Dodaj do ulubionych

dziwne drżenie :\

23.11.05, 16:52
do pełnej gamy dolegliwości II trymestru dołączyło wczoraj- drżenie w okolicy
kości łonowej, takie delikatne powtarzające się w nierególarnych odstępach.
Cóż to takiego? Miałyście tak?
Obserwuj wątek
    • siciliana78 Re: dziwne drżenie :\ 23.11.05, 16:54
      Twoj dzidek ma czkawkesmilejak trwa kilka minut i regularnie sie powtarza, jak
      takie drzenie, pukanie, to czkwaka smile
    • agao_72 Re: dziwne drżenie :\ 23.11.05, 17:00
      Czkawka ;.-).
      Dolegliwości II trymestru?? Kochana - nie marudź, w III bedziesz z wspominać
      z "łezką w oku" dolegliwości z II
      • izaskun Re: dziwne drżenie :\ 23.11.05, 17:32
        to nie może być czkawka, bo trwa kilka sekund a czuję to tak jakby drżał
        mięsień jakiś w środku
      • izaskun Re: dziwne drżenie :\ 23.11.05, 18:05
        i to nawet niżej niż spojenie łonowe, tak w kroczu..........
        • solejka Re: dziwne drżenie :\ 26.11.05, 15:00
          witaj,jestem w 37 tyg. ponoc wzorowej ciazy,a lekarz na pytanie nazwane
          przezemnie czkawka zrobil wielkie oczy.Uczucie powtarza sie kilka razy dziennie
          przez chwile w jednym miejscu, moga to byc ruchy ale dla mnie troche nie
          bardzo. lub cos z macica .W kazmadz razie mam sie nie przejmowac choc to dziwne
          jesli wyniki sa dobre pomaga ruch albo zmiana pozycji, ale tez bardzo
          chcialabym wiedziec co to napewno oznacza.
    • plywka Re: dziwne drżenie :\ 26.11.05, 17:19
      witam, ja jestem w 29 tc czyli początek III trymestru i od kilku dni (3-4) też
      mama takie dziwne odczucia. Nie są to ruchy, raczej takie dziwne trzepotanie w
      dolu brzucha po lewej albo prawej stronie. Tez zastanawiam się , co to może
      być, ale nie niepokoję się tym. zapytam ginekologa w czwartek. Napiszę > Pzdr.
      • magdapol75 Re: dziwne drżenie :\ 26.11.05, 18:17
        No to ja tez mam cos podobnego,zaczynam wlasnie 39 tydzien.
        Ja czuje systematyczne kopniecia,czy tez uderzenia po lewej stronie brzucha ,na
        samym dole,tez myslalam ze to czkawka bo co innego moze to byc?
        Mam to dosc czesto i nie bardzo lubie.
        • catya11 Re: dziwne drżenie :\ 26.11.05, 20:23
          Mam to samo. Drżenie takie kilku sekundowe i koniec potem sie powtarza i myslę,
          że jak ma to tak wiele dziewczyn to to musi być cos normalnego. Rzeczywiscie
          wystarczy zmienić pozycję. Mam to najczęściej kiedy przeholuje z siedzeniem np
          przy komputerze. Na leżąco i na stojaco nigdy tego nie czułam
        • 78paulina Re: dziwne drżenie :\ 27.11.05, 19:52
          Dziewczyny,
          to co opisujecie to na pewno czkawka dzidziusia. jak byłam w pierwszej ciąży to
          miałam takie same rytmiczne kopnięcia (...może za mocno powiedziane), które po
          kilku minutach ustępowały. I z pewnością była to czkawka, bo gdy mała się
          urodziła to 1-2 razy dziennie miała czkawkę i do tej pory często miewa.
          A co do lekarza to też był zdziwiony i nie bardzo wiedział co to jest.
          Pozdrowka
          • katlin25 Re: dziwne drżenie :\ 27.11.05, 20:15
            Moja koleżanka coś ostatnio wspominała, że w ciąży buja sie macica, nie wiem
            dokładnie co i jak ,ale może to to smile
    • moniquev Re: dziwne drżenie :\ 27.11.05, 23:40
      witajcie przyszle mamusie ja mam juz na swiecie swoja pocieche ale jak bylam w
      ciazy to rowniez mialam takie odczucia zapytalam lekarza co to takiego on
      stwierdzil ze moj kochany synus bawiac sie pepowina poprostu zaciska ja sobie w
      raczce wtedy brakuje mu tlenu wiec sie trzesie i ja puszcza ...wydaje mi sie ze
      to to samo pozdrawiam monika i stas
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka