Dodaj do ulubionych

Ból piersi

02.01.06, 14:17
Witam, jestem w 14tc i strasznie bolą mnie piersi, kiedy leżę dłudo i wstaję
wtedy ból jest najgorszy. Czy można go jakos zmniejszyć ?? Może masowanie ??
Obserwuj wątek
    • anulka2006 Re: Ból piersi 02.01.06, 14:53
      Witaj,
      od początku ciąży miałam to samo. Najgorzej w nocy, jak się poruszałam to ból
      zawsze mnie budził i nie mogłam się dobrze ułożyć.
      Zastosowałam dwa rozwiązania - pierwsze to zakup biustonoszy dla mam - bez
      fiszbin, ozdób - nie uciskają lecz dobrze trzymają piersi. Zakładam je zawsze
      do spania. Drugie to mała poduszeczka, którą wkładam pod piersi albo pomiędzy
      nie w zależnośći od pozycji - takie małe rusztowanie smile
      • aneczka-85 Re: Ból piersi 02.01.06, 15:35
        tak to jest przykre...chyba kazda z nas musi przez to przejsc. dzieje sie tak
        dlatego ze tworza sie gruczly no i piersi rosna,ja robie tak gdy wieczorem
        biore kompiel to puszczam z prysznica prosto na piersi na przemian cieply i
        zimny strumien wody .nie tylko pomaga na bolace piersi ale pomaga chronic przed
        rozstepami.
        • kokons Re: Ból piersi 02.01.06, 15:47
          To niestety urok ciazy i nie wiem czy to pocieszajace ale mnie minal dopiero po
          25 tc...
          Po pierwsze nie dopuszczaj by piersi zmarzly - wtedy bol jest najwiekszy...
          Hartowanie brodawek mi odradzano zreszta nic nie pomagalo...
          Uzywaj oliwki lub balsamu na piersi i uwazaj by sie nie ocieraly o bielizne
          mnie poradzono wkladki laktacyjne i zeczywiscie pomagaly... do teraz nosze
          platki kosmetyczne by oslaniac wyksztalcone i twarde do karmienia brodawki.
          Pozdrawiam / 36 tc)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka