lilu27 24.11.05, 20:37 Nie wiem czy taki temat pasuje tutaj Ale chcialabym poruszyc temat pomylek jesli chodzi o plec Czesciej lekarze myla sie widzac chlopcow a rodza sie dziewczynki czy odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nicniewiem19 Re: pomyłki usg-płeć 24.11.05, 21:32 Ja się spotykałam z pomyłkami kiedy to lekarz mówił że będzie chłopiec a rodziła się dziewczynka.Ani razu nie słyszałam o odwrotnej sytuacji.Mi osobiście lekarz na usg w 35 tygodniu powiedział że będzie chłopiec a mam córcię.Ale i tak jestem szczęśliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 09:57 A ja słyszałam o odwrotnej pomyłce. Mojej kuzynce lekarz mówił, że będzie dziewczynka, a urodziła chłopca. Odpowiedz Link Zgłoś
jaonna1 Re: pomyłki usg-płeć 24.11.05, 21:44 mi gin powiedziała ze dziewczynka w 19tyg i mam nadzieje ze to bedzie dziewczynka napewno!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcia74 Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 08:39 Ja dowiedzialam sie w 20 tc, ze bedziemy miec synka. Teraz jestem w 29 tygodniu i odkad wiemy, mowimy do synka po imieniu. Szokiem dla mnie byloby gdybym jednak urodzila coreczke, choc oczywiscie nie wykluczam takiej mozliwosci Ale szanse male, bo 2 lekarzy potwierdzilo, ze chlopczyk (Antos) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaoli Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 08:51 U mojej kuzynki miała być dziewczynka a miesiąc przed porodem dowiedziała się że jednak chłopak. I urodził się chłopak. A Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaj10 Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 09:53 Moim 3 koleżankom lekarze mówili że będą dziewczynki, a są chłopcy, mi natomiast poweidział, że będzie chłopak i jest śliczny ponad roczny Pawełek. Odpowiedz Link Zgłoś
kadewu1 Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 12:22 A ja nie lubię gadania o wstążeczkach, sukieneczkach i cukiereczkach. Jako niedoszły Kubuś na pewno rozczarowałam swoich rodziców - a zwłaszcza babcię (ktora to wlaśnie tytułowala mnie Kubusiem). Jako osoba zdecydowanie płci żeńskiej nie pozwoliłam sobie nigdy wiązać kokardek ani zakladać sukienek . A gdybym miała córkę (tak planowałam), to chciałabym ją wychować na mądrą i bardzo niezależną kobietę, nie taką, która siedzi w domu, bo rodzice by tak woleli (nasłuchałam się mądrości typu "dziewczynki są bardziej rodzinne"). Może i sa, ale to dlatego, że uważają, że powinny być. Chłopców się tak nie tresuje, i tak jest zdrowiej. A w efekcie będę mieć małego chłopczyka, kórego postaram sie wychować na mądrego, bardzo niezależnego mężczyznę, który będzie wiedział, ze jego wartości nie mierzy się zasobnością jego portfela, tak jak wartości kobiety nie mierzy się wedle jej urody... itd., itdp. Pozdrawiam, Kasia mama Jasia Odpowiedz Link Zgłoś
dorotaa3 Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 09:09 U mnie nie było żadnej pomyłki w pierwszej ciąży dodam ,że to była ciąża trojacza a dowiedziałam się w 18 tc jakiej płci będą dzieci i od tego momentu każde miało swoje imię.Teraz jestem w drugiej ciąży (32 tc),pojedyńczej i od 17 tc cały czas lekarz potwierdza ,że będzie dziewczynka i tak jak w wcześniejszej ciąży mówię do niej po imieniu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
apdutkiewicz Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 10:40 Dziewczyny, nie straszcie. Jestem na 3 tygodnie przed terminem, 3 razy od różnych lekarzy słysząłam, że będzie chłopak i pod niego mam już całą wyprawkę, łącznie z wózkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
gogo2 Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 10:51 Moja bratowa do 33tc wiedziała, że nosi dziewczynkę. Urodził się chłopiec. Ja częściej słyszałam o pomyłkach właśnie w tę stronę Odpowiedz Link Zgłoś
grandet ... pomyłki usg-płeć 25.11.05, 11:13 ja tez czesciej slyszalam o pomylkach, ze miala byc dziewuszka, a wyszedl chlopiec. Odpowiedz Link Zgłoś
lilu27 Re: ... pomyłki usg-płeć 25.11.05, 11:37 No coz Moja kolezanka od pierwszego usg wiedziala o chlopcu Kazde kolejne usg potwierdzalo A nagle dostaje sms 'mamy sliczna coreczke' Przez cala ciaze mowila 'filipku' Lekarz byl zdziwiony Mowil ze w druga strone zdarza mu sie pomylic ale w ta nie Moja pani dr wczoraj pokazywala mi wargi sromowe Marzylismy o synku i moze po cichu Od razu uprzedze ze wiadomo ze zdrowko najwazniejsze ale niektore moze wiedza jakie to rozczarowanie No bo do 34 tyg nie chcialo sie pokazac i nastawienie nasze bylo ogromne a wczoraj deprecha A nie wiem jak dla Was ale dla mnie najgorsze jest gadanie i pytania o plec Idziesz do tesciowej: 'ojj z tylu w ogole nie widac ze jestes w ciazy-bedzie chlopak' Idziesz do kolezanki 'Oooo wygladasz identycznie jak ja-bedzie dziewczynka' Sms od mamy 'Jak sie ma moja wnusia?' Sasiadka 'ale Ci sie zrobil spiczasty brzuch-to wiesz ze na chlopca?' Kolezanka 'jesz duzo slodkiego? - bedzie dziewczynka' Luuuuuuudzie ja mam tego pieprz.... dosyc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
majca1 Re: ... pomyłki usg-płeć 25.11.05, 12:02 Oj masz rację. Te gadki są strasznie wpieniające. U mnie w pracy byla dziewczyna której strasznie nie lubię, a ona jak tylko mnie widziala to si ę darła "będzie dziewczynka, moja bratowa też tak wyglądała". Zawsze chciałam mieć dziewczynkę ale jak jej słuchałam, to chciałam, żeby nie miala racji i żeby był chlopak. I mam dziewczynkę, słodką, śliczną i rozumną. Dziewczynka wnosi do domu wiele ciepła i można ubierać ją w sukieneczki, z czasem wiązać kokardki, kupowac pierścionki na odpustach, a poza tym córka pomoże przy wychowaniu kolejnych dzieci... Popatrz jak ślicznie wyglądają rodziny w reklamach: starsza córeczka i młodszy synek. Głowa do góry! Zobaczysz jak bardzo będziesz ją kochać (a może jego). Odpowiedz Link Zgłoś
ania3111 Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 12:05 Ja w poprzedniej ciąży miałam kilka (przy kazdej wizycie) USG i lekarz za każdym razem widzial dziewczynkę. Urodził sie synuś. Przez cały czas był ułożony pośladkowo pupką do przodu a fiuteczek mu się prawdopodobne "zadarł" do góry. I teraz fajna historia- mąż czekał na córcię na korytarzu bo miałam cesrkę. W pewnym momencie wyjeżdża dzidziuś w wózku i pielęgniarka mówi- panie...- proszę oto pański syn. A mój mąż na to- "to nie mój" Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 12:11 > W pewnym momencie wyjeżdża dzidziuś w wózku i pielęgniarka mówi- > panie...- proszę oto pański syn. A mój mąż na to- "to nie mój" Hehe, no ładnie ). Mam nadzieję, że ja takich przygód nie będę miała. Odpowiedz Link Zgłoś
lilu27 Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 13:14 to myslicie dziewczyny ze jeszcze nie wszystko przesadzone? moje tez wczoraj ulozylo sie pupa akurat do aparatu usg Rozkrok taki ze hej I pocieszacie ze te wargi sromowe to mogly byc jaderka? Ale to tak widac ze nie ma jakby watpliwosci Druga sprawa ze lekarze czasem zle widza Usg pokazuje najwyrazniej kosci prawda? Majca to nie o to chodzi ze nie bede kochac dziewczynki Bardzo bede i juz kocham Ale w moich marzeniach zawsze a szczegolnie ostatnio widzialam chlopczyka No i sila psychiki Poki co spelnily sie marzenia babci a nie rodzicow Maz juz core ma z poprzedniego malzenstwa I jest super facetem i ojcem Wyobrazam sobie jakim bylby tata chlopczyka Najbardziej smieszy mnie ksztalt nog jaki ma po ojcu Identico! No i to pierwsze nasze dziecko i drugiego raczej nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 13:21 Nie narzekaj. Jeśli nie zamierzasz mieć więcej dzieci, to może nawet i lepiej, że dziewczynkę będziesz miała. Dziewczynki są zwykle bardziej emocjonalnie z domem związane i chętniej odwiedzają rodziców . Natomiast jak faceci pójdą w siną dal, tak zwykle wszystko mają "gdzieś". A poza tym dziewczynki są z reguły większymi pieszczoszkami . Odpowiedz Link Zgłoś
blige Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 20:02 to oczywiscie do tekstu kozy, a nie do autorki watku Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 20:16 Niby co? Ja uważam, że każda płeć ma swoje plusy i minusy. Nie powinno się rozpaczać z powodu tego, że mamy dziewczynkę, a wolelibyśmy chłopca. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 20:33 Jeszcze jedno. Nie chciałam nikogo obrazić tylko pocieszyć lilu. Jakby moja córeczka okazała się być synkiem, to też wcale bym nie rozpaczała. Ważne, aby umieć znaleźć w każdej sytuacji pozytywne strony. Odpowiedz Link Zgłoś
blige Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 21:01 W Twojej wypowiedzi plusow co do posiadania chlopczyka nie wyczytalam. Wrecz przeciwnie, niestety. I kto tu w ogole rozpacza? Jesli jestes w ciazy, to zycze Ci aby Twoje dziecko bylo plci zenskiej, bo z takim nastawieniem wspolczuje ewentualnemu chlopczykowi. Choc pewnie jakby byl chlopczyk pociac bys sie za Niego dala. A jak dorosnie i bedzie juz Wielkim Koniem, przytuli Cie i powie Kocham Cie Mamo to pewnie sie poryczysz ze szczescia. Odpowiedz Link Zgłoś
blige Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 21:04 wlasnie doczytalam do konca Twoja sygnaturke jestes w ciazy) i to z dziewczynka. Gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 21:14 blige napisała: > wlasnie doczytalam do konca Twoja sygnaturke jestes w ciazy) i to z > dziewczynka. Gratuluje Dziękuję . No i nie gniewaj się już na mnie, mamo Filipka . Źle zrozumiałaś moje intencje. Odpowiedz Link Zgłoś
blige Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 21:22 ))))))) ja, gniewam sie?.... za cos takiego?........ nieeeeeeeeee)))))) i dodam, ze drugie chcialabym aby bylo dziewczynka, ale tylko dlatego, ze pierwsze jest chlopczykiem)) pozdrawiam Cie przyszla Mamo Klary (ladne imie) Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 21:11 blige napisała: > W Twojej wypowiedzi plusow co do posiadania chlopczyka nie wyczytalam. Wrecz > przeciwnie, niestety. W mojej wypowiedzi celowo nie było plusów do posiadania chłopczyka. Wg USG Lilu spodziewa się dziewczynki, a bardzo chciała mieć synka i, jak wspominała, wpadła przez to w deprechę. Uznałam więc, że zna wystarczająco dużo plusów dla posiadania chłopczyka, więc teraz należałoby jej pokazać, że nie jest wcale tak źle mieć córeczkę. > Jesli jestes w ciazy, to zycze Ci aby Twoje dziecko bylo plci zenskiej, bo z > takim nastawieniem wspolczuje ewentualnemu chlopczykowi. A czemu miałabyś mu współczuć? Myślisz, że biłabym go, bo jest chłopcem, czy jak? Jakoś widząc na ulicy małych chłopców również uśmiecham się - tak jak, gdy widzę małe dziewczynki. Dla mnie to są równie rozkoszne maluszki i można być z nich w równym stopniu dumnym i zadowolonym. Fakt, że bardziej wolałam mieć córkę, ale ze względu na swoją matkę, która ma jakąś awersję do małych chłopców . Mi osobiście większej różnicy by to nie robiło. > Choc pewnie jakby byl > chlopczyk pociac bys sie za Niego dala. Pewnie. > A jak dorosnie i bedzie juz Wielkim > Koniem, przytuli Cie i powie Kocham Cie Mamo to pewnie sie poryczysz ze > szczescia. Jak doczekam się kiedyś chłopca, to bardzo możliwe . Odpowiedz Link Zgłoś
adrianka00 Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 20:51 Ludzie pisza rozne glupoty... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 20:53 adrianka00 napisała: > Ludzie pisza rozne glupoty... > Pozdrawiam Taka już ludzka natura.. Odpowiedz Link Zgłoś
atlumurek Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 15:28 mi lekarz powiedzial na I usg ze prawdopodobnie chlopiec na II zas ze napewno dziewczynka, przez co nasza 3 letnia coreczka ma metlik w glowie i mowi wszystkim ze mama ma w brzuszku majeczke jej braciszka a co sie urodzi zobaczymy w lutym pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś