kinn26 02.01.06, 14:17 Witam, jestem w 14tc i strasznie bolą mnie piersi, kiedy leżę dłudo i wstaję wtedy ból jest najgorszy. Czy można go jakos zmniejszyć ?? Może masowanie ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anulka2006 Re: Ból piersi 02.01.06, 14:53 Witaj, od początku ciąży miałam to samo. Najgorzej w nocy, jak się poruszałam to ból zawsze mnie budził i nie mogłam się dobrze ułożyć. Zastosowałam dwa rozwiązania - pierwsze to zakup biustonoszy dla mam - bez fiszbin, ozdób - nie uciskają lecz dobrze trzymają piersi. Zakładam je zawsze do spania. Drugie to mała poduszeczka, którą wkładam pod piersi albo pomiędzy nie w zależnośći od pozycji - takie małe rusztowanie Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka-85 Re: Ból piersi 02.01.06, 15:35 tak to jest przykre...chyba kazda z nas musi przez to przejsc. dzieje sie tak dlatego ze tworza sie gruczly no i piersi rosna,ja robie tak gdy wieczorem biore kompiel to puszczam z prysznica prosto na piersi na przemian cieply i zimny strumien wody .nie tylko pomaga na bolace piersi ale pomaga chronic przed rozstepami. Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: Ból piersi 02.01.06, 15:47 To niestety urok ciazy i nie wiem czy to pocieszajace ale mnie minal dopiero po 25 tc... Po pierwsze nie dopuszczaj by piersi zmarzly - wtedy bol jest najwiekszy... Hartowanie brodawek mi odradzano zreszta nic nie pomagalo... Uzywaj oliwki lub balsamu na piersi i uwazaj by sie nie ocieraly o bielizne mnie poradzono wkladki laktacyjne i zeczywiscie pomagaly... do teraz nosze platki kosmetyczne by oslaniac wyksztalcone i twarde do karmienia brodawki. Pozdrawiam / 36 tc) Odpowiedz Link Zgłoś