abea 15.11.05, 10:07 mam pytanie ,wyczytałam na jakiejś stronie ze pomiedzy 16 a 18 tyg. ciązy robi się takie badania , czy to jest rutyna ? moj lekarz nic takiego mi nie kazal robię zwykłą morfologie i mocz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mija4walles Re: badania AFP hCG i estriol 15.11.05, 10:15 no moj mi zalecil AFP w 17 tygodniu bo powiedzial ze pozwalaja wykryc rozne wady a moze zapytaj go o nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
abea Re: badania AFP hCG i estriol 15.11.05, 10:45 o jakie badanai jeszcze warto zapytać ? jestem w tym zielona... Odpowiedz Link Zgłoś
farfala1 Re: badania AFP hCG i estriol 15.11.05, 13:06 test podwojny, potrojny, ale to juz chyba u ciebie za pozno, zawsze powinnas zrobic sobie na toxoplasmoze i cytomegalie. To sa ztandardowe badania, kt. moj lekarz mi przypisuje i NFZ placi Odpowiedz Link Zgłoś
to_moj_login Re: badania AFP hCG i estriol 15.11.05, 17:35 te 3 badania wchodza w skladt tzw. testu potrojnego. Robi sie go z krwi. To badanie prenatalne pokazujace w duzym przyblizeniu pradwopodobienstwo wystapienia wad genetycznych u plodu - u nas to nie jest rutyna. jesli jestes zainteresowana to zapytaj o to gina - od niego dostaje sie skierowanie. pozdrawiam, anka Odpowiedz Link Zgłoś