palomkaa 07.01.06, 19:57 Jak sie nazywa taki papierek? Wiem ze sie go kupuje w aptece - taki lakmusowy i jak sie na niego naniesie sluz to mozna stwierdzic czy to zwykly sluz czy to wody? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majatusia Re: Papierek do sprawdzania wód płodowych? 07.01.06, 20:27 Hmm... ja kupilam test na wykrywanie wód plodowych ale rczej nie ma to postaci "paieka lakmusowego" Nazywa sie Test Al-Sense - ma to postać 2 warstwowej podpaski, jedna z jej warstw to wlasnie "papierek wskaznikowy" - który barwi sie jesli miał kontkat z wodami plodowymi. Niestety cholerstwo jest strasznie drogie - jak zreszta wszytko dla ciezarnych. - 3 wskazniki 89 zł. Nie wiem czy jest jeszcze jakis inny wskaznik, w zadnej z aptek nic innego mi nie polecali. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Papierek do sprawdzania wód płodowych? 07.01.06, 20:40 papierek lakmusowy- Odpowiedz Link Zgłoś
alcarin Re: Papierek do sprawdzania wód płodowych? 11.01.06, 21:27 Ja tez kupowalam Al sense. Za 3 wkladki zaplacilam 67zl. Bardzo trudno bylo mi to dostac (jestem z Warszawy), w kilku apteka farmaceutki nie wiedzialy o co mi chodzi, w koncy znajoma poprosila kolezanki pracujace w aptece, zeby mi to sprowadzily. Te znalazly to ponoc tylko w jednej warszawskiej hurtowni. Jesli ktos by potrzebowal, to panie z apteki przy ul. Gagarina wiedza co to takiego i gdzie toto zamowic Odpowiedz Link Zgłoś
majatusia Re: ile macie w pasie w 29tc? 13.01.06, 14:59 Nie mam - u mnie to kwestia genów. Moja mama będąć pierworodną córką mojej babci ważyła 5,5 kg. Brat mojej mamy 6,5 kg. Ja sama wazyłam 4600 i miałam 62 cm długości. Odpowiedz Link Zgłoś