08.12.05, 14:58
mialam plamienia dostalam duphaston po 16 tgodnia odlozylam bo juz bylo dobrze
w 17 zaczely sie jakies brudzenia i znow dano mi duphaston i mam opnie trzech
lakarzy jeden twierdzi by brac do 25 tygodnia drugi ze tyle ile bedzie trzeba
sie zobaczy w trakcie trzeci ze wolno tylko do 20 tygodni wec jak to jest ( a
jestem w ciazy obecnie 18 tydzien)
Obserwuj wątek
    • kika53 Re: duphaston 08.12.05, 18:25
      ja bralam do 20-go,ale jak cos sie dzieje to chyba mozna dluzej
      • kasia26_a Re: duphaston 11.12.05, 00:01
        witam, jestem w 6 tyg (chyba) ciazy i jak bylam na potwierdzeniu ciazy wg usg 4,5 tyg lekarz od razu zapisal mi ten lek mimo ze nie mialam zadnych takich dolegliwosci gdy chodzi o plamienia.Ale.....mam nadczynnosc tarczycy, i z tego powodu lekarz traktuje moja ciaze jako zagrozona.Zbytnio tego nie rozumiem.To druga moja ciaza a z pierwszej synek w styczniu skonczy 2 latasmile
        • monias3 Re: duphaston 11.12.05, 18:59
          mi gin kazał brać do 14 tyg, od tego czasu łozysko jest już wykształcone i samo
          produkuje progesteron. Ale są z pewnością sytuacje kiedy tego hormonu jest za
          malo - wtedy pewnie bierze się dłuzej.
          • asiulka1976 Re: duphaston 11.12.05, 19:12
            Zalezy od tego dlaczego go bierzesz jesli masz niski progesteron to NIE wolno
            przerywac brania! bnierze sie jak poprzedniczka napisala do momentu az lozysko
            nie bedzie juz potrzebowac az tyle progesteronu, ja bralam do 24tc bo mialam
            nadcisnienei i duphaston mial tez wspomoc macice aby nei byla obciazona.
            • ana831 Re: duphaston 11.12.05, 20:56
              Ja jestem w 7 tyg i tez to biore. Moj lekarz powiedzial ze dawki duphastonu
              trzeba stopniowo zmniejszac bo jak przestaniesz brac odrazu to grozi
              poronieniem. Teraz biore po trzy na dobe i pozniej mamy zejsc do połowki na 24
              h po 12 tyg. o ile nie bede miala plamien.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka