frycia24 09.11.05, 19:39 Chciałam się dowiedziec kiedy robić test z krwi-chce wiedzieć jak najszybciej czy jestem w ciązy. Gdzie zrobić, czy można prywatnie?? jak to wygląda i czy jest to 100 % pewności?? Z góry dziękuję za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sarpat Re: test z krwi 09.11.05, 21:57 Podobno taki test daje 100 % wynik. Można robić już go po tygodniu od przypuszczalnego dnia zapłodnienia lub jeżeli jest brak miesiączki. Taki test wykonują chyba wszystkie przychodnie refundowane przez NFZ oraz prywatne. Do testu pobiera się krew jak do zwykłego badania krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
ato8 Re: test z krwi 09.11.05, 23:07 wystarczy test z apteki na mocz,daje super dużą pewność,najlepiej rano,dla pewności dwa z niedużą np dwudniową przerwą,niestety naprawdę nie kłamią,dor Odpowiedz Link Zgłoś
frycia24 Re: test z krwi 10.11.05, 07:59 23 dzień cyklu przy dwudziestosześciodniowych-rano zrobiłam test, wyszedł negatywny, ale nie wiem po co go robiłam tak wcześnie. Jestem kłębkiem nerwów , chyba zawriuję,prawie nie śpię juz drugą noc, cały czas mi się śni, ze jestem w ciązy, albo , że nie umiem pokochać dzieciaczka Odpowiedz Link Zgłoś
o_tuska Re: test z krwi 10.11.05, 08:40 Frycia tylko spokojnie jak będziesz w ciąży to ani się nie obejrzysz a będziesz kochać fasolka i nawet się zdziwisz jak to możliwe - nie widać , nie słychać a już się kocha najbardziej na świecie. Ja miałam koszmary że poroniłam - do dziś jest ok postaraj się uspokoić a jeśli chodzi o testy z krwi to zadzwon do lagoratorium a tam powinni udzielić Cie niezbędnych informacji Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: test z krwi 10.11.05, 10:06 Test z krwi jest na 100% wiarygodny.Mozna go zrobic normalnie od 7 do 10 dni po zaplodnieniu.Niestety, nie wiem ile kosztuje, ale gdzies kiedys juz byl taki watek i dziewczyny podawaly ceny.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
frycia24 Re: test z krwi 10.11.05, 11:26 Tuska bardzo dziekuję za wsparcie. Wiem, że jeżeli okaże sie, że jestem w ciązy to pewnie szybko zacznę się cieszyć. Teraz wydaje mi się straszne te 9 miesięcy, badania, a już sam poród to w moich wyobrażeniach horror. Pocieszam się tym, ze prezerwatywy sa w miarę bezpieczne( a nic się nie wydarzyło typu pekniecie). Tylko czemu juz ponad tydzień bola mnie piersi?? Odpowiedz Link Zgłoś
nikki77 Re: test z krwi 11.11.05, 22:08 beta -hcg ceny różne od 20-30zl , wczesniej zadzwon i popytaj gdzie wykonują bo ja z doświadczenia wiem że nie wszedzie , a mozna go zrobić przed @ , ale najlepiej min po /chyba/ 10 - 12 dniach od ewentualnego zapłodnienia , normy bedziesz miała na wyniku Odpowiedz Link Zgłoś