Dodaj do ulubionych

Czy mogę zrobić test?

18.12.05, 21:46
Ostatnio @ miałam 28 listopada... W nocy z 12 na 13 kochaliśmy się z mężem,
bez żadnego zabezpieczenia- chcemy mieć dzidziusiawink Kupiłam test ciążowy.
Jest napisane, że już 6 dni po zapłodnieniu można go robić... Czy jeśli jutro
zrobię to będzie dobry wynik? Wydaje mi się to osobiście za szybko... A kiedy
ginekolog rozpoznaje ciążę?
Obserwuj wątek
    • jamile Re: Czy mogę zrobić test? 18.12.05, 21:54
      Za wcześnie na test, a na wizytę u lekarza tym bardziej. Najlepiej testuj w
      dniu spodziewanej miesiączki lub 10-12 dni po ew. zapłodnieniu. Powodzeniasmile
      • betunia80 Re: Czy mogę zrobić test? 18.12.05, 22:18
        Ja sprawdzalam po 4 dni nieobecnosci miesiaczki, ale juz wczesniej
        podejrzewalam ze jestem w ciąży - mialam dziwne sygnalki, no i juz 31tc smile
    • gonia28b Re: Czy mogę zrobić test? 18.12.05, 22:25
      Zrobić test, oczywiście możesz, ale - podobnie jak moje przedmówczynie nie
      widze większego sensu. Ja zrobiłam dopiero gdy zaczęła mi się spóźniać @.
      Myślę, że warto uzbroić się w cierpliwość i poczekać jeszcze trochę do dnia
      spodziewanej @. Jak dostaniesz, no to od razu będziesz wiedziała, że nie jesteś
      w ciąży. A jak zacznie Ci się spóźniać - wtedy wykonaj test. Ja zrobiłam sobie
      płytkowy firmy Pre-Test. Wykonałam go wieczorem i były dwie krechy - zgodnie z
      prawdą smile

Pozdrawiam cieplutko. Powodzenia życzę smile)
      • vre Re: Czy mogę zrobić test? 18.12.05, 22:49
        Ja mam właśnie ten sam Pre-Test.
        • nchyb Re: Czy mogę zrobić test? 19.12.05, 08:24
          w pierwszej ciąży tydzień po zapłodnieniu wyszedł mi dodatni test, w drugiej
          dopiero po dwóch tygodniach. W obu przypadkach test był quick coś tam...
    • mlisman Re: Czy mogę zrobić test? 19.12.05, 08:33
      Jestem w podbnej sytuacjismile czekam z testem na pierwszy dzień @ chociaż to może
      być za wcześniesad Podobnie jak Ty nie mogę się juz doczekać
      Powodzenia
      Pozdrawiam
      • iga73 Re: Czy mogę zrobić test? 19.12.05, 14:57
        dziewczyny chiałam sie zapytac ile musze sie wstrzymywac z oddaniem moczu zeby
        zrobic test wieczorem bo do rana chyba nie dam rady
        • inia1984 Re: Czy mogę zrobić test? 19.12.05, 16:16
          jeśli kupisz bardzo czuły test np PRE-TEST to powinien wyjść o każdej porze
          dnia. ja robiłam na trzeci dzień po dniu spodziewanej @ po południu i wyszły
          słabiutkie dwie kreseczki. dlatego lepiej robić rano.... ile spóźnia ci się @.
          jeżeli kilka dni to możesz śmiało testować wieczorem niezależnie od tego kiedy
          ostatnio byłaś w WC.
          pozdrosmile
          • vre Re: Czy mogę zrobić test? 19.12.05, 18:33
            Właśnie ja dzisiaj zrobiłam, i wyszła tylko jedna kreseczkasad W pierwszej
            ciąży tez mi szybciej wyszedł... chyba jeszcze poczekam kilka dni i zrobię
            jeszcze raz, z nadzieją, ze pojawią się dwie kreseczki. A dziś robiłam PRE-
            TEST... czuły i niby po 6 dniach od zapłodnienia...
            Pozdrawiam
            • asia.mierzynska Re: Czy mogę zrobić test? 19.12.05, 19:01
              nie martw sie!ja pierwszy test zrobilam po 7 dniach od kiedy mialam dostac @ i
              wyszedl z jedną kreską...po 14 dniach od @ pojawiły się już dwiesmile a o ile
              dobrze pamiętam to też robiłam pre-test, a teraz to już 32tcsmile pozdrawiam!
        • gonia28b Re: Czy mogę zrobić test? 19.12.05, 22:01
          Ja nie robiłam żadnych "podchodów" z wstrzymywaniem moczu. Przeczytałam
          dokładnie ulotkę i dowiedziałam się, że jak już po dniu spodziewanej miesiączki
          test można wykonać o każdej porze dnia. Ponieważ u mnie to był już 35 dc
          postanowiłam nie czekać do rana - wykonałam test wieczorem jak tylko wróciliśmy
          z mężem z zakupów i kupiliśmy test.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka