Dodaj do ulubionych

ile tantum rosa???

05.12.05, 16:05
dziewczyny, mam pytanie.
nie mieszkam w Polsce i chce poprosic kogos zeby mi przeslal saszetki z
tatnum rosa na czas pologu. o ile saszetek mam poprosic?? gojenie to sprawa
indywidualna, ale ja nawet nie wiem, ile tego na dzien czy tydzien sie
zuzywa...
dzieki za podpowiedzi
Karolina
Obserwuj wątek
    • edi1978 Re: ile tantum rosa??? 05.12.05, 17:47
      kup sobie cokolwiek na gojenie ran w kazdym panstwie baby rodzą.ja uzywałam
      riwanol.lałam na podpaske i przykładałam.powiedz w aptece o co ci chodz nie
      musi byc akurat to.pozdrawiam
      • falafala Re: ile tantum rosa??? 05.12.05, 18:23
        Ja tez nie mialam Tantum Rosa i lekarka kazala sie podmywac czysta woda, tu
        kobiety nie maja zadnych specjalnych konkretnych plynow do podmywania po
        porodzie, bo tak na prawde tez niczego specjalnego uzywac nie trzeba (chyba, ze
        sa wskazania). Jak chcesz koniecznie to zaloz sobie teoretycznie ilosc dni
        (ok.3-5) kiedy bedzie ci koniecznie potrzebne. Zalecj 1-2 plukan dziennie
        (torebk na 1l wody) wiec wydaje sie, ze opakowanie powinno starczyc.
        • swallow Re: ile tantum rosa??? 05.12.05, 19:42
          Ja po pierwszym porodzie stosowałam Tantum Rosa i bardzo mi pomogło-szybciej
          sie wszystko goiło, dzieliłam 1 saszetkę na dwa razy więc na jakieś 5 dni to
          ok.10 saszetek.A może jeśli Ci zabraknie lub będziesdz widziała, ze Ci się
          kończą to Ci krewni doślą.
    • aga.roro kup korę dębu 06.12.05, 09:35
      tania i skuteczna, zaparzasz,wlewasz do butelki po wodzie mineralnej z korkiem
      i po umyciu się stosujesz.. ja co prawda rodzilam 30.09 i mialam cesarke, ale
      pamiętam, że dziewczyny na forum chwaliły korę dębu. Tantum R. w stosunku do
      tej kore drogie. Moja cesarka była nieplanowana, więc przynajmniej kupując korę
      dębu (1,50) nie zmarnowałam kasysmile pozdrawiam!smile
    • basiuniagp Re: ile tantum rosa??? 06.12.05, 14:26
      jedna saszetka dziennie wystarczy, ja używałam przez tydzień, więc siedem
      saszetek, ale może na wszelki wypadek poproś cale opakowanie (10 saszetek)
      jest naprawdę skuteczna, bardzo pomaga w gojeniu krocza
      • kkasperka Re: ile tantum rosa??? 06.12.05, 14:39
        dzieki dziewczyny za odpowiedzi. saszetek mam 8, mysle ze wystarczy, kore debu
        tez. pewnie wystarczywink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka