Dodaj do ulubionych

Peg perego atlantico na zime?

10.10.05, 13:18
Czec dziewczyny,
dzisiaj ogladalam ten wozek w sklepie-ma dla mnie wiele zatet bo jest
leciutki i dobrze sie go prowadzi. mam jednak watpliwosci czy moze sluzyc
jako wozek dla niemowlaka. Oczywiscie dokupilabym wklad dla niemowlaka z
usztywnianym dnem i nie sadze ze bedzie dziecku zimno( rodze w polowie
lutego) Nie moge sie jedynie przekonac do tego, ze wozilabym je przodem do
kierunku jazdy i nie bede go widziec. Jezeli ktoras z was ma lub miala
tenwozek podzielcie sie swoimi opiniami. thx
Obserwuj wątek
    • pimpusia77 Re: Peg perego atlantico na zime? 10.10.05, 13:51
      Nasz syn urodzi się w styczniu. Również jestem zdecydowana na ten wózek. A wręcz nawet jestem nim
      zachwycona smile Wcześniej zastanawiałam się nad Implastem, ale jest on jednak bardzo ciężki, a Peg
      Perego podobają mi się od zawsze.
      Oglądałam bardzo dokładnie w sklepie ten wózek i również zastanawiałam się nad zakupem
      spacerówki bez gondoli. Bardzo miły sprzedawca poświęciła nam chyba godzinę i omawiał wady i zalety
      takiego rozwiązania.
      Wady są takie, że spacerówka nie rozkłada się zupełnie na płasko, poza tym jednak te wkłady dla
      niemowląt maja usztywniane tylko plecki, ale nie mają boczków i są bardzo małe... Dziecko wyrośnie z
      tego wkładu szybciej niż będzie można je przesadzić do wersji spacerowej. Poza tym wyobraź sobie, źe
      zaskoczy Was na spacerze śnieżyca i zawierucha. Wersja spacerowa nie ma takiej osłony, jej boczki są
      dosyć cienkie. Wyobraż sobie, że w ten wkłąd musisz włożyć niemowlę w kobinezonie... robi się mało
      miejsca. Piszesz, że rodzisz w poowie lutego. Zima potrafi trwać nawet do kwietnia. Pamiętam jak na
      urodziny mojej mamy kilka lat temu (6 kwiecień) spadł śnieg i było na prawdę bardzo zimno. Pomyśl,
      że musisz w taki dzień wyjść gdzieś i zapakować dziecko w kobinezon i włożeyć je w ten mały
      wkładzik... Dzieko przekłada się do spacerówki kiedy skończy pół roku. W praktyce zapewne wychodzi
      to wcześniej, powiedzmy 5 miesięcy. Czyli u ciebie będzie to w lipcu. Już w maju potrafia być straszne
      upały. I pomyśl sobie, że ten Twój maluszek, będzie leżał w upalny dzień w tym ciasnym dosyć
      wkładzie... otoczony dookoła bardzo szczelnie.
      Zalety są takie, że wydajesz mniej pieniędzy, łatwiej Ci wnosić wózek po schodach, bo składasz
      spacerówkę, bierzesz dzieciątko w tym wkładzie i wnosisz je w jednej ręce, a wózek w drugiej.
      Sprzedawca powiedział nam, że są pary, które decydują się na taka wersję. Ale my po dokładnym
      przemyśleniu wszystkich za i przeciw zdecydowaliśmy się dokupić gondolę. Pomyślałam sobie, że jak
      będziemy jechać z dzieckiem do rodziny czy znajomych to ta gondola będzie od razu służyła za
      łóxeczko "w gościach", poza tym z tego co wiem jest ona również kołyską- to bardzo fajne smile
      Ma ona sztywne, solidne boki i wzbudza moje większe zaufanie. Poza tym dokładnie się ją okrywa
      pokrowcem... I nie muszę się martwić, że moje dzieciątko zapakowane w ciepły kombinezon nie będzie
      miało miejsca aby się ruszyć.
      W sklepie stały te wózki obok siebie: spacerówka z włożonym wkłademi i gondola. Przyglądaliśmy się
      godzinę smile I jednak jestem za gondolą chocuaż kroi mi się serce na myśl o wydanieu takiej kasy... Ale
      na szczęście dziadkoiwe wspomagają smile
      Takie jest moje zdanie, narazie bardzo teoretycznie... ale za to dogłebnie przemyślane smile
      • moniqe245 Re: Peg perego atlantico na zime? 10.10.05, 14:50
        to ja sie dopisuję do Was smile termin mam w połowie lutego a kupujemy samą
        spacerówkę, bez gondoli...bo to jednak kosztuje
        pozdrawiam
    • kruffa Re: Peg perego atlantico na zime? 10.10.05, 14:53
      Ja mam ten wózek, ale kupiłam dla córki jako spacerówkę gdy miała rok. Pomimo
      tego co podaje producent uważam, że ten wózek nie nadaje się dla małych
      niemowlaków. Tak naprawdę nie ma spręzyn i jest na twardych plastikowych kołach.
      Jest o wiele za sztywny, nie ma wogóle porównania do klasycznego wózka
      głębokiego.
      Nie wyobrażam włożenia do niego niemowlaka, nie mówic już o noworoku. Jest
      natomiast doskonały dla dziecka, które już siedzi.

