Dodaj do ulubionych

test z krwi

09.11.05, 19:39
Chciałam się dowiedziec kiedy robić test z krwi-chce wiedzieć jak najszybciej
czy jestem w ciązy. Gdzie zrobić, czy można prywatnie?? jak to wygląda i czy
jest to 100 % pewności??
Z góry dziękuję za odp.
Obserwuj wątek
    • sarpat Re: test z krwi 09.11.05, 21:57
      Podobno taki test daje 100 % wynik. Można robić już go po tygodniu od
      przypuszczalnego dnia zapłodnienia lub jeżeli jest brak miesiączki. Taki test
      wykonują chyba wszystkie przychodnie refundowane przez NFZ oraz prywatne. Do
      testu pobiera się krew jak do zwykłego badania krwi.
    • ato8 Re: test z krwi 09.11.05, 23:07
      wystarczy test z apteki na mocz,daje super dużą pewność,najlepiej rano,dla
      pewności dwa z niedużą np dwudniową przerwą,niestety naprawdę nie kłamią,dor
    • frycia24 Re: test z krwi 10.11.05, 07:59
      23 dzień cyklu przy dwudziestosześciodniowych-rano zrobiłam test, wyszedł
      negatywny, ale nie wiem po co go robiłam tak wcześnie. Jestem kłębkiem nerwów ,
      chyba zawriuję,prawie nie śpię juz drugą noc, cały czas mi się śni, ze jestem w
      ciązy, albo , że nie umiem pokochać dzieciaczkasad sad
      • o_tuska Re: test z krwi 10.11.05, 08:40
        Frycia tylko spokojnie
        jak będziesz w ciąży to ani się nie obejrzysz a będziesz kochać fasolka i nawet
        się zdziwisz jak to możliwe - nie widać , nie słychać a już się kocha
        najbardziej na świecie.
        Ja miałam koszmary że poroniłam - do dziś jest ok
        postaraj się uspokoić a jeśli chodzi o testy z krwi to zadzwon do lagoratorium
        a tam powinni udzielić Cie niezbędnych informacji big_grin
    • simonkapl Re: test z krwi 10.11.05, 10:06
      Test z krwi jest na 100% wiarygodny.Mozna go zrobic normalnie od 7 do 10 dni po
      zaplodnieniu.Niestety, nie wiem ile kosztuje, ale gdzies kiedys juz byl taki
      watek i dziewczyny podawaly ceny.pozdrawiam.
    • frycia24 Re: test z krwi 10.11.05, 11:26
      Tuska bardzo dziekuję za wsparcie. Wiem, że jeżeli okaże sie, że jestem w ciązy
      to pewnie szybko zacznę się cieszyć. Teraz wydaje mi się straszne te 9 miesięcy,
      badania, a już sam poród to w moich wyobrażeniach horror. Pocieszam się tym, ze
      prezerwatywy sa w miarę bezpieczne( a nic się nie wydarzyło typu pekniecie).
      Tylko czemu juz ponad tydzień bola mnie piersi??sad
      • nikki77 Re: test z krwi 11.11.05, 22:08
        beta -hcg ceny różne od 20-30zl , wczesniej zadzwon i popytaj gdzie wykonują bo
        ja z doświadczenia wiem że nie wszedzie , a mozna go zrobić przed @ , ale
        najlepiej min po /chyba/ 10 - 12 dniach od ewentualnego zapłodnienia , normy
        bedziesz miała na wyniku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka