agnieszka1700 02.10.05, 17:23 jestem w 33 tygodniu od wczoraj zlapal mnie potworny karat i w dodatku boli mnie gardlo?? co moge sobie wziasc zeby mi przeszło?????????? najbardziej męczy mnie katar ( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pyrtek3 Re: odpiszcie szybko 02.10.05, 17:25 Napewno mozesz wziąć cos do psikania ,a na gardło np.tamtum werde Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: odpiszcie szybko 02.10.05, 17:28 witaj w klubie jesiennych przeziebionych. moze napisze ci czym ja sie kuruje 1. lozko i skarpetki 2.mleko z miodem 3.herbata z cytryna 4.sok ze swiezych pomaranczy, kiwi 5. herbata lipowa z sokiem z malin 6.w razie jesli temperaytua skoczy za wysoko zbic najszybciej, wziac np apap lub inny paracetamol. 7. czosnek (na chlebie lub w salatce byle sporo i codziennie) zycze szybkiego powrottu do zdrowia no a jesli nie przejdzie to chyba lekarz! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: odpiszcie szybko 02.10.05, 17:29 Możesz robić inhalacje z Inhalolu do wdychania.Zamiast zwykłych kropli do nosa użyj sterimar lub Merimar(woda morska) Do ssania na ból gardła tabl.homeopatyczne Homeogene 9. Herbatki lipowo-malinowe z miodem i leżenie w łóżku. Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
sylgrze Re: odpiszcie szybko 02.10.05, 17:56 Na katar mi bardzo pomógł bioparox do nosa,a na gardło również ale do gardła,zmienia sie końcówkę.Ten lek można stosowac w ciąży,bo działa miejscowo Odpowiedz Link Zgłoś
madzienka25 Re: odpiszcie szybko 02.10.05, 18:05 Mnie pompogło płukanie gardła solą rozpuszczona w wodzie i tantum rosa. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia73 uwaga na bioparox 02.10.05, 19:12 Mi też na gardło pomaga tylko bioparox , ale nie można go brać w III trymestrze Odpowiedz Link Zgłoś
pocholita Re: odpiszcie szybko 02.10.05, 18:53 popieram bioparox i tantum verde, ale w dużych odstępach czasowych, byle nie jedno po drugim, w przypadku gorączki paracetamol zwykły (nie extra) No i wszelkie metody domowe typu czosnek, herbata z miodem i cytryną itp. Ja też jestem w 33 tygodniu, na kiedy masz termin? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka1700 Re: odpiszcie szybko 02.10.05, 21:19 czesc mam termin na 15 listopad a ty??odpisz jesli mozesz Odpowiedz Link Zgłoś
reniferek144 Re: odpiszcie szybko 02.10.05, 19:15 polecam do płukania gardła -solanka spod ugotowanych ziemniaków Odpowiedz Link Zgłoś