Kruffa
      • moniqe245 Re: Peg perego atlantico na zime? 10.10.05, 15:01
        kruffa to twoja opinia, zdanie. Inne wypowiadały sie pozytywnie o tym wózku.
        Wózek bardziej pasuje do miasta, jak ktoś mieszka na wsi to rzeczywiście może
        być ciężko.
        UWAGA: jak chcecie kupić ten wózek to zamówcie lub kupcie sobie już teraz, bo
        firma zaprzestała ich produkcji. Sprzedają to co jest w sklepach a potem
        koniec. Ja jade już pod koniec tygodnia zamówić wózeczek, a odbierzemy w
        styczniu.
        • pimpusia77 moniqe245 10.10.05, 15:11
          A skąd masz tą informację, że przestaną być p[rodukowane? Na stronie firmowej Peg Perego nadal są te
          wózki w ofercie firmy i nie ma mowy o ich wycofaniu!
      • pimpusia77 Re: Peg perego atlantico na zime? 10.10.05, 15:15
        Pan w sklepie gdzie oglądałam ten wózek również plecał go bardziej jako wersję spacerową.
        Przedstawiał nam go w samych superlatywach- a nie musiał, bo miał inne, droższe wóźki które mógł
        zachwalać. O wersji głebokiej się nie wypowiadał. W każdym razie jak twierdził- wszyscy pracownicy
        tego sklepu (Świat dziecka w Warszawie) są fanami spacerówki Peg Perego. Ale ja przyglądałam sie
        dokładnie również wersji głebokiej i myślę, że przesadzasz. Przecież podwozie ma amortyzowane koła,
        te kółka wcale nie są małe, raczej takie średnie, więc powienie sie dobrze prowadzić. Ja tam mam
        zamiar go przetestować nawet na spacerze w lesie. a jak na leśny spacer się nie będzie nadawał, to
        kupię na allegro jakiegoś grata za 100 zł, aby tylko miał ogromne, gumowe koła. Raz w tygodniu do
        lasu można takim pojechać smile A na codzień musze mieć wygodny, lekki wózeczek!
        • moniqe245 Re: Peg perego atlantico na zime? 10.10.05, 15:25
          pimpusia dzwoniłam dziś tam - do firmy peg perego. Informacja potwierdzona.
          Przestają produkować konkretnie model ATLANTICO. Więc to prawda. Dlatego jadę
          zamówić bo potem braknie.
          • pimpusia77 Re: Peg perego atlantico na zime? 10.10.05, 15:28
            Ale firma Peg Perego jest we włoszech... Dzwoniłaś do "słonecznej Italii", czy do dystrybutora na Polskę?
            Bo - CHOLERA JASNA- my czekamy na forsę i nie możemy teraz kupić wózka... A nie wiesz kiedy mają
            zaprzestać produkcji? Może jeszcze zejdzie z taśmy kilka wózków... A poza tym mają chyba jakieś zapasy
            w polskich sklepach... w końcu w prawie każdym sklepie z wózkami są te wózeczki... Załamałam się...
      • anjany Re: Peg perego atlantico na zime? 10.10.05, 18:07
        też kupiłam ten wózek dla ponad rocznej córci, spisał się świetnie, ma duże
        siedzisko, jest lekki, wygodnie się prowadzi. Teraz jestem w drugiej ciąży i
        jestem przekonana, że dokupię do niego gondolę navette, nie wyobrażam sobie po
        porstu tej spacerówki dla niemowlaka, a tym bardziej noworodka w zimę! Mimo, że
        za gondole trzeba doplacic 700 PLN. Wczesniej mialam Inglesine z obszerna
        gondola na duzych pompowanych kolach, i te faktycznie sa najlepsze dla
        najmniejszych!!!! Radze przemyslec jeszcze raz te decyzje.
    • izoldziak Re: Peg perego atlantico na zime? 10.10.05, 15:30
      A ja wybrałam też Peg Perego ale Pramette, bo jest i lekki i jest z mini
      gondolką. A z tymi małymi kołami to nie przesadzajcie - wiele razy widziałam
      jak osoby z wózkiem na gumowych kołach męczyły się, bo nie mogły skręcić
      (przoduje w tym chyba Deltim, bo te droższe jak Bebecar mają już skrętne koła),
      albo jak męczyły się na trawie i nierównościach podczas gdy inni z takim
      leciutkim Peg Perego swobodnie skręcali i prawie biegali po trawie.
      pozdrawiam wszystkie wielbicielki peg Perego i nie tylko
      • moniqe245 Re: Peg perego atlantico na zime? 10.10.05, 16:00
        pimpusiu nie denerwuj się, nie chciałam cię zmartwić. Dzwoniłam do poskiego
        dystrybutora, nie do słonecznej italii. Ja też nie mam pieniędzy, wózek fundują
        dziadkowie ale dopiero w styczniu. Więc jak widzisz jadę do hurtowni zamówić
        czy zarezerwować ten wózek a odbierzemy w styczniu. Tak to zapłacę zaliczkę,
        ale nie wiem czy dobrze zrozumiałam - 20 czy 200zł (rozmawiałam przez telefon),
        a resztę kasy zapłacimy w styczniu. Sama nie mam tak dużej kasy na teraz. Masz
        gdzie kupić u siebie ten wózek? zapytaj sie czy możesz zamówic, wpłacić
        zaliczkę, a zapłacisz całość wtedy kiedy będziesz miała kase i wtedy też
        odbierzesz wózek. Odpisz proszę bo zmartwiłam się o Ciebie...
        • moniqe245 Re: Peg perego atlantico na zime? 10.10.05, 16:03
          familyshop.com.pl/TOWARY/PegPerego/Atlantico.html
          z tej stronki wzięłam nr telefonu i zadzwoniłam
          tel. 022 659 88 40 Jak chcesz to zadzwoń i rozwiej swoje wątpliwośći. Ja
          jeszcze sie pytałam o możliwość wymiany jak coś sie popsuje w tym wózku, czy
          będą jakies problemy skoro zaprzestają ich produkcji
          • pimpusia77 Re: Peg perego atlantico na zime? 10.10.05, 16:10
            Nie martw się o mnie smile Trochę się zmartwiłam, a nawet bardzo... ale chyba zrobię tak jak Ty- wpłace
            zaliczkę i odbiorę np. w grudniu. tylko nie bardzo wiem gdzie sa w Warszawie Hurtownie tych wózków,
            bo w Swiecie Dziecka chyba tak sprawy nie można załatwić- to moloch, duża sieć sklepów, a poza tym
            tam jest za drogo, o kilkaset złotych drożej niż np. w internecie.
            Może ktoś wie, gdzie jest jakiś sklepik, albo hurtownia w Warszawie gdzie można tak sprawę załatwić i
            się dogadać z zaliczką??
            Co do psucia się... to mam nadzieję, że ta firma jest na tyle poważna (a przynjamniej sprawia wrażenie
            renomowanej, poważnej marki), że nie będzie z tym problemów. Pytałam też w Świecie Dziecka o tą
            kwestię, bo kółka wydają mi się mało solidne ze względu na to,że są z jakiegoś dziwnego tworzywa, a
            nie z gumy i obwaiam się co będzie z nimi po dłuższym jeżdzeniu po żwirze, ale pan powiedział, że z
            tą firmą nigdy nie ma problemu jeśli chodzi o serwis, a poza tym bardzo żadko coś się w tych wózkach
            psuje. Poczytałam o nim opinie w internecie i faktycznie- same Achy i Ochy smile
            • tweety_bird Re: Peg perego atlantico na zime? 10.10.05, 16:57
              Hej!

A ja zdecydowałam się na Peg Perego Venezia. Mam nadzieję, że jego nie przestają
              produkować???
            • izoldziak Re: Peg perego atlantico na zime? 10.10.05, 21:21
              do pimpusi77
              > Może ktoś wie, gdzie jest jakiś sklepik, albo hurtownia w Warszawie gdzie
              można
              > tak sprawę załatwić i
              > się dogadać z zaliczką??
              pytałaś, gdzie są w W-wie tańsze sklepy z Peg Perego niż Świat Dziecka. Spróbuj
              w sklepie w Al.Solidarności, jest taniej niż w Familyshopie. Mi facet obiecał
              duży upust za to, że będę płaciła gotówką. I mogę 3 tygodnie wcześniej zamówić
              wózek, tylko muszę zapłacić zaliczkę 100zł.
              pozdrawiam
          • lidiusz1 Re: Peg perego atlantico na zime? 10.10.05, 18:01
            moniqe245 noi co ci odpowiedzieli będa części do wymiany czy nie?
      • jaco102 Re: Peg perego atlantico na zime? 10.10.05, 21:27
        Wózek deltim model premier na pompowanych kołach ma skrętne przednie koła.
    • kokons Re: polecam forum WÓZKI DZIECIĘCE 10.10.05, 21:46
      Z polecenia forumowiczki odkrylam, ze powstalo forum WÓZKI DZIECIĘCE:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462
      Mysle, ze warto tam zagladnoc,dopytac lub dopisac co nieco, bo ulatwi to
      wielu z nas wybor wozka i usystematyzuje doswiadczenia i wiedze!)

No dziewczyny do dziela!)

• moniqe245 Re: polecam forum WÓZKI DZIECIĘCE 11.10.05, 08:26
        kokons ja już przejrzałam wszystkie możliwe wątki wózkowe na różnych forach,
        jestem po bardzo szczegółowej analizie, tak że wiem już wszystko na ten temat.
        Jesli bym mieszkała na wsi, chodzi o to że w domku (nie w bloku) mój wybór by
        padł na wózek tako natalię lun ewent. graco quastro deluxe, ale mieszkam na
        miescie na piętrze bez windy więc najlepszym wyborem będzie dla mnie peg perego
        atlantico.

Kobieta z polskiej dystrybucji powiedziała że nie powinno być problemu z
        częściami zamiennymi, bo to porządna firma i mówiła że w tych wózkach zazwyczaj
        nic się nie psuje, że są bezawaryjne.Mówiła że firma włoska nic im nie mówiła
        na ten temat, tylko to że zaprzestają produkcji Atlantico. także jej wypowiedż
        to jej zdanie na ten temat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka