Dodaj do ulubionych

BÓL GŁOWY - POMOCY!!!

28.09.05, 19:33
Cześć dziewczyny,
Jestem w 10 tygodniu, od 5 godzin boli mnie głowa. Nie mogę już wytrzymać. Co
mogę wziąć? RAtujcie! Pozdrawiam. m.
Obserwuj wątek
    • aleksandraeva Re: BÓL GŁOWY - POMOCY!!! 28.09.05, 19:54
      Ja nacieram skronie Amolem-ale nie zawsze pomaga...moze ktos podpowie cos
      lepszego?
      • cendrosia3 Re: BÓL GŁOWY - POMOCY!!! 28.09.05, 20:23
        Jestem w 30 tyg. ciazy i dwa dni w m-cu boli mnie głowa. Ból jest migrenowy i
        kończy się wymiotami. Na mnie nie działaja żadne środki przeciwbólowe. Robie
        sobie okłady z zimnej wody, albo przykładam liście z kapusty.
      • trika13 Re: BÓL GŁOWY - POMOCY!!! 29.09.05, 14:54
        APAP czyli paracetamol. Na pewno bezpieczny, sama go brałam we wczesnej ciąży i
        nie zaszkodziłam dziecku
        tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10720;11/st/20050922/n/Agatka/dt/-5/k/cf85/age.png
    • michalina761 Re: BÓL GŁOWY - POMOCY!!! 28.09.05, 20:44
      Polecam Aromatol. Jest to odpowiednik Amolu, którym naciera się czoło, skronie,
      nos i kark. Można też zrobić sobie okład na czoło z rozcieńczonego Aromatolu.
      Mnie przerwał kilkudniowy ból głowy, a jak powrócił to powtarzałam zabieg.
      Biegnij czym prędzej do apteki! Polecam za Diablicą26!!

Lepsze od Aromatolu było tylko piwo! Puszkę wypiłam w ciągu pół godziny i
      puściło.
      Nie skutkowały zimne okłady, paracetamole czy też kawa.
      • michalina761 Ibuprom 28.09.05, 20:46
        W pierwszym trymestrze można wziąć Ibuprom!!
        • kontoani Re: Ibuprom 29.09.05, 12:40
          nie wolno! Wolno tylko używac leków na bazie paracetamolu (Apap, Panadol).
          • michalina761 Re: Ibuprom 29.09.05, 13:22
            W pierwszym trymestrze(!) wolno brać IBUPROM. Byłam w szpitalu u neurologa na
            konsultacji i przyjęła mnie ciężarna doktórka, która leczy ciążowe bóle głowy
            właśnie IBUPROMEM.
    • martina.15 Re: BÓL GŁOWY - POMOCY!!! 28.09.05, 20:46
      niedawno (jakis 18-19 tc) mialam migrene. lezalam z glowa w poduszce, duzo
      dostawalam do picia i probowalam zasnac. minelo nastepnego dnia. cos, ze srodkow
      farmakologicznych tylko rozne nazwy paracetamolu, na mnie nie dziala, wiec
      stosuje metody podobne jak przy mojej alergii.. najlepszy sen, naprawde
      • annam21 moj bol glowy trwal ponad 2 tygodnie 28.09.05, 21:07
        doslownnie bez przerwy,ciagle bolala mnie glowa,raz mniej raz bardziej ale
        ciagle,probowalam apap-zawodl,amol na glowe nie pomogl az tak bardzo,ale za to
        zobaczylam ze jak go wacham to mnie nie mdlismile a od bolu glowy uratowal mnie
        olejek mietowy,a kosztuje chyba z 5 zlotysmile) smarowalam nim skronie glowe na
        gorze,kark,wszedzie gdzie chcialby miec zimny oklad,bo takie dawal
        uczucie,jakby mi ktos tam masowal zimna rekasmile)) i bol minalsmile
      • dzidzia_ch Re: nie bierz ibupromu!!!! 28.09.05, 21:08
        w ciazy nie wolno zazywac Ibupromu bo ma dzialanie poronne!!!!
        wiem to od swojego gina bo tez miewam silne bole glowy(zreszta o szkodliwym
        dzialaniu Ibupromu mozna wszedzie przeczytac)
        leki jako tako bezpieczne w ciazy to paracetamol i apap!
        mnie lekarz kazal zazyc jezeli bol jest silny bo to mniejsza szkoda dla dziecka
        pozdrawiam
        p.s.
        az mi cisnienie podskoczylo bo sie wystraszylam ze moglas zazyc(oczywiscie od
        jednej tebletki nic sie nie stanie ale po co ryzykowac..)
        • kokons Re: nie bierz ibupromu!!!! CWICZ! 29.09.05, 09:25
          A moze pomoga ci cwiczenia pobudzające krążenie krwi w górnej części tułowia,
          rozluźniające mięśnie szyi i zapobiegające bólom głowy

www.maluchy.pl/gimnastyka/?nr=1&PHPSESSID=10e2e0e9bc47bdfd1ca699825ae653c9%29%2C

Lekow nie zazywaj, na mnie male dawki nie dzialaly nigdy wiec w ciazy
          postanowilam sie nie truc. Mnie pomagala odtruwajaca herbatka z miety, oklady...
          no i przede wszystkim trzeba nauczycsie powoli chodzic po schodach i zmieniac
          pozycje by cisnienie nam nie skakalo i nie spac za dlugo...
          Pozdrawiam
          • malgolkab I trymestr bez lekow 29.09.05, 13:33
            w I trymestrze powinno sie unikac lekow. lozysko jest wtedy najbardziej
            przepuszczalne. ja miewam okropne bole glowy i kilka razy nie wytrzymalam i
            wzielam apap, ale zazwyczaj sie klade i staram sie zasnac. nie bierz zadnych
            lekow z ibuprofenem i aspiryny!!!
    • simonkapl Re: BÓL GŁOWY - POMOCY!!! 29.09.05, 13:42
      Kawa z sokiem z pol cytryny (kawa po turecku) i potem zimnu oklad na glowke.Dziala!
      • czarna.czarna Re: BÓL GŁOWY - POMOCY!!! 29.09.05, 13:52
        podobnie jak ty mniejwięcej w 10 -13 tc mialam straszne bóle głowy Ginio
        powiedział , że moge brać Apap i wszystko co jest na paracetamolu oby nie
        przekroczyc dawki dobowej w apapie do 8 tabletek oczywiście tyle mi nie kazał
        brać tylko jak najmniej ale powiedział , że nic sie nie stanie i lepiej bym
        brała tabletki niż męczyła siebie i dzidzie

pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka