ale ma nosidło a rozłożona
        spcerówka nadaje się dla małego i większego dzieckasmile

zanim dziecko będzie samo siedziało musi mieć wózek rozkładany na płasko-ważne
        dla kręgosłupa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka