oliwka114 29.10.05, 12:21 jakie są najładniejsze imiona dla dz i ch nie umię się zdecydować dla dz Oliwia lub Amelia dla ch Maksymilian lub ....nie mam pomysłów Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
simonkapl Re: imiona dla dz i ch 29.10.05, 12:26 Ja mieszkam we Francji i niestety, jestem troche ograniczona przy wyborze imion, bo wiekszosc nie zostanie dobrze wypowiedziana i napisana. Dla dziewczynki podoba nam sie Anika (mam w zapasie jeszzce Blanka) a chlopiec bartek.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majca1 Re: imiona dla dz i ch 29.10.05, 15:56 Oliwia ładnie, amelia to MELA, maksymilian bardzo mi się podoba. Mój faworyt wśród chlopców to Witek (Witold). Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: imiona dla dz i ch 29.10.05, 16:18 Oliwia bardzo mi się nie podoba, natomiast Amelia w moim odczuciu brzmi wdzięcznie, delikatnie i ogólnie ładnie. Myślę, że zrobiłabyś bardzo dobrze, gdybyś zdecydowała się na Amelkę. Maksymilian też źle nie brzmi. Od siebie dodam jeszcze Juliana, Tymona, Dobromiła i Emila. Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: imiona dla dz i ch 29.10.05, 16:19 Tu mozesz to ocenić: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12924 Odpowiedz Link Zgłoś
ankalien Re: imiona dla dz i ch 29.10.05, 16:22 Amelka to imie, ktore chcialam dla dziewczynki ale bede miala czyba Konrada badz Nikodema jeszcze nie mozemy sie dogadac ale mam nadzieje ze w najblizszym okresie juz bedziemy miec. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara39 Re: imiona dla dz i ch 29.10.05, 17:47 chciałabym tylko dodać niezorientowanym, że Amelia to po łacinie w j.medycznym - brak kończyn , stąd często w książkach medycznych podpis pod zdjęciem dziecka bez kkgg-amelia lub ze skrótem rąk-fokomelia.mnie by to przeszkadzało Odpowiedz Link Zgłoś