Dodaj do ulubionych

czy to prawda??

01.11.05, 20:03
słyszałam ze jak zaczne w nocy rodzic to nie dadza mi znieczulenia poniewaz
nie ma anestezjologa przygodzi dopiero rano czy to moze byc prawda jak jest u
was w szpitalach ? aha i chcialam sie jeszcze zapytac ile kosztuje zzo? i czy
warto zrobic jezeli mam mocno skrzywiony kregoslup chodzi mi o to czy mi
pomoze prosze o odpowiedz
Obserwuj wątek
    • marychna31 Re: czy to prawda?? 01.11.05, 20:08
      cena i warunki zzo zalezy od szpitala. Zapytaj tu:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=588
    • domcia_84 Re: czy to prawda?? 02.11.05, 03:50
      wszystko zależy od szpitala w którym bedziesz rodzić, zadzwoń wejdz na strone,
      na pewno ci wszystko wyjaśnią
    • topolania Re: czy to prawda?? 02.11.05, 09:07
      Mysle, ze anestezjolog musi byc w szpitalu, nawet w nocy. Rodzilam prawie 3 m-
      ce temu, mialo byc naturalnie, a skonczylo sie na cesarskim cieciu. Maluch
      przyszedl na swiat tuz przed 1 w nocy. Anestezjolog byc na miejscu...
    • pimpek_sadelko Re: czy to prawda?? 02.11.05, 09:49
      w szpitalu, w ktorym rodzilam anestezjolodzy od zzo do porodow sa pod
      telefonami 24 na dobe.przjezdzaja. szpital im za to placi, maja to w swoim
      kontrakcie.
    • lexmonica MOżesz miec kłopot 02.11.05, 11:24
      Czesc
      nie chce cie w żadnym stopniu dołować ale,
      u mni elekarz nie podjąby sie zzo - a powód skrzywienie kręgosłupa (mialam
      kiesyś skręcony) i powiedziała że przy znacznych skrzywieniach jesyt za duże
      ryzyko powikłań. Bo można nie trafić cewnikiem. Wiesz to było 5 lat temu ale na
      twoim miejscu wybrałabym sie na konsultacje przed porodem żeby mieć pewność że
      takie znievczulenie ci zrobią...
      W każdym razie pozdrawiam i radze sie zorientować żebyś potem nie musiała
      przechodzić stresu jak zacznie sie poród.
    • maga202 Re: czy to prawda?? 02.11.05, 12:35
      Tak to prawda ale tylko w wypadku szpitali powiatowych z trzecim stopniem specjalizacji. Odradzam rodzenia w takich szpitalach, najlepiej rodzić w wojewódzkich tam zawsze jest anastezjolog a w wypadku powikłań dobrzy lekarze i dobry sprzęt. Ja rodziłam w takim szpitalu i moje dziecko 3 godziny musiało czekać na przewiezienie do wojewódzkiego, bo w tym nie było nawet respiratora. Przez to wystąpiła takie niedotlenienie, że nie dało mu się pomóc. Moja znaloma miała mieć cc ale zaczeła rodzić w nocy a w szpitalu nie było anastezjologa i dziecka wydzierali z niej kleszczami wystapiło takie porażenie mózgowe że do dzisiaj jeżdzi na wózku i nie mówi. Nie chcę Cie straszyć ale dla zdrowia dziecka warto rodzić dalej od domu a w dobrym szpitalu, trzeba dmuchac na zimne i minimalizowac ryzyko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka