Dodaj do ulubionych

Po porodzie

26.10.05, 14:47
Jestem 5 tygodni po porodzie. W ciąży przytyłam 17 kg, po porodzie zostało mi 10. teraz jeste na pewno mniej (nie mam wagi), ale nie mieszczę sie w rzeczy sprzed ciąży. Ponadto skóra na brzuchu trochę wisi, brzuszek pozostał. Gin zaproponował mi pas poporodowy. Co o tym sądzicie? jakich kosmetyków można użyc na ten zwisający brzuch? Co z piersiami, które zreszta służą mojemu synkowi co chwilę?
Obserwuj wątek
    • alfa36 Re: Po porodzie 26.10.05, 21:20
      Nikt nie ma takich doświadczeń?
      • falafala Re: Po porodzie 26.10.05, 21:39
        Ale to dopiero 5 tygodni, przeciez skora naciagala sie 9 miesiecy, to nie jest
        guma by z miejsca wrocic na swoje miejsce. Z tym pasem to slyszalm i za i
        przeciw. W stepowaniu skory pomaga, ale rozleniwia miesnie. Jak juz bedziesz
        mogla to zaczniesz cwiczyc brzuszki i to tez pomoze w odzyskaniu talii.
        Spokojnie, nie rob nic na sile, przybieralas na wadze powoli i daj tej wadze
        powoli wrocic na miejsce stopniowy powrot do wagi jest lepszy niz jakies
        gwaltowne skoki, da twojemu organizmowi czas na regeneracje i skora sie
        sciagnie, masuj skore na brzuchu szorstka szczotka, mozesz tez robic sobie
        chlodne prysznice. Karmiac piersia bedziesz spalala 500kcl dziennie wiecej niz
        normalnie. Nie pamietam ile wazylam 5 tyg po porodzie, ale wiem ze ze skory na
        brzuchu nie bylam zadowolona. Na pewno 4,5 miesiecy po porodzie wazylam 2kg
        mniej niz przed ciaza,jedrnosc brzucha uzyskalam dzieki cwiczeniom, a przytylam
        w cizy 20kg.
    • mika_p Re: Po porodzie 27.10.05, 01:48
      Kochana, tobie nawet jeszcze się połóg nie skonczył, masz prawo odbiegac
      jeszcze od przedciążowej figury i to przez kilka miesięcy.
      A potem puścisz dzidziusia na podłogę , zacznie się turlanie, pelzanie i milion
      razy na dobę przysiady i skłony po to, żeby wycofać malucha ze strefy zakazanej
      dla niego, a jak go wlozysz do łozeczka, to drugi milion skłonów i przysiadow
      wykonasz, żeby podac mu wyrzucone z łożeczka zabawki. Żeby uzyskac trochę
      spokoju na zebranie myśli pójdziesz na kilkugodzinny spacer.
      Nawet nie zauważysz kiedy wszystkie mięsnie sie wzmocnią, fałd skóry zaniknie i
      będziesz znowu sliczna i szczupła. Ale jeszcze nie teraz, jest za wczesnie -
      daj sobie czas, tak jak pisala poprzedniczka.
      NIe przejadaj się tylko.
      Bywa trudno, zwłaszcza w momentach zwiększonego zapotrzebowania u dzieciaczka -
      pierwszy taki nagły skok wzrostu jest około 6. tygodnia, nie przestrasz się i
      kontroluj co jesz, niektore organizmy matek bronią się przed wydatkiem większej
      ilosci energii i chce się jesc i matce. Ciągle.
      • alfa36 Re: Po porodzie 27.10.05, 21:26
        Dzięki za odpowiedzi. Staram sie jeśc zdrowo, bo karmię malucha i boję sie eksperymentować. Mam jednak straszną ochotę na ciastka, no i nie ukrywam, że sobie czasem na takie domowe maslane pozwalam. Pozdrawiam
        • marybg Re: Po porodzie 27.10.05, 21:29
          Polecam pas ciążowy ale tylko jeśli zdecydujesz się też ćwiczyć,bo sam pas
          tylko osłabi mięśnie i może być jeszcze gorzej.No i masaże szorstką
          szczotką.Ale z czasem będzie coraz lepiej to dopiero poczatek...
    • ewelinam80 Re: Po porodzie 27.10.05, 22:29
      Ja założyłam pas zaraz po powrocie ze szpitala i bardzo szybko mi zniknął
      brzuszek.Właśćiwie do wizyty kontrolnej to w pasie byłam szczuplejsza niż przed
      ciążą tylko tyle, że brzuszek był mięciutki zero mięśni.Ale po 4 misiącach
      było już wszystko dobrze.Mam nadzieje, że tym razem też tak szybko wrócę do
      figury z przed ciąży.
    • kotka.szrotka Re: Po porodzie 28.10.05, 08:58
      A gdzie można kupić taki pas, ile kosztuje i wg czego się ocenia jaki rozmiar
      kupić. No bo jak przed ciążą miałam S, teraz przytyłam ponad 20 kilo to pewnie
      zmieszczę się tyko w M albo L, ale czy niebędzie za duży. I czy po cc też można
      nosić?
      • mama_anka Re: Po porodzie/pas ciążowy 04.11.05, 15:11
        podonosze wątek - ktoś zna szczegóły o tym pasie ciążowym? Gdzie kupić, ile
        kosztuje itp?...
        mama_anka
      • maga202 Re: Po porodzie 04.11.05, 18:25
        W aptece.

Pozdrawiam Magda
        • meggi_05 Re: Po porodzie 04.11.05, 23:33
          ja pas kupiłam,ale praktycznie go nie uzywałam,natomiast jak tylko mogłam
          zaczełam regularnie cwiczyc,potem nauczyłam sie krecic hula-hopem,trochu mniej
          jesc,nie jesc na noc i bardzo szybko wróciłam do figury,a nawet jestem teraz
          szczuplejsza niz przed ciaza(przed ciaza rozmiar 38 teraz 36)i niektóre rzeczy
          musiałam wymienic na mniejszesmilełykałam tez ale to juz jak przestałam karmic bio
          CLA i piłam herbatke PHUR-ERH brzuch smarowałam kremami ujedrniajacymi i
          wyszczuplajacymi (ostroznie z kosmetykami jak karmisz)wszystko wróci do normy
          tylko trzeba czasu.Ja urodziłam w lecie i w nastepne lato juz mogłam spokojnie
          załozyc bikini i bluzeczki odsłaniajace brzuszek.Tak ze nic sie nie martw tylko
          do roboty!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka