nicole1910 20.10.05, 08:02 ja to dopiero 19tc staram sie nie spac na brzuchu ale czasami sie naprawde nie da a jak jest u was ?????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gonia28b Re: Spicie na brzuchu ?? 20.10.05, 08:27 No... U mnie też z tym ciężko. Ja mniej więcej tak jak Ty jesteś, czyli koło tego 18-19 tc zaczęłam odczuwać jakiś dyskomfort przy leżeniu na brzuchu - zaczęłam czuć, że gniotę dzidzię. Na razie przyjmuję taką pozycję przejściową 3/4: Jedna noga ugięta w kolanie, a druga prosta. Efekt jest taki, że brzuch się teraz tylko tak opiera, ale go nie gniotę. Później, przy wiekszym brzuchu, to pod kolano tej ugiętej nogi będę podkładała jaśka - powinno się zrobić więcej miejsca na brzuch. Odpowiedz Link Zgłoś
kkatie Re: Spicie na brzuchu ?? 20.10.05, 08:36 ja spie, w pierwszej ciazy spalam tak dlugo jak sie dalo, bo uwielbiam tak spac. pozniej bylo duuuzo niewygodniej Odpowiedz Link Zgłoś
espressoo Re: Spicie na brzuchu ?? 20.10.05, 10:10 Ja zaczęłam 20 tydzień i też tak połowicznie jak koleżanka u góry) Teraz już mam jakąś psychiczną blokadę do tego, żeby tak bez stresu położyc się totalnie na brzuchu, nawet nie zauważyłam kiedy to przyszło...? Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: Spicie na brzuchu ?? 20.10.05, 10:57 Ja czasem kładę się na brzuchu, ale czuję wtedy taką mało wygodną piłeczkę. Dlatego jak śpię to staram się kłaść tak jak większość - noga ugięta i dotykając brzuchem lóżka. A jestem tak jak Ty w 19 tc. Odpowiedz Link Zgłoś
nicole1910 Re: Spicie na brzuchu ?? 20.10.05, 11:50 no to super nie jestem sama dzieki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
siula5 Re: 25 tydzień 20.10.05, 13:06 i również śpie z nogą zgiętą, ale jest coraz mniej wygodnie, a poza tym jak mała kopie to muszę się przewrócić na plecy bo jej nie wygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: 25 tydzień 20.10.05, 14:22 ja tez czasami budze sie na brzuchu staran sie spac na boku ale czasami jakos sie odwruce z alicja mialam tak samo wiec sie nie martwie jak dzidzi bedzie niewygodnie napewno da znac) Odpowiedz Link Zgłoś
adusia74 Re: Spicie na brzuchu ?? 20.10.05, 17:57 Mozna spac na brzuchu az do momentu, kiedy pileczka bedzie przeszkadzala. Nic sie zlego nie stanie. Macica jest bardzo silna. Odpowiedz Link Zgłoś
egis1 Re: Spicie na brzuchu ?? 21.10.05, 10:30 Ja jestem 13 tc i zastanawiam się czy mogę jeszcze spać na brzuchu czy tym nie szkodze dziecku a brzuszek mam niewielki te obiekcje pojawiły się jak zobaczyłam wczoraj dzidzi które machało już roczką i nuszkami - cudowne uczucie Odpowiedz Link Zgłoś
nan78 Re: Spicie na brzuchu ?? 21.10.05, 10:36 Ja jestem na początku 26 tyg. i ciągle próbuję układać się na brzuchu. Inaczej po prostu nie umiem spać. Teraz coraz częściej układam się właśnie w pozycji 3/4. Myslę, że o dzieciaczki nie ma się co martwić bo ostatnio jak Młodego za bardzo przygniotłam to tak mnie skopał, że nie było mowy o spaniu na brzuchu. Myślę, że natura jest najmądrzejsza. Trzeba się tylko wsłuchiwać w siebie a na pewno nic się nie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliamackowiak Re: Spicie na brzuchu ?? 21.10.05, 10:37 Ja całe życie spałam na brzuchu, ale w ciąży nie, starałam się prawie od początrku ciąży spac juz na boku czy na plecach. Po prostu się tego nauczyłam. Dzis moja córka ma rok a ja dalej śpię na plecach albo boku, bo przeciez jak karmiłam, to tez na brzuchu nie za bardzo można spać. Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
oolcik Re: Spicie na brzuchu ?? 21.10.05, 11:32 a nie boli was rano glowa ??mnie po spaniu na brzuchu , rano bardzo bolala , a jak przestalam spac to przeszlo. motywacja dobra byla Odpowiedz Link Zgłoś