Dodaj do ulubionych

te z rocznika 84 niech sie odezwa :)

03.12.05, 19:47
dopiero sie przekonalam ze jednak tak mlodych mam jak ja bedzie wiecej smile piszcie skad jestescie i
kiedy rodzicie. chetnie sobie z wami pogadam smile
pozdrawiam
beata
Obserwuj wątek
    • ania_114 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 03.12.05, 20:06
      jestem z rocznika 86 termin mam na walentynki a jestem z opolszczyzny.
      Pozdrawiam. Juz nie umiem sie doczekac mojej coreczki
      • scarletta84 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 03.12.05, 20:12
        ojoj, to mlodziutka jestes kochanie smile nawet mlodsza ode mnie smile ja mam termin na 3 marca wiec zaraz po
        tobie. i jak sobie radzisz?
        • asia.mierzynska Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 03.12.05, 20:38
          a ja jestem z 84 i termin mam na luty 2006.
          • scarletta84 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 03.12.05, 20:43
            ja jak sie mocno zepne to tez w luty sie wstrzele smile a skad jestes?
            • asia.mierzynska Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 03.12.05, 20:45
              z radomia a ty?
              • mirabilandia Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 03.12.05, 21:06
                Witam. Ja tez jestem rocznik 84 smile Jestem z Krakowa,a swoja pierworodna
                córeczke urodze w lutym 2006, dokladnie miedzy 7 a 10 smile
                Pozdrawiam.
                • asia.mierzynska Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 03.12.05, 21:10
                  a ja swojego synka miedzy 10-17.02.2006
                • scarletta84 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 03.12.05, 21:11
                  ja jestem z warszawy smile a maz z lubartowa (niedaleko lublina) i jest 12 lat ode mnie starszy. jak wam sie
                  uklada po zapyleniu z waszymi panami? bo nam swietnie. nigdy nie sadzilam ze dwoje kochajacych sie
                  ludzi moze byc blizej siebie. a jednak. odkad jestesmy w ciazy wszystko zrobilo sie jeszcze czulsze,
                  bardziej nasze. smile jestem w szoku smile
                  • scarletta84 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 03.12.05, 21:12
                    aha no i rodzimy miedzy 28 lutym a 3 marca smile
                    • lankal84 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 03.12.05, 21:26
                      jestem w płocka rodzimy 6 lipca smile nie wiemy jeszczy czy to chlopak czy
                      dziewczynka
                      a slubuje 18 lutego
                      • scarletta84 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 03.12.05, 21:30
                        my po 8 miesiacach starania sie dowiedzielismy sie o malenstwie na tydzien przed slubem smile smiesznie
                        dosyc. mielismy sie pobierac rok wczesniej i analogicznie okazalo sie ze mamy malenstwo na pokladzie
                        ale duzo wczesniej. no i niestety na 2 miesiace przed slubem poronilam, dlatego poprosilam o
                        przelozenie daty za rok. nikt sie nie obrazil. a ja musialam do siebie dojsc. po pol roku lekarz powiedzial
                        ze znow mozemy sie starac no i w koncu sie udalo. i tym razem idzie gladko. ciesze sie bardzo i nie moge
                        sie doczekac. no to bedziecie sie slubic na chwile przed urodzinami mojej niuni malutkiej smile fajnie
                        • m_niunia4 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 05.12.05, 09:17
                          Ja jestem z rocznika 84. Niedawno wyszłam za mąż. Od jakiegoś czasu staramy sie
                          juz o maleństwo.. ale to nie taka prosta sprawa sad
    • patssi Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 03.12.05, 21:37
      hej ja jestem 1984 ,jestem z torunia - mam termin na około 29 maja-studiuję i
      jestem w narzeczeństwie do konca studiów-14.12 mam pierwsze usg-czuję ze rośnie
      wielka ,zdrowa fasola smile)
      • scarletta84 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 03.12.05, 21:46
        no to gratuluje kochana. a zamierzacie sie pobrac? tak statystycznie tylko pytam smile jeszcze dluga droga
        przed toba. ja mam juz 2/3 za soba ale nadal jakos zbyt daleko do tego upragnionego konca. macie
        jakies upodobania co do plci? niby kocha sie kazde dziecko ale mozna obstawiac co sie urodzi smile my
        liczylismy na dziewczecie. no i cala rodzina twierdzila - za ladnie wygladasz na dziewczynke, syna
        bedziecie mieli. na usg doktorek stwierdzil ze dziewcze pelna geba smile kompletnie nic nie ma miedzy
        nogami smile a tak jak wiekszosc dzieci jest zlosliwa i odkreca sie dupka podczes usg, nasza pokazala sie
        w pelnej okazalosci smile))) rewelka.
        • martyna1985 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 03.12.05, 21:47
          nie jestem w ciazy,ale tak pytam: pobieracie sie ze wzgledu na dziecko? Bo my z
          Narzeczonym postanowilismy, ze pobralibysmy sie po narodzinach a nie przed bo
          wypada. POzdrawiam
          • scarletta84 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 03.12.05, 21:53
            to chyba nie do mnie bom mezatka ale tez odpowiem. kazdy ma prawo decydowac sie na malzenstwo w
            dowolnym momencie. jednym latwiej jest rodzic bedac juz po lubie inne wola sie pobrac jak juz bedzie po
            wszystkim. sama wolalabym miec meza przy sobie i jego nazwisko i malenstwa w dniu porodu. sama nie
            wiem dlaczego. zreszta nie mam co gdybac bo przeciez mezatka jestem nie ze wzgledu na ciaze a na
            milosc. smile
            • martyna1985 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 03.12.05, 21:54

jasne, ze kazdy ma prawo, ale pytam tak z ciekawoścismile)
              • scarletta84 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 03.12.05, 21:56
                no to ci z ciekawosci odpowiadam smile ja gdyby juz to wolalabym byc po slubie. ale ze i tak jestem niejako
                niezaleznie to mi ganc egal
            • patssi Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 04.12.05, 09:26
              hej tu pati smile)
              nie pobieramy się,ale nie dlatego,że nie chcemy tylko dlatego,że nie czujemy
              teraz takiej potrzeby-jesteśmy już razem 6 lat,wiec to chyba nie ma teraz
              znaczenia..marcin jest w anglii od 4 mies,dowiedzial się juz tam..cieszy się
              potwornie..czeka na nas..24 lecimy na 3 tyg.do tatki,a potem w ferie 01.02.2006
              tez na dwa tyg.-tak naprawdę to sądzę ,że ślub rodzi się w sercu a nie przy
              ołtarzu smile)
              • scarletta84 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 04.12.05, 10:03
                co do tego ze ma sie go w sercu a nie na oltarzu, w pelni sie zgadzam, ale niektorym potrzeba jeszcze
                tegoczegos, sama nie wiem jak to nazwac... smile a zamierzacie mieszkac w polsce czy jednak planujecie na
                stale wyjechac?
                • patssi Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 04.12.05, 13:19
                  hejsmile
                  wiesz ,cięzko powiedzieć ,ale marcin nie chce wrócić do polski-chciałby,żebym
                  pojechała do niego jak urodzę i tam poszła np.do college'u ,ale szanuje to ,że
                  ja tu studiuję i to,że sporo mnie to kosztowało..dzwoni prawie codziennie i ja
                  poprostu czuję,że on mnie (nas)bardzo kocha i niech narazie tak pozostanie..mimo
                  odległości wiem ,że mogę na niego liczyć i czuję się bezpiecznie..poza tym mam
                  super siostrę i jest ze mną babcia,mieszkam we własnym mieszkaniu...moja mama
                  mieszka w holandii,ale tez przeżywa i bardzo się cieszym,mogę też liczyć w 100%
                  "teściową"i na koleżanki z roku smilenie mogło się zlożyć chyba laepiej...tata się
                  tylko dąsa,ale nie mieszka ze mną od wielu lat,więc...co do płci ja chciałabym
                  mężczynę a marcinek córeczkę..marzy o tym i wciąż to potarza..zaś najbardziej
                  modlimy się o zdrowie dla naszej "truskaweczki"
                • patssi Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 04.12.05, 13:23
                  co do imion jak będzie chłopiec to cyryl jak córcia balbinka smile)
                  • scarletta84 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 04.12.05, 16:06
                    bomba smile tez dosc oryginalne smile
    • mama_kotula Ojej, a gdzie "Marcuweczka" ???? 03.12.05, 21:47
      Czyżby ją dalej nosiło i poszła odreagować?
      • scarletta84 Re: Ojej, a gdzie "Marcuweczka" ???? 03.12.05, 21:50
        kotula, prosze... daj spokoj, chcialam tylko pogadac z rowiesniczkami... nie wprowadzaj mi takich nie za
        milych wypowiedzi... bardzo cie prosze...
        • mama_kotula Ok, klikaj w czerwony kosz. ;))) 03.12.05, 21:53

• scarletta84 Re: Ok, klikaj w czerwony kosz. ;))) 03.12.05, 21:54
            wiesz, nie praktykuje wywalania smile ale dzieki za rade. zwyczajnie cie poprosilam i milo mi ze teraz juz sie
            usmiechasz zamiast dogryzac smile
            • mama_kotula Re: Ok, klikaj w czerwony kosz. ;))) 03.12.05, 21:59
              Dokładnie - wolę uśmiech i normalne argumenty, niż inwektywy.
              --
              ...wolę być wredna niż głupia...
              Do poczytania, podumania, pośmiania
              Klub Matek Wyrodnych
            • martyna1985 .. 03.12.05, 21:59

ojj jak ja bym chciala byc na Waszym miejscu, a musimy jeszcze troszke
              poczekać;/ ślub planujemy na 2007, Narzeczony bedzie po studiach i moze
              wtedysmile)
              • scarletta84 Re: .. 03.12.05, 22:01
                nie boj zaby smile minie ci ten czas szybciej niz myslisz.
                • kwiatek-21 Re: .. 04.12.05, 11:21
                  hwj ja jestem z rocznika 84 i termin mam na luty a dokładnie na 14 luty w
                  walentynki pozdrawiam a i jeszcze dodam ze bedzie synuś
                  • scarletta84 Re: .. 04.12.05, 11:26
                    fajnie smile moi rodzice maja akurat w walnientynki rocznice slubu smile ciekawe czy uda ci sie wstrzelic
                    dokladnie w ten dzien. w koncu tylko pare procent dzieci rodzi sie idealnie w terminie smile a skad jestes?
                    • kwiatek-21 Re: .. 05.12.05, 11:22
                      jestem z warszawy a termin chyba zachowam bo będzie cesarka chyba że akcja
                      zacznie się wcześniej
                  • olutek_m Re: .. 04.12.05, 11:39
                    Ja jestem rocznik 84smile Termin mam na 26 Majsmile Na Dzień Matkismile Jestem z
                    Siedlec, a mąż z Warszawy. Mąż jest 5 lat starszy ode mnie. Jesteśmy małżenstwem
                    dwa lata.
                    Mam nadzieję, że w tym tygodniu dowiem się czy chłopiec czy dziewczynka. Już nie
                    moge sie doczekać USG. Wybiore się w czwartek.
                    Scarlett, wiesz juz w którym szpitalu bedziesz rodzić?
                    • scarletta84 Re: .. 04.12.05, 13:11
                      rodze na starynkiewicza. wiem na 100% w ktorych szpitalach kategorycznie nie urodze: karowa, sw zofia,
                      bielanski, praski, czerniakowski. to co uslyszalam od swojego lekarza i kilkorga znajomych (!!!!!!!!!!!) co do
                      tych szpitali, a i z wlasnego doswiadczenia (poronienie - bielanski - koszmar) wystarczy mi by sie tam
                      nikomu nie oddac w rece, a tym bardziej mojej corci. starynkiewicza jest ok, nie jest ladny itp, ale maja
                      aktualnie najlepszych lekarzy (co roku sie to zmienia) i przy okazji moj doktor ma tam znajomych lekarzy,
                      ktorzy sie mna zaopiekuja jak nalezy. a ty?
                      • olutek_m Re: .. 04.12.05, 13:59
                        Ja jeszcze nie wiem gdzie bedę rodzić. Myslałam na poczatku o Św. Zofii, ale
                        mnie odesłali. Nie prowadzą trudnych ciąż. POzytywne komentarze czytałam o
                        szpitalu Bródnowskim. Nawet atrakcyjnie prezentuje się cenowo. W grę wchodzi
                        jeszcze Karowa. Troche się boję, bo komentarze nie są za ciekawe. W sumie mam
                        jeszcze czas żeby się zastanowic. Czukam opiniismile
                        Patssi!!! Ja nigdy nie wiem kiedy Ty jestes na GG. Więc się nie odzywamsmile
                        Dzis wziełam sie za sprzetanie. Zlikwidowałam akwarium, na okres ciąży. Mąż nie
                        ma czasu, żeby je sprzatać, a ja siłysmile
                        Buziaczki!
                    • patssi Re: .. 04.12.05, 13:23
                      hej chyba się nie pogniewałaś??
    • aniaszymanska21 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 04.12.05, 12:35
      Hejka, aj jestem z '84 i w najbliżyszych dniach spodziewam się mojego
      pierworodnego synka. Jestem z Sochaczewa smile Pozdrawiam surprised)
      • lankal84 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 04.12.05, 12:55
        oj ale wam zazdroszcze nieldugo bedziecie rodizly a przedemna jeszcze tyle
        drogi sad
        co do slubu ja osobiscei chcialam po narodzinach dziecka razem z chrztem ale
        narzeczoony uwazal ze lepiej bedzie teraz ciezko jest pogodzic pisanie pracy
        licencjackiej sesje i szukanie sukni latwienie sali i innych rzeczy zwiaznych z
        weselem i slubem
        jestem ciekawa reakcji waszych rodzicow na ta wiadomosc o potomstwie
        moi byli w szoku i chyba nadal sa smile ale im przejdzie niech sie dzidzia pojawi
        • aniaszymanska21 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 04.12.05, 13:39
          Cóż ciężko dość było rodzicom powiedzieć, ale i tak chyba długo nie zwlekałam
          bo zaledwie z półtora tygodnia. W sumie to wymusiła to na mnie sytuacja. Miałam
          pomagać mamie w przygotowaniu komuniii dla klienta, no i wiązało się z tym
          sporo pracy, przenoeszenie stołów itd.Postanowiłam,że nie będę ryzykować.
          Powiedziałam. Reakcja mojej mamy była lepsza niż się spodziwałam.
          Stwierdziła,ze jesteśmy w takim wieku (to jest ja i moi bracia 23 i 25 lat),że
          była na taką ewentualność przygotowana, tym bardziej,że z moim obecnym mężem w
          dniu poczęcia byłam już prawie 5 lat (!).Tata no coz troszkę gorzej...No bo
          pierwsze pytanie co ze szkołą, zostało mi jeszce teraz 2,5 roku studiów.
          Powiedziłąm,że sobie poradzę. Przez 3 dni jednak schodziłam tacie z drogi. Na
          drugi dzień poszłam z mamą do lekarza (moja pierwsza wizyta u gina!!!), zeby
          się upewnić i zobaczyłam serduszko bijące. Tata za 2 dni wyjechał za granicę.
          Potem przy każdym powrocie i telefonie czułam jak bardzo zaczyna kochać
          wnuczka.Mama wpdła w szał kupowania"rożek, wyprawka, kocyk... I teraz jest po
          prostu super. Tata wraca naświęta i własnie z nim rozmawiałam. Zaoferował,że
          przywiezie Pampersy bo w Niemczech są tańsze. A mama powiedziłą dziś,że chyba
          już definitywnie to wszystko dno niej dotarło. Tak więc czekamy już wszyscy na
          pierwsze skurcze smile A najbardziej oczywiście nie może się doczekać mąż i
          ja.Pozdrawiam
    • koza_w_rajtuzach Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 04.12.05, 13:02
      Jestem trochę młodsza, bo z rocznika 85. Urodzę w grudniu lub w styczniu -
      wszystko wyjdzie w praniu smile. Nie możemy już z mężem doczekać się porodu.
      • scarletta84 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 04.12.05, 13:13
        moj maz jest 12 lat ode mnie starszy wiec dla niego dzieci to juz najwyzsza pora. milo, bo tomek cudnie
        zachowuje sie wobec brzuszka smile i gada z niunia wieczorami smile halo tu tatus... i inne takie smile wesolo w
        kazdym razie. jakie imiona wybieracie? my corcie pierwsza chcemy nazwac wiktoria, druga loretta, a synka
        oliwier. tak sobie zaplanowalismy smile zobaczymy jak sie uda smile
        • lankal84 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 04.12.05, 13:23
          no my dla synka bo wsztskei znaki na neibie wskazuja ze bedzie chlopak to
          kacper klaudiusz a dla dziewczynki wstpnie klaudia chociaz ja mam na 2 klaudna
          wiec troche mi to nie pasuje ale wsyztsko jeszcze sie pewnie pzomienia moj
          malzonek przyszly jest rocznik 85 smilesmile
        • koza_w_rajtuzach Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 04.12.05, 13:30
          Moja córunia będzie Klarą. Nie wszystkim z rodziny podoba się to imię, ale nie
          wyobrażam sobie, by moje dziecko miało inaczej się nazywać.
          O kolejnych dzieciach na razie nie myślę. Priorytetem dla mnie jest dobre
          wychowanie Klarusi. Jeśli uznam, że jest na to odpowiedni czas, to pomyślę o
          kolejnym potomku, ale myślę, że szybciej niż za 6 lat to nie nastąpi. Na pewno
          dla dziewczynki będę wtedy rozważała imię Emilia, dla chłopca zaś Tymon, ale i
          tak pewnie zdecyduję się na coś innego smile.
          Mój mąż nie rozmawia z brzuszkiem, ale ciągle zmusza mnie do sesji
          fotograficznych, mówiąc, że będzie potem tymi zdjęciami terroryzować Klarę smile.
          • annam21 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 04.12.05, 14:11
            ania.jestem z 84 wrzesnia termin na stycznesmile dzidzia bardzzo planowanasmile.po
            slubie od rokusmile
          • gosia673 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 04.12.05, 14:34
            hej dziewczyny!mam na imię Gosia i tak jak wy jestem rocznik 84...ja jestem
            podwójną mamą.8.10.2003 roku urodziłam pierwszą córkę-JULECZKĘ.w tym roku 18
            października po raz kolejny zostałam mamą,także córki-OLIWII.pozdrawiam was
            wszystki i jak macie ochote pogadac to zapraszam na gg...papa
            • scarletta84 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 04.12.05, 16:22
              strasznie sie ciesze ze nas tu tyle smile a juz sie balam ze tylko ja jestem taka "odwazna" (patrz w
              tlumaczeniu spoleczenstwa: glupia) by w takim wieku rodzic dzieci. ale widac tych odwaznych jest
              wiecej smile)))))))))) nasi rodzice dowiedzieli sie dwa dni po naszym slubie. my sami na tydzien przed nim,
              ale stwierdzilismy ze staruszki maja i tak niezle nerwy z tym slubem wiec zostawimy im jeszcze troche
              na pozniej smile))) no i w ten o to sposob dzien po poprainach pojechalismy do moich rodzicow gdzie
              siedziala cala rodzina: mamy tatusiowie brat babcia ciocia i takie tam smile powiedzielismy co mielismy do
              powiedzenia i wszyscy albo w placz albo w smiech albo w nie wiadomo co z radosci smile rodzice tomka to
              juz sa dziadkami od dawna i czekali kiedy w koncu ich syn tez sie rozmnozy... a moi? hmm, tata malo
              zawalu nie dostal, mama latala pod sufitem, babcia ryczala jak bobr i bylo smiesznie. w kazdym razie
              wszyscy juz zdazyli szajby dostac a mama szczegolnie - wpada jak burza do sklepow dzieciecych i
              szaleje miedzy polkami z kocykami, ubrankami i innymi rzeczami. uparla sie juz ze kupuje wozek dla
              pierwszej swojej wnusi, tylko ja mam go wybrac i jej napisac na kartce co to ma byc. oczywiscie
              bylysmy juz ogladac i jest zachwycona. tata stwierdzil (jak przyszlam powiedziec ze cora rosnie) ze on
              to juz wiedzial od jakiegos czasu. konsterna. ojciec w calej rodzinie przepowiadal jakie dziecko sie
              urodzi. i wszystko sie sprawdzilo. jestem w szoku. czarodziej jaki czy co???????????? w kazdym razie on
              sie szykuje na pierwsze wnuczeciowe pepkowe wink zamierzaja jakas impreze w domu z tej okazji zrobic,
              tak sie ciesza... a do tego moj brat nie wytrzymal i stwierdzil ze on w lato tez sie zeni, wiec same swieta
              sie zaczynaja w tej rodzinie smile))))) na szczescie zadna z kobiet starszego pokolenia u nas nie jest
              nadgorliwa i poki co zanosi sie ze bedzie spokoj jesli chodzi o wychowanie niuni. ufff... mamy to
              szczescie ze mieszkamy sami we wlasnym mieszkanku i rzadzimy sie po swojemu smile
              piszcie co tam wiecej u was smile
              • mika9912 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 04.12.05, 17:18
                witam wszystkie rówieśniczki staraliśmy sie z mężem ponad rok o nasze szczęście
                i w końcu się udało jestem w początkowej fazie ciąży dosłownie początek 6 tyg
                licząc od OM byłam już nawet u lekarza bo musiałam wziąść zaświadczenie do
                pracy wypatrzył nawet jakąś kropeczkę choć było jeszcze wcześnie na to to było
                tydzień temu w pracy jest trochę lżej bo mi pomagają ale nadal pracuję w
                niekorzystnych warunkach jak na ciążę nie ma możliwości przeniesienia mnie na
                inne stanowisko ( pracuję na kuchni ) przed wczoraj cały dzień stałam przy
                ogromnej patelni i wdychałam dym. Mam do was pytanko kiedy mogę pujść znowu do
                lekarza aby mógł mi wystawić zwolnienie i kiedy jest już więcej widać na USG
                niż tylko małą kropeczkę. pozdrawiam pa
    • karolina216 do autorki 04.12.05, 17:37
      hej! też jestem 84 i tak jak ty z Wawy smile)) a termin z OM mam na 30 grudnia
    • mamusiagusia Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 04.12.05, 18:24
      wiec ja też dołączam się do grona młodych mamuś. Synek powinien urodzić się 8
      marca. pozatym jestem z warszawy i studiuję jeszcze. na szczęscie końcówka mi
      została i może nawet bez przerywania uda się skończyć. Dzidziuś pojawił się
      bardzo niespodziewanie, ale jesteśmy ogromnie szczęśliwi, a tatuś oszalał na
      punkcie swojego pierworodnego. A dziadkowie tez sie cieszą, moja mama prawie
      cała wyprawkę już mi kupiła. A bobas rośnie jak na drożdżach (ja zreszta też,
      niestety głównie w biodrach i pupie crying(((( no ale mam nadzieje, że jak już się
      urodzi, to cały tłuszczyk ze mnie wyssie.
      pozdrawiam,
      aga
      • karolina216 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 04.12.05, 18:31
        ja też jestem studentką i w najbliższą sobotę zaliczam część egzaminów, bo
        potem to różnie może być jak mnie przyciśnie... a co studiujesz?
        • mamusiagusia Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 04.12.05, 18:35
          teatrologię na akademii teatralnej. zajęć mam już bardzo mało, ale jest problem
          z chodzeniem do teatru - na wejściówki nie zawsze znajdę miejsce, a już nie
          bardzo nadaję się na siedzenie na schodach. natomiast zwykłe bilety są drogie,
          jak na kieszeń ciężarnej studentki smile
          a ty co studiujesz?
          • karolina216 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 04.12.05, 18:38
            hotelarstwo, ale to dopiero końcówka 3 semestru, ale nie mam zamiaru przerywać
            nauki- studiuję zaocznie i myślę że dam radę
    • patssi Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 04.12.05, 18:36
      hej dziewczyny-ja tez studiuję -jestem z torunia smile)mam termin na 29.05 i oprócz
      brzucha a w nim fasolinki rosną mi jeszcze inne części ciała(w końcu nie jestem
      na żadnej diecie)ja mam studia 5 latnie,ale dam radę smile)
      jak się czujecie?czekacie na chłopca czy dziewczynkę?macie juz imiona?
      całuję kiss**
      • karolina216 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 04.12.05, 18:41
        u mnie dziewczynka- będzie Nadia lub Łucja. troszkę też mi się urosłosmile ale to
        już końcowka
    • olutek_m Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 04.12.05, 18:54
      Dziewczyny, może przerzucimy sie na forum młodych mamuś. Trzeba je troche
      reanimowac, bo mało sie tam dziejesmile
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25398
      • dziumdziarumdzia Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 04.12.05, 19:05
        o tak!!! idźcie!!!
      • mamusiagusia Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 04.12.05, 19:17
        o, nie wiedziałam, że takie w ogóle jest.
    • inia1984 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 04.12.05, 22:53
      Witajcie mamusie!!!! też jestem 84 rocznik. termin porodu mam na 25 kwietnia...
      już sie nie mogę doczekać mojego wiercipiętysmile)))) pozdrawiam...
      Inez i kwietniowe maleństwo
    • inia1984 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 04.12.05, 22:55
      oj, zapomniałam dodać, że jesteśmy z Gdańska. są jeszcze mamusie z Trójmiasta?
      pozdrowienia.
      • scarletta84 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 05.12.05, 00:15
        sluchajcie robi sie super smile)) zaraz poczytam co tam na tym forum dla mlodych smile
        • lankal84 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 05.12.05, 11:16
          ja rowniez jestm studentka ostaniego roku ekonomii
          mimo ze to poczatek ciazy to przyblo mi na pupie i bioderkch tluszczyku ale
          wogole sie tym nei przejmuje smile) pozniej z przyszlym mezusiem bedziemy
          pracowali nad zrzuceniem tych kilogrmow smile
          • olutek_m Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 05.12.05, 11:53
            W pierwszym miesiącu przytyłam 4 kg, w drugim schudłam 2-3. TEraz cały tłuszczyk
            z bioderek przerzucił mi się na brzuch. Z tyłu to jestem laska z talią osytongue_out Mam
            nadzieję, że teraz będę przybierać ciała tylko w brzuszku.
            • asia.mierzynska Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 05.12.05, 13:49
              ja już przytyłam 14kg....teraz tyje średnio 4kg/m-c. ale na szczęscie wszystko
              idzie mi w brzuszek no i trochę w udasad wg czasopisma Dzieck powinnam w ciązy
              przytyć od 13-16kg...a tu do lutego jeszcze kawalek a i święta po drodze, wiec
              chyba bedzie troche wiecej zbędnych kilogramówwink

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20721;29/st/20060208/k/4710/preg.png
              • scarletta84 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 05.12.05, 19:01
                ja dzis bylam na kontroli smile niunia majtala pupa po ekranie, lezy juz lepkiem do dolu smile a to 27 tygodni...
                dostalismy 5 z plusem smile mam poki co 5 kg do przodu wiec sie kompletnie nie przejmuje biorac pod
                uwage ze zostalo mi niecale 3 miesiace do porodu smile jest super. 20 grudnia zaczynamy szkole rodzenia
                na starynkiewicza - prawde mowiac nie moge sie doczekac smile)))) poznam tam tez swoja polozna ktora
                bedzie na moim porodzie. wszystko idzie jak rowerek z gorki - bez przeszkod. mimo ze poczatek ciazy
                wskazywal na ciaze zagrozona smile jezu ale sie ciesze ze moja niunia jest cala i zdrowa i juz nie moge sie
                doczekac az ja w lapki dostane smile)))))
                jak ktores z was maja ochote na prywatne pogaduchy albo poznanie sie-spotkanie to piszcie na e-mail:
                beata.dyczewska@gmail.com chetnie poznam jakies mamusie w moim wieku do spacerkow z
                wozkami smile no i piszcie dalej jak wam idzie smile
            • inia1984 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 05.12.05, 21:35
              a ja mam 2 kg do przodu. zastanawiam się czy to nie za mało jak na 21 tydzień
              ciązy. ale chyba każda mamusia inaczej.
              pozdrawiam.
              Inez i brzusio
          • iwona-arch Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 07.12.05, 21:14
            czesc smilejestem z Wrocławia i rocznik 84 oczywisciesmilejestem w 7.5 tyg ciązysmile
            byłam dzisiaj na USGsmilemoje malenstwo ma juz 2 cmsmilei widzialam jego bijące
            serduszkosmilejestem ze swoim chlopakiem od 3 miesiecy .to troche krótko ale wiem
            ze to onsmilew sumie to znam go 5 latsmilejak narazie studiuje sobie na 2 roku..ale
            chyba trzeba bedzie pomyslec o dziekancesmile
            .nie zamierzamy sie pobierac narazie.ślub koscielny odpada w ogóle bo nie
            uznajemy gosmilea cywilny..moze kiedyssmileale napewno nie teraz..pod presją tego że
            pojawi sie dzidziasmile
            pozdrawiam szczesliwe mamusie z 84!!! iwona
    • chili84 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 05.12.05, 20:40
      cześć,
      jestem z Gdańska. jestem szczęśliwą mężatką od 22.03.2003,a szczęśliwą mamusią
      wspaniałego synka, Apoloniusza,zostałam 17.03.2004. teraz po raz drugi czekam
      na mojego małego mężczyznę,Tyberiusza,który urodzi sie 17.01.2005 (tak
      przynajmniej twierdzi mój lekarz ginekologsmile)))
      pozdrawiam wszystkie młode mamusie
      Ania
      • inia1984 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 05.12.05, 21:33
        Witaj!!!! też jestem z Gdańska. miło cie poznać. no, no, już długo jesteś
        mężatkasmile ja dopiero od września 2004 i jestem w 21 tyg ciąży. gdzie zamierzasz
        rodzić? pytam tak z ciekawości, bo ja już niedługo zacznę się rozglądać za
        szpitalem, a wcześniej za fajną szkołą rodzenia.
        pozdrawiam ciebie i brzusio...
        Inez i kwietniowy wiercipiętasmile
        • chili84 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 06.12.05, 21:27
          mnie również bardzo miło Cię poznać. rodzić zamierzam w szpitalu wojewódzkim-
          stamtąd jest mój lekarz prowadzący (dr Dariusz Doering-gorąco go
          polecam,świetny specjalista i ogólnie sympatyczny i życiowy człowiek),tam też
          rodziłam pierwszego syna i poza drobnymi niedociągnięciami byłam ogólnie
          zadowolona. ani w tej ani w pierwszej ciąży nie chodziłam do szkoły rodzenia
          więc trudno mi cokolwiek Tobie w tym temacie doradzić. natomiast na pewno
          odradzam szpital na klinicznej. w ostatnim czasie rodzila tam moja koleżanka
          (24.09) i bratowa (11.10) i nie wiem czy to zbieg okoliczności,w co wątpię, ale
          obie miały problem ze szwami-konkretnie obu po około 2 dniach puściły szwy
          i ,jak sie okazało,wdalo się zakażenie. szpital ten nie odpowiada mi również ze
          względu na formę odwiedzin mamuś i ich pociech,mianowicie do sali wieloosobowej
          (bodajże od 2 do 4 osób) może przyjść każdy kogo mamusia pragnie oglądać.
          czułabym się skrępowana gdybym miała np. karmić albo wstać w poplamionej krwią
          koszuli (a przecież zdarza się,że podpaska,pomimo ,że sięga prawie łopateksmile))
          przesunie się) a obok mojego łóżka siedzieliby mężczyźni odwiedzający
          moją "współlokatorkę". pomijam skrajne przypadki gdzie np. któryś z nich by
          kaszlal w pobliżu mojego nowonarodzonego dziecka (pamiętajmy ,że nie każdy
          zachowuje zdrowy rozsądek odwiedzając mamusie i ich brzdące -ludzie są różni).
          pozdrawiam serdecznie Ciebie i Twoją Fasolkę
          • inia1984 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 06.12.05, 22:29
            Bardzo ci dziekuje za opinie. też dużo słyszałam dobrego na temat szpitala
            wojewódzkiego. zastanawiam sie też na Zaspą. mam tam znajomą położna. już mnie
            ratowała z opresji jak sie rozchorowałam, więc mam do niej zaufanie. co do dr
            Doeringa to też słyszałam super opinie. niestety tez wiem że wizyty u niego są
            dosyć drogie, więc muszę sie wstrzymać. jestem pod opiką dr Lenckowskiej z
            Invicty i jestem zadowolona. zrezygnowałam z Klinicznej. też sie nasłuchałam.
            aż strach.....
            jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam Ciebie i twoje dzieciaczki.
            Inez i kochany ludzik
    • pulusia_1984 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 05.12.05, 22:45
      Ja jestem z 84 i termin ogólnie mam na 13 stycznia 2006 r. w piątek. Śmiesznie
      co nie... ale sądze, że moge już oczekiwać swojego bobaska (córeczki) w
      sylwestra lub na początku stycznia. Ja jestem z województwa łódzkiego. I
      pozdrawiam wszystke szczęśliwe przyszłe mamy!!))
      • annaoj3 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 06.12.05, 13:40
        Hej!
        Ja też jestem rocznik 84. Od niedawna jestem szczęśliwą mężatką, tzn. nasz ślub
        został przyspieszony ze względu na ciążę, ale to nie zmienia faktu, iż
        pobraliśmy się z miłości, a nie z przymusu, bo ciąża. Termin mam na 24 grudnia,
        aczkolwiek wolałabym szybciej urodzić i być w święta w domku z dzidziąsmile
        Aha dziewczyny nie mam jeszcze spakowanej torby może Wy mi pomożecie ustalić,
        co dokładnie i w jakiej ilości zabrać ze sobą do szpitala?
        • fryta84 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 06.12.05, 15:24
          hej mam na imie Monika i jez jestem rocznik 84 od 11 miesiecy jestem
          szczesliwom mamom małego Kamilka. a co zabralam do szpitala? hm...
          dla mamy: karta ciąży, dyskietka, szlafrok.2 pary koszul, kapcie, paczke
          pieluch jednorazowych z belli, podklady na łóżko (poporodowe) kosmetyki, do
          picia woda(bardzo przydatna i oczywiscie niegazowana)termometr(u nas
          obowiązkowy)sztucce zreszta tez
          dla dziecka: 3kaftaniki,3 koszulki, 3 pary spiochów, czpeczka, pampersy,
          pieluchy tetrowe, rożek,oliwka,mydełko,szczotka do włosków
          to chyba wszystko jak bedziesz chciala cos jeszcze sie dowiedziec to sluze
          pomocom gg2512038 pozdrawiam i zycze wszystkim szczesliwych rozwiazań.
          • fryta84 Re: te z rocznika 84 niech sie odezwa :) 07.12.05, 15:37
            up
    • maja.f Gratuluję wszystkim i zazdroszczę, bo ... 10.12.05, 18:51
      my na dziecko pozwoliliśmy sobie do piero w wieku 26 lat.
      Wcześniej nie mielibyśmy je za co utrzymać sad

Jak Wy sobie dajecie rade finansowo? Pracujecie już? Wasi mężowie / narzeczeni
      pracują? Bo ze stypendium studenckiego to i bez dziecka trudno jest przeżyć. Czy
      też koszty wychowania dziecka ponoszą na razie Wasi rodzice, a Wy jeszcze
      bedziecie mogli sie kształcić?
      Trzymajcie się dzielnie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka