Dodaj do ulubionych

Bół w kroczu

03.01.06, 12:47
Cześć szcześliwe mamusie. mam pytanie jestem w 27tc i bardzo mnie boli krocze
do tego stopnia ze czasami nie umiem chodzic a nawet wstac z łóżka. czy to
normalen zeby w tak szybkim okresie ciazy tak sie dzialo. Moja lekarka nic mi
na ten temat nie powiedziala mozna powiedziec nawet ze to zignorowala. Moze
ktos jeszcze ma takie problemy jak ja napiszcie Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • dawida25 Re: Bół w kroczu 03.01.06, 12:58
      Ja mam ten sam problem, czasem nawet chodzić nie mogę. Ale myslę że wszystko
      się rozciąga. Jeśli brzuch nie twardnieje dziecko się rusza, to chyba nie jest
      zły objawsmile pozdrawiam
      • kasik_sw Re: Bół w kroczu 03.01.06, 13:06
        Też to mam, to rzeczywiście uciązliwie. Powiedzaiłam o tym mojemu gin, nie zbagatelizował tego, w czasie badanie na fotelu dotknął jakiegoś miejsca - gdybym poczuła jakiś ból, mógłby to być problem wymagający konsultacjii ortopedy.Na szczęscie nie poczułam nic-to poprostu rozchodzą się ścięgna, przygotowując ciało do porodu.Taką odpowiedz dostałam. Dzidzia szaleje, brzuch miękki- tak czasem bywa....
    • simonkapl Re: Bół w kroczu 03.01.06, 13:07
      Jestem w 29 tc i tez czesto boli mnie krocze, szczegolnie jak sie nachodze a
      potem wstaje z tapczanu.Wydaje mi se ze po prostu miednica sie
      rozciaga.Pozdrawiam
      • kinia_1979 Re: Bół w kroczu 03.01.06, 13:16
        Ja również mam tę wątpliwą przyjemność doświadczenia tego uczicia.
        Rozmawiając z moim lekarzem określiłam mu to dodatkowo, że mam wrażenie jakby
        mi się krocze miało zaraz rozejść. Po badaniu stwierdził, że to nic poważnego,
        wręcz normalne tym bardziej że dzidziuś ma położenie główkowe i jak się dłużej
        nachodzę to główka może już w tym okresie trochę napierać.
        • annmor1 Re: Bół w kroczu 04.01.06, 20:28
          jestem w 10 tyg. ciąży i odczuwam ból w kroczu, jutro mam wizyte u mojego
          lekarza, mam nadzieje że wszystko jest w porządku.
        • grania_ja Re: Ból w kroczu 04.01.06, 20:42
          ja miałam i mam nadal tak samo, 37tydz. rozchodzą się kości miednicy, wiązadła
          też, co oznakom jest bujanie sie jak chodzisz, ale to dopiero pod koniec.
          ból jest po dużym chodzeniu, przeciążeniu sie (uwaażajcie mamuski na zakupy,
          lepiej wyjść dwa razy do sklepu niż dźwigać na raz)oraz wieczory są ciężkie po
          całym dniu. mnie boli nawet przy przekręcaniu sie na bok. mnie boli także kości
          łonowe.
          mam czasami wrażenie, że dzieciaczek mi chce wypaść.
          ale mój gin twierdzi że to narmalne, przecież dzieciątko rośnie i ma coraz mniej
          miejsca i rozpycha sie poprostu.
          • sallyx Re: Ból w kroczu 04.01.06, 21:36
            nie przejmujcie się tym specjalnie, macie rację ciało przygotowuje sie do
            porodu i niestety czujemy tego skutki mnie bardzo bolało w 7 miesiącu -teraz
            36tc- ale przeszło na początku 8, ale teraz znów zaczynam odczuwać jak to
            któraś napisała "tę wątpliwą przyjemność" i już nie panikuję bo wiem że tak to
            dzidziuś się szykuje na wyjściesmile))
    • magdalena.kolodziej Re: Bół w kroczu 04.01.06, 21:51
      Dzieki ze mnie uspokoilyscie i ze nie tylko ja mam taki problem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka