mycha1812 29.10.05, 22:34 Dziewczyny ! Jak rozpoznać czy nie sączą się wody płodowe ? Jestem w 37 tc i coś mi nie pasuje . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ka-ja Re: Sączenie wód płodowych 29.10.05, 23:23 Załóż sobie wkładke,i jeżeli stwierdzisz,że jest mokra-do szpitala.Zabiez ze soba tę wkładke i pokaż lekarzowi. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia64 Re: Sączenie wód płodowych 29.10.05, 23:28 Ja po każdej nocy praktycznie budzę się z mokrą wkładką! Tzn. bardzo wolgotną, ale też zaczynam się zastanawiać, czy to po prostu ciążowe upławy, czy wody... Odpowiedz Link Zgłoś
agi4 Re: Sączenie wód płodowych 30.10.05, 12:27 nie sadze aby to byly wody plodowe, bardzo sporadycznie zdarza sie by sie saczyly, zazwyczaj po prostu odchodza za jednym zamachem, tak bylo w mojej pierwszej ciazy, teraz jestem w 36tc i balam sie ze wlasnie od kilku dni sacza ,mi sie wody, bo w poprzedniej ciazy zadnych uplawow nie mialam.... Gin mnie zbadal zrobil usg-ilosc wod plodowych w normie, szyjka zamknieta, mowil, ze czesto w 7-8 mc ciazy wydzielina z pochwy jest po prostu ogromna, i jesli jest przezroczysta to nie nalezy sie tym przejmowac. pozdro. a. Odpowiedz Link Zgłoś
graziula Re: Sączenie wód płodowych 30.10.05, 12:34 To nie tak, ja jestem położną i sama biegałam do swojego dr co kilka dni bo myślałam, że mi się wody sączą. Robiliśmy wtedy usg aby mnie uspokoic. Wody mogą się sączyć powolutku, pracowałam na patologii to wiem. Najlepiej załóż wkładkę ale nie alwaysa bo wszystko wchłónie i tą wkładkę polewa się specjalnym płynem aby sprawdzić czy to wody. W ciąży może być taka lekko wodnista wydziekina i wcale nie musi być zapalna. Odpowiedz Link Zgłoś
mamawikusia Re: Sączenie wód płodowych 30.10.05, 20:59 ja taka wodnista wydzielinke miałam i w pierwszej ciąży i teraz, wkładka jest zawsze mokra, w pierszej ciąży panikowałam a teraz już wiem ze chyba taki mój urok i nie przejmuje sie zbytnio kiedy np z rana czuje ze jest bardzo wilgotno, moja koleżanka tez tak miała i tak samo w jej przypadku było ok, Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiaczek6 Re: Sączenie wód płodowych 02.11.05, 10:13 Wiem, że w aptekach są wkładki do sprawdzania wycieku płynu owodniowego. Ja sobie poczytałam info na ten temat i już zakupiłam. Nazywają sie Al-sense i działają na zasadzie błękitu stosowanego w szpitalach. Ich plusem jest to, że w przypadku stwierdzenia jakichkolwiek wilgotności możesz sobie taką wkłądkę sama założyć i odczytać ze wskaźnika kolor zabarwienia. Na razie tylko mówię to co wyczytałam bo do tej pory nie stosowałam. Brzmi jednak sensownie. Podaje ci link poczytaj sobie o tym wynalazku www.kobiety.pl/index.php?option=art&id=2793 Odpowiedz Link Zgłoś
barszczyk75 warto sprawdzic-- test w aptece 02.11.05, 10:23 jesli masz powazne podejrzenie ze to wody plodowe warto to sprawdzic Odpowiedz Link Zgłoś