Dodaj do ulubionych

straszny bol brzucha

09.01.06, 16:32
mam straszne bole brzucha do tego stopnia ze nie moge sie czasem ruszyc.
Lekarz mowi ze to normalne bo tam wszystko sie rozciaga i w ogole ale jakos
mnie to nie przekonuje zwłaszcza ze musze duzo lezec bo mam wszystko bardzo
nisko. a bul czasem jest na wysokosci pepka a czasem podbrzusze (27TC)
Obserwuj wątek
    • aneczka-85 Re: straszny bol brzucha 09.01.06, 17:53
      no tak ja tez tak mialam... bardzo sie balam ze to cos groznego ale teraz mam
      29tc i wcale nie przechodzi. tak chyba juz musi byc,ale jak baaardzo cie boli
      to wez sobie czasami nospe-na troche-ale pomaga.
      • becik12 Re: straszny bol brzucha 09.01.06, 17:57
        dzieki miło usłyszec ze jednak to moze byc normalne smile)))
        • 21m Re: straszny bol brzucha 09.01.06, 19:40
          ja tez tak mam od czasu do czasu i dzisiaj bylam na wizycie i learz zwiekszyl
          mi dawke fenoterolu i kazal wiecej odpoczywac!!to 29tc
    • alcarin Re: straszny bol brzucha 11.01.06, 21:15
      Wlasnie skonczylam 27tc i tez tak mam. Wczoraj bol byl tak silny, ze
      postanowilam udac sie do szpitala. Oczywiscie kiedy dotarlam na miejsce, to z
      wrazenia bole mi przeszly (cos jak skurczowe, ale z lewej strony, lekko
      zachodzace na podbrzusze + od soboty mam zapalenie korzonkow nerwowych, wiec
      moze jeszcze to spotegowalo bol). Podpieto mnie pod ktg, ale nic nie wychwycilo
      (moze dlatego, ze przestalam juz czuc bol - czyli, ze wszystko minelo). Poniewaz
      u mnie taka sytuacja powtorzyla sie juz drugi raz (najpierw w 25tc) wolalam nie
      ryzykowac. Wtedy lekarka zalecila mi lykanie nospy forte, w sumie 4 tabletki na
      dobe. Teraz kazano mi odstawic nospe (zawiera laktoze, ktorej kiedys nie
      tolerowalam i moze stad te bole w okolicach trzustki) i lekarka polecila mi
      branie leku homeopatycznego o nazwie Spascupreel. Dziala rozkurczowo i poki co
      pomaga, choc co jakis czas cos tam mnie pobolewa. A moze wlasnie zaczal sie
      okres wzmozonego rozciagania i przestawiania wszystkiego w srodku? smile Poza tym
      moja wiercipieta rusza sie dosc ostro i wlasnie kopie mnie najczesciej w lewy
      bok. Moze to przez jej boksowanie?
    • czerwononosyrenifer Re: straszny bol brzucha 12.01.06, 07:56
      Ja miałam coś podobnego na początku ciąży i lekarz dał mi L4 i musiałam
      siedzieć w domku. Twierdził, że macica się rozciąga i to przez to ten ból.
      Teraz jestem w 21tc i zdarzają mi sie takie bóle, szczególne kiedy chce mi sie
      siusiu. Mam nadzieję, że to tylko dzidzia sie rozpycha i to nic poważnego.
      Niedługo wybieram sie do gina, zobaczymy co mi powie. Jestem dobrej myśli...
      Pozdrawiamsmile
      • agga22 Re: straszny bol brzucha 12.01.06, 16:26
        jestem w 27 tyg i też miewam te bóle, najczęściej kiedy wstaje czy to w dzień
        czy w nocy. Lekarz mówi, ze to normalne, biorę no-spe od czasu do czasu.
        Zauważyłam , ze im wiecej się ruszam tym mniej boli.
    • zolza78 Re: straszny bol brzucha 12.01.06, 19:53
      chyba ja mam wlasnie ten ból, o którym tu piszecie, jutro rano biegnę do
      lekarza, narazie łykam nospę, ale chyba raczej nie bardzo pomaga. czy wasz ból
      przypomina ten miesiączkowy?
      • ssylwek Re: straszny bol brzucha 12.01.06, 23:01
        jestem w 24 tc i w tym tygodniu wyladowalam na izbie przyjec z powodu bolu
        brzucha, chodzilam praktycznie w kucki. w pierwszej ciazy mialam takie bole pod
        sam koniec, wiec tym razem mnie nieco przerazily. lekarka po zbadaniu
        stwierdzila ze szyjka zamknieta (uff..) bo te bole to sa najzwyklejsze skurcze
        macicy. okazalo sie ze mam infekcje i dostalam globulki dowcipne, no-spa trzy
        razy dziennie oraz magnez 3 razy po 2 tabl. nie jestem pewna czy od infekcji
        tak mi dol brzucha powinien twardniec, ale magnez z cala pewnoscia mi pomogl.
        pozdrawiam wszystkie z bolami, idzcie do lekarza, musza wam pomoc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka