ariana1 13.11.05, 20:00 Jak zrobić spirytus do pępka ze spirytusu rektyfikowanego? Tzn. jakie proporcje z wodą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
viking-plus Re: Spirytus do pępka 13.11.05, 20:05 na dwie części spirytusu jedna część wody Odpowiedz Link Zgłoś
ela73 Re: Spirytus do pępka 13.11.05, 20:14 Czasami mozna w sklepach monopolowych dostać spirytus 70%, a tyle powinien mieć ten do przemywania pępka. Nam udało się kupić w Geant. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka123 Re: Spirytus do pępka 13.11.05, 23:36 mozesz tez kupic gaziki nasaczone spirytusem, od razu przygotowane do przemywania pepka, ja ich uzywalam i jestem zadowolona- malemu pepek odpadl juz w 6 dobie!!! nazywaja sie LEKO Odpowiedz Link Zgłoś
niunia64 Re: Spirytus do pępka 14.11.05, 00:28 Kupiła te gaziki, ale położna zarówno jak i doświadczone mamy mi odradziły i kupiłam w MONOPOLOWYM spirytus 90% i będę rozcieńczać. Gaziki są podobno za słobo nasączone i że po nich tak ładnie sie nie goi...poza tym paczka spokojnie by szła na raz, więc lepiej chyba spiryt+jałowe gaziki- słowa położnej. Odpowiedz Link Zgłoś
penelina Re: Spirytus do pępka 14.11.05, 01:00 Można i spirytusem ( proporcja 2:1 ), można i gazikami Leko Jakoś nie chce mi się wierzyć, że na jeden raz potrzeba całej paczki Leko ! Poza tym - nie można porównywać Leko do spirytusu rektyfikowanego, bo Leko nasączone jest alkoholem izopropylowym. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Spirytus do pępka 14.11.05, 07:39 u mnie gaziki były aż nadto nasączone spirytusem tak, że się lało z nich, i naprawdę to wygoda! Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Spirytus do pępka 14.11.05, 09:32 Dzięki za odp. ale używam tylko spirytusu. Poprzednia dawka właśnie mi się skończyła a nie pamiętałam jak go wtedy rozcieńczałam, stąd moje pytanie. Kupiłam już spirytus rektyfikowany i przygotowałam sobie. Gaziki Leko znam, ale strasznie są sztywne i niewygodne jak dla mnie. Próbowałam kiedyś i przerzuciłam się szybko na spirytus. Odpowiedz Link Zgłoś
madziaak1 Re: Spirytus do pępka 14.11.05, 09:39 a mnie ostatnio doradzono amol (sprawdzony przez mamę dwu bliźniaczek). ponoć dzięki zawartości dodatkowej wyciagów ziołowych wspomaga gojenie. może ktoś używał?? Odpowiedz Link Zgłoś