Dodaj do ulubionych

2 cesarka - ktoś miał

05.01.06, 12:17
1 ciąża zakończyła sie cesarka - mały ułożył się poprzecznie. pewnie i tak bym
nie urodziła sama mam wąską budowe. teraz tez mam mieć cesarkę - mam guza na
bliźnie po cesarce którego trzeba usunać a mozna to zrobić własnie podczas
cesarki bo ciecie mnie bez potrzeby w tym miejscu jest bez sensu i utrudniało
by ciążę. czy ktoś miał 2 cesarki?? jak tną przy drugiej??
Obserwuj wątek
    • cleo1976 Re: 2 cesarka - ktoś miał 05.01.06, 12:25
      Hej ja tez mialam jedna cesarke 5,5 roku temu a w maju urodzi sie moje drugie
      dziecko, lekarz mowi ze prawdopodobnie tez bedzie cesarka, chociaz pierwsza
      byla spowodowana zatruciem ciazowym a teraz wszystko jest ok to on mowi ze po
      jednej cesarce juz raczej nastepny porod tez w ten sposob i tez bym chciala
      wiedziec jak tna, czy po tej samej bliznie co jest po pierwszej czy gdzies
      obok???
      • earl.grey Re: 2 cesarka - ktoś miał 05.01.06, 12:40
        proszę, powiedz, gdzie ten lekarz, bo mi nikt w Poznaniu nie chce zrobić cesarki
        po poprzedniej półtora roku temu. Szukam lekarza o takich "staromodnych" poglądach.
        • cleo1976 Re: 2 cesarka - ktoś miał 05.01.06, 12:44
          Lekarz z Dąbrowy Górniczej wiec raczej masz daleko smile))
          • earl.grey Re: 2 cesarka - ktoś miał 05.01.06, 14:07
            faktycznie. Cholercia. Ale dzięki. Na reazie myślę o Lubiniu, to i tak niezły
            kawałek drogi.
          • grucha28 Re: 2 cesarka - ktoś miał 17.01.06, 23:09
            Witam.Czy mogłabyś podać nazwisko tego lekarza i gdzie przyjmuje. Ja też jestem
            z Dąbrowy Górniczej i miałam 1 cesrke teraz mój lekarz mi mówi że drugie
            dziecko mogę rodzić naturalnie. Wiem że niektórzy lekarze nie widza sprzeciwów
            wręcz polecają 2 cesarkę ale nie mój.Może zaczne chodzić do tego co ty.Będę
            wdzięczna za podanie namiarów.Pozdrawiam.
        • femian Re: 2 cesarka - ktoś miał 05.01.06, 17:04
          Polecam prof Brązerta. On na pewno chetnie zrobi cesarke. Ale jest podobno
          bardzo dorgi. Zato blizny po jego cieciu nie widac nawet pod bikini i nago.
          • earl.grey Re: 2 cesarka - ktoś miał 05.01.06, 17:59
            no chyba nie jest droższy niż prywatny szpital plus dojazd. Dzięki.
            • femian Re: 2 cesarka - ktoś miał 05.01.06, 18:51
              Szczerze mowiac nie wiem ile bierze. Pewnie dowiem sie na nastepnej wizycie, bo
              planuje cesarke u niego. Z opowiesci tylko wiem ze drogi.
              • earl.grey Re: 2 cesarka - ktoś miał 05.01.06, 18:59
                dasz znać, jak będziesz coś wiedziała? Odnoście ceny to raz, ale także chęci
                zrobienia cc w ogóle. A zwłaszcza czy nie zrobi numeru w rodzaju obiecuję i nie
                dotrzymuję.
                • bietka22 Re: 2 cesarka - ktoś miał 23.04.06, 16:30
                  ja miałam cesarkę u prof. Brązerta jest bardzo dobrym ginem a blizna
                  praktycznie niewidoczna-super! Koszt jest niewiele większy niż wynajęcie
                  położnej na Polnej ( piekielnie drogie diablicesmile a komfort ze tnie cię
                  ordynator. Gwoli wyjaśnienia ja nie miałam cesarki na życzenie tylko z
                  konieczności, ale chodziłam do prof. prywatnie i niezależnie od formy rodzenia
                  miałam ustalony poród w ramach jego "gabinetu", obejmował on także, sale - 2
                  osobową, super opiekę położnych, znieczulenie( gdyby był naturalny) i poród.
                  Wspomnienia takie że nie mogę doczekać się następnej ciąży!!
    • ania.silenter miałam 2 x cc 05.01.06, 12:30
      standardowo przy drugiej cc wycina się pierwszą bliznę tak, że ma się tylko
      jedno cięcie mimo 2 cesarek.
      pozdrawiam
    • bambinek Re: 2 cesarka - ktoś miał 05.01.06, 16:44
      ja mialam 2 cesarki,tna w tym samym miejscu.Najlepsze jest to,,ze szybciej
      dochodzisz do siebie po drugiej cesarce.Wogole nic po niej nie boli,swobodnie
      sie ruszasz,nie byly mi potrzebne zadne srodki przeciwbolowe.Chyba po prostu
      cialo w tym miejscu jest wyrobione,no naprawde mila niespodzianka,nie
      spodziewalam sie .
      • cleo1976 Re: 2 cesarka - ktoś miał 05.01.06, 17:04
        to super, pocieszylas mnie bo troche sie balam tej drugiej cesarki, myslalam ze
        wlasnie bedzie gorzej a tak to juz sie uspokoilam , dzieki serdeczne i
        pozdrawiam Aga
      • anita.anita80 DO BAMBINEK 05.01.06, 17:29
        A JAKIE MIAŁAS ZNIECZULENIE przy 2
        cctickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20722;19/st/20060201/dt/6/k/98b8/preg
        .png
    • jakw Re: 2 cesarka - ktoś miał 05.01.06, 18:20
      Tną w tym samym miejscu - dzięki temu mam ładniejszą bliznę niż po 1-szym. I
      jakoś szybciej dochodziłam do siebie.
    • bambinek Re: 2 cesarka - ktoś miał 05.01.06, 19:23
      ja mialam znieczulenie zewnatrzoponowe,ale byly tez dziewczyny,ktore mialy
      narkoze i juz mogly wstac wieczorem.Ja nie moglam miec narkozy,bo mam chora
      tarczyce i tylko to znieczulenie moglam miec.Ale wszystkie po 2 cesarce sie
      czuly super,takze mozesz bzc spokojna.
    • ballbina2 Re: 2 cesarka - ktoś miał 07.01.06, 00:43
      Pierwsza cesarske mialam z powodu braku postepow porodu, po fakcie okazalo sie,
      ze dzidzius mial ulozenie odgeciowe do tylu. Dlatego przy drugiej ciazy (3 lata
      po...) lekarze twierdzili, ze nie ma wskazan do cesarki i pomimo, ze bylo dwa
      tygodnie po terminie wywolywali porod oxytocyna. Porod jednak skonczl sie
      cieciem. Musze przyznac, ze po drugiej szybciej wstalam, juz po ok. 12 godzinach
      i bylam o wiele bardzie sprawna fizycznie. Rzeczywscie nie ma sie czego obawiac...
      Powodzenia.... ja czekam na trzecie sad ciecie w lipcu.
    • basia027 Re: Miałam 3 cc 07.01.06, 03:53
      • ballbina2 Re: Miałam 3 cc 07.01.06, 23:00
        prosze napisz,czy wszystko poszlo dobrze, o co pytac lekarzy, na co zwrocic
        uwage, czy potrzebne sa jakies niestandardowe badania? Bede wdzieczna za
        informacje, najchetniej nawiazalabym kontakt mialowy, mam 100 pytan...
        • ankaiw Re: Miałam 3 cc 18.01.06, 10:32
          Ja jestem 8 dni po 2 cc i jest o niebo lepiej jak po pierwszym cięciu. Poza
          lekką opuchlizną w miejscu nacięcia, nic mi nie doskwiera smile
          Z laktacją też nie było żadnych problemów. Ta cesarka była planowana, pierwsza
          nie.
          pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka