Dodaj do ulubionych

Ciaza i co teraz..??

04.10.05, 13:16
No wlasnie dowiedzialam sie ze jestem w ciazy bylam juz u lekarza mam testy na
toksoplazmoze (bo mam kota) i badania krwi i usg. No ale zastanawiam sie czy
to wszystko mnie nie przerasta,czy dam sobie rade,i jak to wszystko bedzie..
mam 20 at no prawie 21 ale to itak bardzo mlody wiek jak na dziecko
Obserwuj wątek
    • alex0681 Re: Ciaza i co teraz..?? 04.10.05, 13:23
      JA bym skakała z radości.Wiem że nie będzie napewno Ci łatwo,ale głowa do góry
      będzie dobrze.Poczytaj sobie trochę wątków o tym jak niektórzy bardzo chcą mieć
      dzidzię a z różnych przyczyn nie mogą,to myślę że od razu Ci się nastrój
      poprawi i z czasem zaczniesz sie cieszyc.A co na to tatus dziecka?!
    • martyna1985 Re: Ciaza i co teraz..?? 04.10.05, 13:24
      czesc. pytasz co teraz?? nic już się nie zmieni. teraz trzeba czekać na
      rozwiązanie, sprostać temu wszystkiemu, cieszyć się, dbać o siebie, bo to teraz
      najważniejsze, powiedzieć najbliższym, jeśli jeszcze tego nie zrobiłaś, bo oni
      też muszą o Ciebie dbać, nie denerwować. Nic nie Cię nie przerosło, być może
      jesteś jeszcze w szoku, nie doszła do Ciebie ta wiadomość?? Wiadomo, że jak się
      zachodzi w ciąże w takim wieku, myśli się co dalej? Co ze studiami? z życiem
      towarzyskim? Ale pomyśl, jakie to piękne, dać komuś życie, szanse na poznanie
      świata Ja też mam 20 lat, ale nie jestem w ciąży, choć baardzo bym chciała.
      Trzymaj się i nie daj się hormonomsmile ...pozdrowienia.
    • koza_w_rajtuzach Re: Ciaza i co teraz..?? 04.10.05, 13:31
      Skoro uważasz, że to młody wiek na dziecko, to czemu się na nie decydowałaś? sad
      No dobrze, mogło się przydarzyć, wypadek przy pracy. To jeszcze nie powód, aby
      się łamać. Dziecko nie jest niczemu winne i sama przekonasz się, że prędko
      pogodzisz się ze swoim błogosławionym stanem, a maleństwo, gdy się urodzi,
      stanie się dla Ciebie oczkiem w głowie smile. Nawet jeśli nie czujesz się jeszcze
      dostatecznie dorosła, to jestem absolutnie przekonana, że prędko dojrzejesz do
      roli matki. Postaraj się poukładać wszelkie swoje sprawy, obmyślić jakiś "plan
      na życie". Będzie dobrze, tylko musisz być pozytywnej myśli.
      Pamiętaj, żeby dbać o siebie. A dziecko to naprawdę nie tragedia.
    • hela15 Re: Ciaza i co teraz..?? 04.10.05, 13:50
      cześć. ja mam 28 lat, stałą pracę, męża ze stałą pracą więc wydawać mogłoby się ze ok. czekałam na dziecko dość długo. kiedy już przestałam o tym myśleć, okazało się że jestem w ciąży. i nagle....szok. przepłakałam 5 dni. ciągle myślałam jak to będzie, czy dam sobie radę, co się zmieni, z jak wielu rzeczy muszę zrezygnować itp. myślę, że wiele z nas ma podobne odczucia, wydaje mi się to zupełnie normalne. po tych 5 dniach dopadła mnie radość, a kiedy w 8 tygodniu zobaczyłam na usg 3d bijące serduszko to po prostu jestem ugotowana ze szczęścia. bąź dobrej myśli, wszystko się ułoży, dbaj o siebie, i mów o swoich obawach ojcu dziecka. powinien wiedzieć co czujesz. mój mąż rozumiał mnie doskonale, wspiera mnie cały czas twierdzi, że będę najlepsza matką na świecie.pozdrawiam.
    • mysiunia2001 Re: Ciaza i co teraz..?? 04.10.05, 14:50
      Hej Gosia wiem, że to dla ciebie szok ale szybko zaczniesz się cieszyć.Napewno
      będziesz scześliwa jak zobaczysz swoje maleństwo na usg i jego bijące
      serduszko.Ja jestem tylko o rok starsza od ciebie i ciąża też dla mnie była
      niespodzianką.Przez pierwsze dwa dni miałam strasznego "doła", ale po kolejnych
      usg i przy rosnącym brzuszku z dnia na dzień byłam coraz bardziej
      szcześliwa.Potem nie mogłam się doczekać ruchów dziecka.Ciąża to piękny okres w
      życiu kobiety.Zobaczysz sama jak bedziesz z dnia na dzień cieszyć się z tego
      błogosławionego stanu.Ja za 2 tyg mam termin porodu i nie mogę się
      doczekać.Chciałabym już urodzić żeby przytulić moje maleństwo, które troszke
      się wierci w brzuszku.
      P.S Bądź dobrej myśli a wszystko się jakoś ułoży.Życze ci dużo zdrówka i
      pozdrawiam.
      • goosiaa3 Re: Ciaza i co teraz..?? 04.10.05, 15:15
        Dzieki dziewczyny naprawde mi pomagacie!!
        Co do ojca dziecka to jest rownie zaskoczony jak ja, stara sie mnie spierac jak
        tylko oze chociaz czasami widze w jego oczach wielki strach, on ma 23 lata,
        zaczal wlasnie ostatni rok studiow,mamy wlasne mieszkanie i z pewnoscia pomoc
        naszych rodzicow, ale narazie chyba to wszystko nie dochodzi do mnie.
        Wogole ostatnio dziwnie sie czuje,wczoraj bylam u lekarza i dokladnie nie
        potrafil okreslic ktory to tydzien ciazy nawet ja mumowilam ze ostatni okres
        mialam 29 sierpnia a do zaplodnienia doszlo 11 wrzesia no ale on tam swoje
        gadal. Wogole termin na usg mam dopiero na 24 pazdzienika i zastanawiam sie czy
        nie powinnam miec wczesniej??
        a ogolnie jestem strasznie zmeczona caly czas,wszyscy pytaja sie dlaczego jestem
        taka blada hehe..
        Wczoraj powiedzialam mamie nawet nie bylo szoku, powiedzial tylko ze mam sie nad
        tym wszystkim zastanowic i sprobowac poukladac sobie zycie.
        • angela3005 Re: Ciaza i co teraz..?? 04.10.05, 16:10
          hej!
          Powiem Ci tak z maleństwa jeszcze będziesz się cieszyć!
          Moja sytuacja jest może troszke podobna z tym że ja mam
          19 lat,szkołę do skończenia jestem w maturalnej klasie technikum, jestem w
          32 tygodniu ciąży,ślub który odbył się w czerwcu i był naprawdę bajkowy i
          wspaniałego i kochanego męża.
          Gdy się tylko dowiedziałam że jestem w ciąży odrazu miałam łzy w oczach ale nie
          z powodu dołka tylko z tego że będziemy mieć naszą kruszynke chociaz była to
          wpadka!
          Uwież będziesz się cieszyć z tego maleństwa jak nigdy dotąd.
          A ja już poprostu nie moge się doczekać spotkania z naszym aniołkiem i ani przez
          chwile nie zwątpiłam w jego istnienie!
          Pozdrowienia papa
    • martina.15 Re: Ciaza i co teraz..?? 04.10.05, 18:16
      to ja was przebijam, jestem w 22 tc, za miesiac skoncze 18 lat. zaskoczenie,
      wpadka, ale... jak ono jest, to oznacza po prostu szybsze spelnienie marzenia
      mojego zycia... po 1,5 miesiaca od wiadomosci o ciazy zostawil mnie chlopak
      (wybral mamusie, przepraszm, musze to napisac nie bede go juz bronic). przede
      mna matura w maju, a w lutym ma sie pojawic malenstwo. poza ojcem dziecka
      (ktorego niestety, wiem ze kocham) od wszystkich mam wsparcie troske i dobre
      slowo. i co? i zyje i jestem baaardzo szczesliwa, ciesze sie dzieckiem i jego
      sygnalami smile startuje w przyslzym roku na medycyne, ucze sie intensywnie.
      a poza tym- dbam o siebie, zwolnilam tempo, jem dobre zdrowe rzeczy, i staram
      sie spac 8 godzin na dobe. mysle o tym jak je wychowam i na kogo. ale pierwsze
      co to nie martwic sie- jezeli "gora" zsyla nam dzieci to znaczy ze jestesmy
      jakos do tego gotowi. bedzie dobrze, odzywaj sie czasem!
      • angela3005 do martina15 04.10.05, 21:34
        hej powiedz mi jak sobie radzisz?
        I jak tam z tym twoim facetem może to wszystko go przerosło?
        Ja z moim jestem już 4 latka,a małżeństwem jesteśmy od 3 miechów!
        Na kiedy masz termin bo ja na 30 listopada.
        Jak sobie poradzisz z maturką?
        Bo ja tez jestem w klasie maturalnej i w listopadzie odchodze ze szkoly i wracam
        dopiero w lutym no ale trzeba sie jakoś pomęczyć jeszcze troszke.
        Dobrze ze nauczycieli mam naprawde wyrozumiałych!
        Pozdrowionka dla Ciebie i twojej Kruszynki!
    • amwaw Re: Ciaza i co teraz..?? 04.10.05, 18:27
      Nie przerasta, dasz radę,a niedługo będziesz ze wzruszeniem gładzić się po
      brzuchu po pierwszych kopniakachsmile
      Powodzenia
      • goosiaa3 Re: Ciaza i co teraz..?? 04.10.05, 18:40
        Powiedcie mi w ktorym tyg dokladnie jestem bo wiem ze lekarz liczy inaczej a
        matka inaczej
        Ostatni okres 29 sierpien a zaplodnienie 11 wrzesien
        • amwaw Re: Ciaza i co teraz..?? 04.10.05, 18:46
          5tc1dzień tp 5-ty czerwiec 2006
          • goosiaa3 Re: Ciaza i co teraz..?? 05.10.05, 10:06
            chyba 4 tydzien i 1 dzien. A jak dla lekarza to 6 tydzien i 1 dzien
            tak????????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka