Dodaj do ulubionych

pessar itd

18.10.05, 09:49
zwracam się do was dziewczynki z prośba, może któras wie ile czasu może
upłynąc od zdjęcia krążka do rozpoczęcia porodu? Bo ja się trochę boję że
mały zacznie się pchać jeszcze tego samego dnia albo następnego(mam założony
od 25 tc bo już się dzidzia pchała a rozwarcie było na 2 cm). A i czy jest
możliwe aby przy założonym krążku coś już się zaczeło dziać??
Obserwuj wątek
    • kbl13 Re: pessar itd 18.10.05, 10:41
      Mój lekarz powiedział, że jest możliwe, dlatego kazał prowadzić polegujący tryb
      życia. Kontroluje ułożenie pessara co 2 tygodnie, a gdyby mnie cokolwiek
      niepokoiło mam pędzić do szpitala. Chce mi go ściągnąć dopiero w 39 tygodniu i
      już zostawić w szpitalu. Ale na forum czytałam list od dziewczyny, która po
      ściągnięciu dochodziła jeszcze do 41 tygodnia !
      Pozdrawiam.
      tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20051126/dt/6/k/1599/preg.png
    • ariana1 Re: pessar itd 18.10.05, 13:51
      Jeżeli pessar jest prawidłowo założony i prowadzisz spokojny tryb życia, to
      raczej niemozliwe,zeby zaczął się poród, bo szyjka jest zaciśnięta pessarem.
      Chyba że dostaniesz jakichś silnych skurczy, ale po to bierze się leki.
      Wiadomo,ze skakać z trampoliny nie będziesz ani brac udziału w maratonie. Więc
      pessar dobrze chroni przed przedwczesnym porodem. A co do porodu po zdjęciu, to
      ja też jestem ciekawa, bo za tydzień mam mieć go ściągniętego. Będę wtedy w
      38tc, ale nie nastawiam się na szybki poród.
      • 2anki Re: pessar itd 18.10.05, 14:36
        Ariano a jakie leki bieżesz, bo mi to w sumie nic nie przepisał dodatkowego na
        podtrzymanie oprócz kaprogestu 5ampułek,które już się dawno temu skońcxyły
        • malgolkab Re: pessar itd 18.10.05, 14:46
          hej. ja mam zalozony od 2,5 tygodnia. dodatkowo biore fenoterol i isoptin 3
          razy dziennie (lekarka powiedziala, ze jesli nie bedzie skurczy to moge brac 2
          razy), no i czasem doraznie nospe i relanium (lezalam w szpitalu i tam mi
          zapisali), chociaz to bardzo rzadko. jak lezalam w szpitalu, to wszystkie
          dziewczyny z pessarem czy szwem dostawaly fenoterol.
    • ariana1 Re: pessar itd 18.10.05, 15:03
      Ja mam pessar od 8 tygodni i też biorę fenoterol + isoptin o przedłużonym
      uwalnianiu. Czasami łyknę nospę jak mi się brzucho wyjątkowo buntuje smile Jak nie
      masz skurczy, to nie ma co się faszerować lekami, fenoterol to naprawdę silny
      lek przeciwskurczowy. Ja muszę brać (juz drugą ciążę), bo inaczej już dawno bym
      urodziła.
      • malgolkab Re: pessar itd 18.10.05, 15:31
        zgadza sie. ja niestety jak nie wezme, to zaraz jest skurczsad wiec biore
    • aniuta75 Re: pessar itd 18.10.05, 17:53
      Koleżanka miała założony krążek gdzieś w 7mc bo miała rozwarcie 2,5 cm. Termin
      miała na 20 października. 10 października ginka jej ściągnęła krążek z
      zastrzeżeniem że tak właściewie to poród może się w każdej chwili zacząć. Nio i
      13 października urodziła córeczkę.

Ania i Kubutek (27tc)
    • 2anki Re: pessar itd 18.10.05, 17:58
      właśnie wróciłam od ginia, i na 8listopada umówieni jesteśmy na ściąganie
      pessara i ja już zaczynam się bać na samą myśl o ściągnięciu i co potem ile
      będę miała czasu, i czy dzidzia będzie chciała wyjść o czasie czy może później.
      • ariana1 Re: pessar itd 18.10.05, 19:57
        Napiszę wam za tydzień jak to jest bez pessarasmile czy już urodziłam czy jeszcze
        niesmile Ja też chętnie bym go nie ściągała. Tak się do niego przywiązałam,ze
        chodziłabym z nim do końca życia smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka