kund 26.09.05, 20:23 tydzień 25. właściwie nie został opisany, mogłoby go w ogóle nie być chyba wegług Gazety. To nawet nie jest skrót!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robbea1 Re: Tydzień dwudziesty piąty 11.12.05, 23:14 Dokładnie, bardzo się nie wysilili. Napisali ile dziecko mierzy i warzy i tyle. A przecież z naszymi maluszkami coś napewno się dzieje przez ten czas. Mój maluszek bardzo bryka i chyba ma się dobrze, mnie oprócz bóli pleców i w okolicach pachwin nic innego nie dolega. A co u Was?? Odpowiedz Link Zgłoś
tomimaj Re: Tydzień dwudziesty piąty 14.12.05, 09:35 mi w ogóle nic nie dolega nic a nic ja na razie, przytyłam 4-5 kg, termin na 7 kwietnia, już się nie mogę doczekać, moje też rozbrykane nawet na brzyszek jak sie patrzy to tez widac jak mnie kopie ;0))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joana.mz Re: Tydzień dwudziesty piąty 15.12.05, 13:49 Ponad 7 kg na plusie, trochę pobolewa brzuch i pachwiny, dzisiaj w pracy się zdziwiłam, że nie mogę pobiec hihi, no i trochę więcej chce mi się spać ( nie tyle co w 1 trymestrze). Poza tym ok, po nowym roku wybieram się na zwolnienie lekarskie. No i cały czas mam dylemat gdzie rodzić - pod nosem szpital w moim miasteczku czy jednak 60km - Poznań. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
izik21 Re: Tydzień dwudziesty piąty 15.12.05, 13:25 mialam nadzieje zobaczyc jakies zdjecie,jak maluszek wyglada.no szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
joana.mz Re: Tydzień dwudziesty piąty 15.12.05, 14:23 A jak u Was z zakupami?? Ja jeszcze nie mam kompletnie NIC, ani do porodu, ani dla dziecka, po nowym roku pewnie będziemy kupować... Odpowiedz Link Zgłoś
amularska Re: Tydzień dwudziesty piąty 15.12.05, 14:32 7 kd na plusue termin na 23 03 brzuch mam wielki nie mogę za długo chodzić bo plecy mi wysiadają a po domu biega 2 letni brzdąc. nie mogę sie doczekać porody. Nic nie kupiłam czekam do ostatniej chwili. Przy pierwszym dziecku zaplamowałam zakupy po Bożym Narodzeniu termin miałam na luty, ale mój maluch postanowił zobaczyć święta o których mu tyle opowiadałam i urodził się w 34 tygodniu 23,12,03 . Swiata spędziłam w szpitalu cała rodzina sproszona a mnie nie ma. Maz z moją mamą wszystko kupili. Naszczęscie pokazywałam mu co chcę, na porodówce podytkowałam mu listę. Poszedł do dużego sklepu gdzie było wszystko poprosił ekspediętkę o pomoc i to on stał się ekspertę. Naprawdę dziewczyny nasi Panowie potrafią bardzo buzo jak trzeba. Znajomym to mąż udziela rad w kwesti smoczków materaców czy wanienek. Odpowiedz Link Zgłoś
edirwg Re: Tydzień dwudziesty piąty 16.12.05, 14:13 witam u mnie także ok.7 kg na plusie; brzuch nie za duży, ale znacznie większy niz przy pierwszym dziecku. Vika na dwa lata, więc z wyprawkę będe miała po niej, bo druga dzidzia też na 70% będzie dziewczynka. Dobra rada nie czekajcie z zakupami do ostatniej chwili - ja tak zrobiłam przy pierwszym dziecku - i tak jak koleżanka - wszystko spadło na barki męża bo Viktoria przyszła na świat 07- 12-05 w 35 tygodniu i do 23-12-05 przebywałyśmy w szpitalu - całe szczęście że na wigilię wyszłyśmy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hellusia Re: Tydzień dwudziesty piąty 16.12.05, 15:09 Ja przytylam 5 kg, czuje sie dobrze. termin porodu mam na prima apriliis. maly bryka w brzuszku. Caly czas pracuje zawodowo. Pozdrowienia dla przyszlych i obecnych mam Odpowiedz Link Zgłoś
kania_kania Re: Tydzień dwudziesty piąty 06.12.06, 12:46 ja tez mam termin na 23.03 )) I wciaz 1 kg na minusie... hipoglikemie i anemie... No i doskwiera mi strasznie kregoslup, bo brzuszek mi wyskoczyl w polowie 5 miesiaca. Wczesniej chodzilam normalnie w swoich ciuchach, a teraz czuje sie jak hipopotam... Kania Odpowiedz Link Zgłoś
mbb1 Re: Tydzień dwudziesty piąty 29.12.05, 17:03 Hej, przyszłe Mamy. Umnie 5kg na plusie, mała Natalka kopie aż miło, czasami mi brzuch podskakuje. Chyba dostaje czkawki wtedy czyję jaklby falowanie w brzuchu. Kompetujemy ubranka mamy już całą szafkę plus drugą pełną becików i ręczników.Czuję się dobrze - to chyba najlepszy okres w moim życiu. Pozdrawiam i życzę samych szczęśliwych chwil w Nowym Roku. Odpowiedz Link Zgłoś
ola9942 Re: Tydzień dwudziesty piąty 02.01.06, 19:59 hej dziewczynki! Ja właśnie rozpoczęłam 25 tydzień a na wadze 4 kilogram Czuję się całkiem nieźle, mała - (dr Roszkowski podczas badania USG powiedział, że "da mi na piśmie, że to będzie dziewczynka") ma się chyba też dobrze bo fika niesamowicie - cudowne uczucie Jeśli chodzi o rzeczy to niestety, nie potrafię się powstrzymać...powiedzcie mi czy to faktycznie nie jest dobrze że już coś kupuję...?????? pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
julienx Re: Tydzień dwudziesty piąty 24.01.06, 18:51 Waga +6kg na plusie. Obwód brzuszka 87 cm. Waga synka ok. 650 gram. Czuję sie dobrze (choć ostatni tydzień przeleżałam na patologii - skurcze). Teraz jestem w domu na tokolizie, czopkach i zastrzykach rozkurczowych - borykam sie takze z niewydolnością szyjkową i szwem okrężnym od 13 tygodnia... Odpowiedz Link Zgłoś
avana21 Re: Tydzień dwudziesty piąty 09.02.06, 11:12 Hej mi sie zaczal w poniedzialek 25 tydzien wlasnie sie wczoraj dowiedzialam ze bede miec synka teraz z mezem musze myslec nad imieniem bo myslalam ze to bedzie dziweczynka a dla niej imie mialam synek jest zdrowy. Powiedzcie mi dziewczyny jak mozna sie dowiedziec ile ma centymetrow i ile wazy dziecko ? jesli lekarka mnie o tym nie poinformowala.? Odpowiedz Link Zgłoś
blondi_bydgoszcz Re: Tydzień dwudziesty piąty 15.02.06, 10:24 Witam u mnie 25 tc zaczoł się wczoraj(we wtorek)czuje się dobrze, Sebuś w brzuszku fika koziołki rozpycha sie i wogóle jest bardzo aktywny.Co do ciuszków to już od dawna mam pełną szafke, a u rodziców czeka na dzidzie łóżeczko z kołyską 2w1 ,pare kompletów pościeli, 2 kołderki i 2 podusie itp teraz został mi jeszcze do kupna wózeczek i drobiazgi...Przytyłam sporo ok 12 kg ale cóż to moja 1 ciąża i dodatkowo rzuciłam wszystkie nałogi typu palenie kawa alkochol,no cóz naszczęście wczwśniej byłam bardzo chudziutkapozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
apsik77 Re: Tydzień dwudziesty piąty 22.02.06, 19:48 Hejka Ja przytyłam 10kg.TROCHĘ dużo. Mam nadzieję, że efekt końcowy nie będzie aż taki zł ) Wiem , ze będzie to dziewczynka- chyba Angelika.Bryka jak szalona) Nie mam jeszcze nic dla bobaska, ale jak już pójdę na chorobowe (może od połowy marca) to pomyślę o wszyskim. Termin mam na ok. 10 czerwca. Pozdrowionka dla wszystkich!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vilemo666 Re: Tydzień dwudziesty piąty 22.02.06, 20:07 czesc Mamusie...ja jestem w srodeczku 25-go, przytylam 7 kg. wszystko poszlo w brzuszek kobietki dordzcie co kupic jako wyprawke (i w jakiej ilosci) bo ja juz glupieje.... help! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kw_klos Re: Tydzień dwudziesty piąty 22.02.06, 20:17 Gdzieś miałam całą listę, tj. całość wyprawki dla malucha i mamusi.. Poszukam i zaraz wkleje adres .. Odpowiedz Link Zgłoś
kw_klos Re: Tydzień dwudziesty piąty 22.02.06, 20:20 Tak jak pisałam wcześniej, tu jest link strony www.szpitalzelazna.pl/index.php?id_page=125&PHPSESSID=862f79f779afb0fcafb3bbfbbc07b2db Odpowiedz Link Zgłoś
vilemo666 Re: Tydzień dwudziesty piąty 26.02.06, 05:34 kw_klos- sliczne dzieki - dopiero teraz zobaczylam Twoja odpowiedz,jeszcze raz bardzo dziekuje... moze nareszcie uda mi sie spokojie zasnac pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edulinka1 Re: Tydzień dwudziesty piąty 25.10.06, 00:28 ja w niedzielę zaczęłam 25 tydzień. Termin mam na same walentynki-. Wczoraj miałam wizytę, na poprzedniej na 80% miałam określone, że będzie dziewczynka, ku radości wszystkich i wczoraj przez ponad połowę wizyty-badania USG było, że dziewczynka, a na koniec okazało się, że jednak chłopak-i to taki 100%, ze ponoć mogę dostać na piśmie! Z imieniem też problem, bo dla dziewczynki już było, a o chłopcu to nawet mowy nie było. U mnie jakieś 7 kg na plusie, brzuszek ot taki w zasadzie niby w sam raz, choc jedni mówią, że jeszcze nie widać tego tygodnia, bo ja sama w sobie byłam duża jeszcze przed ciążą. Wózek już stoi i czeka-od lipca i jakby z przeczuciem kupowany dla chłopczyka, bo niebieski, urbanka częściowo już zakupione-takie powiedzmy neutralne jest część różowych ale i niebieskich a reszta biała i zielonkawa. W zasadzie co chwilę kupuję coś nowego-tak po jednej dwie rzezy żeby sie dłużej cieszyć zakupamiJestem na zwolnieniu od wczoraj bo mam silne bóle w dole brzucha-jakby mi ciągneło wszystko do dołu. Niby wszystko jest OK, ale mam dużo leżeć i odpoczywać. Kopniaki juz czuję ale takie ejszcze nie za silne,a le za to mniej więcej o stałych porach. Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamusie! czy któraś ma termin na luty a najlepiej jeszcze na ten dzień zakochanych jak i ja???jakby się tak udało nam trafić idealnie w ten dzień to niezły prezent Odpowiedz Link Zgłoś
bomadzia Re: Tydzień dwudziesty piąty 25.10.06, 11:07 Witaj edulinka1! Ja mam termin na 15 lutego 2007 ale moje przeczucie mowi mi ze dzidzia urodzi sie kilka dni wczesniej. Na 100% jest to dziewczynka- Julka. Przytylam 7 kg, brzuszek tez mam juz spory. To moja pierwsza ciaza. Jesli chodzi o zakupy to wiekszosc ubranek jest juz w szafie ale z rzeczy typu wanienka, przewijak czy kocyki nic jeszcze nie mam. Jestem z Rybnika, napisz z kad ty jestes. Moglybysmy sie wymieniac doswiadczeniami przez maila. Pozdrawiam wszystkie lutowe mamusie! Odpowiedz Link Zgłoś
jula05 Re: Tydzień dwudziesty piąty 26.10.06, 22:15 Witaj, ja mam termin na 15 (wg usg), natomiast wg OM na 18.02. Mała, bo to dziewczynka (podobno na 100%) waży juz 651 g i jest słodka. ja przytyłam juz 8 kg, ale przed ciążą miałam lekka niedowage no i rzuciłąm palenie. generalnie prawie wszystko poszło mi w brzuch - 91 cm! (przed ciążą 63. Jeszcze nic dla małej nie kupiłam zacznę z początkiem 7 mc. Może faktycznie uda nam sie wcelowac w dzień zakochanych Odpowiedz Link Zgłoś
kw_klos Re: Tydzień dwudziesty piąty 22.02.06, 20:15 Właśnie zaczyna się 25 tc. Przytyłam około 4 kilo (najpierw w I tr. straciłam 4 a potem zaczęłam nadrabiać i jestem na plusie). Maluszek kopie już od ponad miesiąca Rozbudza się mniej więcej co dwie trzy - godzinki .. Czasami tak przykopie, że aż brzuch mi skacze Zakupów też jeszcze nie zaczęłam robić. Termin mam na połowę czerwca, więc mam jeszcze troszkę czasu. Jak na razie znalazłam sobie adresy sklepów i hurtowni w W-wie, i wirualnie zorientowałam się co, gdzie i za ile kupić.. Jak zrobi się trochę cieplej, będę musiała spakować wyprawkę do szpitala ... Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara861 Re: Tydzień dwudziesty piąty 27.02.06, 09:16 ja chcialam poinformowac ze informacje podane wyzej o wielkosci i wadze dziecka w 25 tygodniu nie sa prawidlowe.Dziecko w 25 tygodniu ma ponad 30 cm i wazy ponad 800gram, Odpowiedz Link Zgłoś
czarnulaaa Re: Tydzień dwudziesty piąty 28.02.06, 11:46 hej dziewczyny ! czy nie zauwazylyscie ze na kazdej stronie o noworodkach pisze co innego ? na kazdej jest inna waga i wzrost...juz niewiem ktore dane sa prawidlowe ) Moj dzidziu chyba ma sie dobrze bo bez przerwy bryka i zaczepia mnie od srodka ) A mi troszke napuchły nózki i ostatnio w nocy mialam straszne skurcze lydek...niewiem jak to dalej bedzie ) pozdrawiam wszystkie mamuski i te oczekujące !! BUZKA Odpowiedz Link Zgłoś
sara-monika Re: Tydzień dwudziesty piąty 28.02.06, 12:10 A ja Was dziewczyny pociesze. Wejdzcie na linka, wypełnijcie odpowiednie pole i dowiecie sie jak rozwija sie maleństwo ) www.echo.3w.pl/cgi-bin/echo/zdrowie/zdrowie/chk/08 Odpowiedz Link Zgłoś
sienaa Re: Tydzień dwudziesty piąty 28.02.06, 18:06 niezłe, niezłe.. z tym, że wg. ichniejszego terminarza rodzę 2 tygodnie wcześniej niż przewiduje lekarz, a w to nie uwierzę Pozdro dla wszystkich czerwcówek! Odpowiedz Link Zgłoś
gio30 Re: Tydzień dwudziesty piąty 03.03.06, 11:48 Mnie tez nie zgadza sie wg tego ja w pon rozpoczelam 25 tydzien. Termin na 11.06.2006 r. Jestem szczesliwa ale juz nie moge sie doczekac - pewnie jak kazda z nas Ciuszki najpotrzebniejsze juz mam, ale wozek łozeczko i inne acesoria to wszystko przede mna! Ale jaka radosc z kupowania. Chce juz zdjac gruba kurte zeby wszyscy widzieli 5kilo na plusie (kochanego cialka (cialek) nigdy za wiele). Pozdrawiam wszystkie Mamunie i przyszle zwlaszcza czerwcowe ) Moj nr gg 5718723 zapraszam (choc jestem dosc rzadko ) paaa Odpowiedz Link Zgłoś
agatamaz Re: Tydzień dwudziesty piąty 08.03.06, 13:57 hej dziewczyny, u mnie dzisiaj zaczyna się 25 tydzień, przytyłam 7 kg ale to i tak mało zważywszy na to że spodziewam się trójeczki dzieci. W domu mam 5 letniego syna i teraz też mają być chłopaki. Termin mam na 28.06.06 ale sukcesem będzie dotrzymanie do 1.06. Już 6 tyg. spędziłam w szpitalu a teraz od 18 tyg. leżę w domu i muszę się oszczędzać. czy są tu jakieś mamy spodziewające się trojaczków? Odpowiedz Link Zgłoś
marwiolek1 Re: Tydzień dwudziesty piąty 08.03.06, 15:37 dziewczyny, jest bardzo fajna strona www.niemowle.onet.pl opisuje dokładnie tydzień po tygodniu, pozdrawiam 26tc Odpowiedz Link Zgłoś
ninka50 do internisty? 10.04.06, 09:50 Hej.Poradzcie,proszę. Jestem w 25 tc. Może to śmieszne i wynika z mojej niewiedzy, ale dd paru dni, codziennie rano leci mi krew z nosa, czy powinnam iść z tym do internisty? Bo tak jak na ciąże czuje się nieźle... Nie pokoi mnie też to, że mój Malutki nie zbyt regularnie daje znać o sobie "kponiakami". Pozdrawiam WAS i WASZE MAŁE ISTOTKI! Z góry dzięki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
1marta2 Re: do internisty? 10.04.06, 16:47 Ja bym się poradziła mojego ginekologa, ale jeżeli kolejna wizytę masz oddaloną w czasie to radze ci przejść się do internisty. W ciąży lepiej chuchać i dmuchać na sibie, za duzo jest do zaryzykowania... Głaski po brzusiu, mam nadzieję, że to tylko chwilowe osłabienie organizmu. Uważaj na siebie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ninka50 do1marta2 11.04.06, 13:45 Wielkie dzięki za odpowiedźTo pewnie przesilenie wiosenne. Pozdrawiam serdecznie. Buziaczki dla Maluszka Odpowiedz Link Zgłoś
anetkag78 Re: Tydzień dwudziesty piąty 14.04.06, 16:02 Hej! Czy Wam także dokuczają kurcze nóg? Bierzecie coś na to? A tak w ogóle to "gromadzicie" już rzeczy dla Maluszka? Pozdrawiam Wszystkie Mamusie i Wasze Maleństwa Odpowiedz Link Zgłoś
alagfenna Re: Tydzień dwudziesty piąty 19.04.06, 12:35 Hej anetkag78 Dzisiaj zaczal mi sie 25 tydzien. Jeszcze nie wiem czy to dziewczynka czy chlopczyk. Mi lekarz kazal na kurcze "magnefar B6" brac 3 razy dziennie. dobre jest na stres i kurczow tez nie mam. Jak zlapie Cie jakis to stan ta noga na palcach i masuj lydke. Przechodzi po chwili. Dla dzidzi nie mam jeszcze nic, moja mama ma duzo ciuszkow. W maju zaczynam zakupki(lozeczko, wozek, fotelik). Pozdrowionka dla wszystkich mam... Odpowiedz Link Zgłoś
pati986 Re: Tydzień dwudziesty piąty 14.04.06, 16:04 niemowle.onet.pl/1095947,8,1,1119,7551,wszystko_mm.html zajrzyjcie tutaj bardzo fajna stronka Odpowiedz Link Zgłoś
dotorka Re: Tydzień dwudziesty piąty 18.04.06, 08:37 my z Julką jesteśmy w 25 t.c., a na liczniku przybyło mi ponad 10 kilo...czy wy wszystkie tak mało tyjecie???;]ważne, że obie jestesmy zdrowe, zdrowie jest bardzo ważne, ale miłość najwazniejsza.czy któraś też ma termin na 1 sierpnia? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kittta 1 sierpnia 18.04.06, 10:16 Dziś u mnie też 25tc.!!! I jeszcze wizytra u lekarza ! Przez ostatni miesiąc przytyłam 2 kg do świąt i 2 w swięta ( ale wstyd) + jeszcze zaczynam puchnąć i chyba woda mi się w organizmie zatrzymuje!! Uważam że 10 kg do 25tc to duzo a nie mało!!! Ja do sporych kobiet należe i chcę prztyć jak najmniej!!! POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
pollys 30 lipca:) 18.04.06, 11:08 jeden dzień wcześniej podobnie jak tobie przybyło mi już 10 kg ale wcale się tym nie martwię i nie uważam, że to jakoś super dużo. zaczynałam ciążę z niedowagą i te 10 kg to akurat tyle ile powinnam przytać nie można oceniać kogoś tylko z opisu czy dużo przytył czy mało bo nie wiemy z jaką wagą wyjściową zaczynał...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izabela781 Re: 30 lipca:) 28.04.06, 23:21 Ja też mam termin na koniec lipca. Zgadzam się z toba co do oceny przyrostu wagi. Ja na przykład przed ciążą miałam nadwagę i musiałam i nadal muszę jeść tak aby nie przytyć. Wyniki są - przytyłam w sumie 2 kilo od początku ciąży. Dziecko waży ponad kilogram, i dobrze się rozwija. Mam nadzieję nie przybrać więcej niż 6 kilo w sumie do końca ciąży. Pozdrawiam wszytkie lipcowe mamy Odpowiedz Link Zgłoś
caracola1 Re: Tydzień dwudziesty piąty 10.05.06, 13:30 Witam! Na dzien dzisiejszy -28 tydzień, mam 11 kg na plusie, co zbytnio mnie nie cieszy, najważniejsze, że malutka zdrowa. Za zrzucanie wagi biorę się po porodzie, czyli teoetycznie po 4 sierpnia. Pozdrawiam wszystkie sierpniówki! Odpowiedz Link Zgłoś
vicca Re: Tydzień dwudziesty piąty 20.09.06, 12:06 Mały wierci się strasznie czyli chyba z nim wszystko w porzadku. Szkoda że nie mozna zajrzeć do środka i sprawdzić. Ale chyba wszystko w porządku - gdyby tylko nie skurcze łydek! Jakoś nic mi na to nie pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
bibinka2 Re: Tydzień dwudziesty piąty 26.10.06, 15:52 cześć mamusie.czemu ten 25 tydzień taki ubogi w wypowiedzi????u mnie jakieś 3,5 kg na plusie,nawet jeszcze trochę mi talię widać,hi hi.mój maluszek (podobno córcia)ma teraz jakieś spokojniejsze dni,mniej rozrabia,a jego ruchy są delikatniejsze.może zbiera siły,żeby znów mnie mocniej poboksować.pozdrawiam i czekam na jakieś wieści od Was!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jusfor Re: Tydzień dwudziesty piąty 27.10.06, 13:14 Hej, U mnie tez juz 25 tydzień, prawie 10 kg na plusie, ale nie przejmuje się bo mialam sporą niedowage przed ciążą Mały (bo to synuś) kopie zwykle o stałych porach, zaczynając od 7 rano Termin porodu mam wg OM na 6.02.2007 zaś wg USG 26.01.2006. Oprócz uczulenia na brzuchu, które czasami straszliwie swedzi nic mi nie dolega Może macie jakiś skuteczny sposob na swędzocy brzuch ?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bibinka2 Re: Tydzień dwudziesty piąty 28.10.06, 11:33 hej hej!na swędzący brzuszek polecam oliwkę dla dzieci w żelu (johnson&johnson).smaruj sobie na mokrą skórę po kąpieli, potem lekko osusz ręcznikiem,ale nie wycieraj.to nigdy nie wyeliminuje swędzenia całkowicie,ale pomoże.przy okazji ochroni trochę skórę przed rozstępami.pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
aricia1 Tydzień dwudziesty piąty 28.10.06, 13:50 Dzięki za suche fakty rodem z mini encyklopedii medycznej. Ciekawe czy ktoś z redakcji tu zagląda? Wczesniejszy komentarz ma już "troszeczkę" czasu. A może trochę wysiłku, kilka zdań co już potrafi maleństwo, jakaś fotka też by się przydała, albo chociaż rysunek. Było by miło "szanowna" redakcjo!! Odpowiedz Link Zgłoś
kocikk Re: Tydzień dwudziesty piąty 01.12.06, 16:11 U mnie tez juz 9 kg na plusie, ale ja bylam az za szczupła przed ciążą Jedyne co mnie niepokoi (bo ogólnie czuje sie super, żadnych skurczow, zadyszki, co to zgaga nawet nie wiem) to bardzo nieregularne i rzadkie ruchy Malca. Mama (pediatra) uspokaja mnie, że kobieta to nie maszyna i nie musi wszystkiego odczuwac ksiązkowo, ale u mnie zdarzaja sie nawet takie dni, kiedy wydaje mi sie, ze w ogole Malca nie czuję... Czy miewacie podobnie? Odpowiedz Link Zgłoś
marcowa-30 Re: Tydzień dwudziesty piąty 05.12.06, 16:44 Napewno mama ma racje.Ja znowu sie niepokoje bo moja dzidzia cały czas coś robi. Odpowiedz Link Zgłoś
aynne Re: Tydzień dwudziesty piąty 06.12.06, 12:41 Witam... U mnie też 25tc. To moja 2 ciąża. W pierwszej brzuszek miałam o wiele mniejszy i urodziłam w 35tc. Na plusie 4/5kg. O wiele wcześniej też czuję maleństwo - w 1 ciąży w 24tc, teraz w 18tc. Czuję się bardzo ciężko - muszę uważac z noszeniem (mam 9 - miesięcznego synka), i wogóle samo stanie bardzo mnie męczy. Jakiś czas temu miałam skurcze - ale na szczęście się uspokoiło. Mam nadzieję, że tymrazem święta spędzę w domku z rodziną, a nie w szpitalu jak rok temu (kolka nerkowa w 1 ciąży). Odpowiedz Link Zgłoś
izek06 Re: Tydzień dwudziesty piąty 05.03.07, 14:04 Hej dziewczyny, cos dawno nikt nic nie pisal. Czy jest ktos w 25 tygodniu? Jak sie czujecie? Ja dzis bylam na kolejnej wizycie kontrolnej. Nasz dzidzius ma sie swietnie i rosnie zdrowo. Pozdrawiam Was i Wasze brzuszki Odpowiedz Link Zgłoś
iwett27 Re: Tydzień dwudziesty piąty 05.03.07, 20:19 WitamLJa jestem w 25 tygodniu i takze mam sie swietnie! Brzusio rośnie a w nim mój malutki synus Pozdrawiam iwett27 Odpowiedz Link Zgłoś
deepblueangel Re: Tydzień dwudziesty piąty 11.03.07, 22:09 Ja jestem w 25 tc Czuję się całkiem nieźle. No i mam 10 kg na plusie. Duuużo. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia2010 Re: Tydzień dwudziesty piąty 24.05.07, 14:02 hej mi również stuknął tydzień 25 i z niecierpliwośćią czekam na nastepne... gdyż jest to moja pierwsza ciąża.Czuję się dobrze chociaż ostatnio trochę spóchły mi stopy ale juz powoli mi przechodzi SYNEK ciągle daje o sobie znać kopiąc mnie i wierzgając się.Przytyłam już około 14kg ale się tym nie przejmuje.Mały wąży prawie 1kg i jest zdrów jaj ryba! Pozdrawiam wszystkie przyszłe MAMY!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elad27 Re: Tydzień dwudziesty piąty 19.04.07, 20:38 Witam, ja równiez jestem w 25 tygodniu ciązy przytyłam narazie niewiele ok.5 kg ale przed ciążą nie była szczupła ok.83 kg, jest to moja juz druga ciąża, ale poprzednia nie dotrwała do końca, teraz jesteśmy bardzo szcześliwi z mężem czekamy na naszą kochana córeczkę z utęsknieniem, początki były kiepskie tz. senność, chumory, mdłości, nie znośiłam zapachów, ale teraz to już nawet o tym nie pamietam, pozdrawiam wszystkie szcześliwe przyszłe mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
ebenark Re: Tydzień dwudziesty piąty 24.05.07, 14:20 Ja przytyłam 9 kg jestem w 25 t.c. ale ze wzgledu na moja ciągła niedowagę nie mam co sie przejmowac i tak wszystko poszlo mi w brzuch, tylek nadal mam jak '5 groszy)i chude nóżki. Czuje sie dobrze bo dobrze sie do tego wszystkiego nastawiam od samego początku Odpowiedz Link Zgłoś
mkoltun Re: Tydzień dwudziesty piąty 09.06.07, 14:03 Ja też przytyłam na razie 9 kg, z tym że przed ciążą ważyłam 87 kg (przy 175 wzrostu). Wcześniej 2 ciąże poroniłam, ale w każdej z nich przybyło mi po 5-6 kg. Najgorzej jest, jak się rzuca palenie. Odpowiedz Link Zgłoś
gotw Re: Tydzień dwudziesty piąty 04.08.08, 16:14 Witajcie, ja też zaczęłam 25 tc. Dziś byliśmy na usg 4d i dowiedzielismy sie, że będziemy mieć synka. To jest moja druga ciąża pierwsza zakończyła się w 34 tc urodziłam martwego synka. Choć było cięzko to teraz mamy nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze i urodzę zdrowe dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
juliapola Tydzień dwudziesty piąty 10.02.09, 12:57 Dzisiaj byłam pierwszy raz na aerobiku dla kobiet w ciąży. Polecam, to fantastyczne, można się poruszać, zobaczyć inne kobiety w takim samym stanie, pocieszyć się, że wszystkie rośniemy i nie jestem jedyna na świecie z takimi problemami jak cel. Można też porozmawiać, wymienić opinie. Ale najważniejsze, że można być w formie! Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Tydzień dwudziesty piąty 17.08.09, 10:00 Hej Mamusie 25 tygodnia, dobrze poczytać, że Wasze Maleństwa też brykały. Nasza Dziewczynka tak fika, że aż brzuch mi podskakuje i faluje. Pierwsze ruchy poczułam już w 17 tygodniu, jakieś trzy tygodnie potem zaczęła tak kopać, że Tata też dostał. W 24. tygodniu zaczęła reagować na burczenie w moim brzuchu (zawsze dostaję kopniaka - karniaka) i na mówienie bezpośrednio do niej, ale w cichym otoczeniu. Przytyłam jakieś 10-12 kg, z tym, że bardzo zatrzymuje mi się woda, więc jak ognia zaczęłam unikać soli. Przed ciążą bardzo dużo ćwiczyłam, potem przez pierwsze 12 tygodni już nie, teraz uprawiam spacery, w przyszłym tygodniu (jak wreszcie odstawię pracę zawodową) idę na ten areobik dla ciężarówek, podobno fajna sprawa. Polecam też pismo M jak Mama, w nim są publikowane ćwiczenia dla bardzo zaawansowanych ciężarówek, zawsze dobrze jest się porozciągać. Wyprawki jeszcze nie ma, jestem na etapie "wicia gniazdka" - czyszczenie, szorowanie, uzupełnianie brakujących mebli. Termin mam na 6 grudnia, więc tak do końca października daję nam czas na "dopięcie" z zakupami. Trzymam kciuki za wszystkie Mamy w 25 tygodniu, dalej może być już tylko lepiej Odpowiedz Link Zgłoś