Dodaj do ulubionych

stres w ciąży

11.01.06, 14:19
Jestem w 12 tygodniu ciąży. Z dzidzią wszystko ok, a mnie wszystko denerwuje.
Mam świadomość tego, że nie powinnam sie stresować, ale ostatnio nic mnie nie
cieszy. Najchętniej płakałabym i "szukała nowych problemów".
Czy to szalejące hormony? Jak sobie z tym poradzić? Czy wy też tak macie?
Obserwuj wątek
    • llilly Re: stres w ciąży 11.01.06, 15:24
      Hormony, hormony, przejdzie zobaczysz.Pozdrawiam.
      • andzia19791 Re: stres w ciąży 11.01.06, 17:21
        Dzięki smile Tylko czy te moje nerwy nie zaszkodą dzidzi?
        • llilly Re: stres w ciąży 11.01.06, 17:29
          Nie zaszkodzą, ja kilka razy się powaznie zdenerwowałam, obecnie 13 t.c., ale
          widzisz, jak bedziemy sie dodatkowo martwić nerwami to tylko dostarczymy
          dziecku dodatkowego stresu, więc musimy być pogodne i spokojne, cośmy się już
          nadenerwowały to nasze, a od dziś ocean spokoju smile .Hehe, piszę o oceanie a
          jutro mam Usg i pewnie od rana będę niczym tsunami...takie życie.Pozdrawiam.
          • andzia19791 Re: stres w ciąży 11.01.06, 17:45
            Myśl pozytywnie (i kto to mówi?) - będzie wszystko ok, zobaczysz dzidziusia w
            całej okazałości i poczujsz radość w sercu.
            Ja w piątek idę na usg genetyczne i tez już zaczynam się martwić i myśleć o
            najgorszym chociaż wiem, że tak nie powinnam. Co ja bym dała, żeby odsunąć od
            siebie wszystkie złe myśli i okropne nastroje. Współczuje mojemu dziecku, że od
            początku musi przeżywać nerwy mamusi. Żebym mogła tylko to zmienić...
            • llilly Re: stres w ciąży 11.01.06, 17:55
              Dzięki smile)) już mi lepiej.Wspieram się też ptasim mleczkiem, tylko że to
              wsparcie może mnie kosztować dodatkowe kilogramy wink .Pozdrawiam serdecznie.
    • kubiaczka007 Re: stres w ciąży 11.01.06, 19:02
      Proszę Cię kobieto nie denerwuj się. Ja z powodu nerwów pierwszą ciążę miałam
      martwą, a teraz jestem na podtrzymaniu (11 tydzień), bo krwawię i za każdymrazem
      gdy się zdenerwuję dostaję skurczów i mogę przez nie poronić, więc nie denerwuj
      się bez wyraźnego powodu. Najlepiej podchodź do większości rzeczy trochę
      olewatorsko a napewno będzie to z pożytkiem dla dziecka.
      • andzia19791 Re: stres w ciąży 11.01.06, 20:09
        Bardzo ci współczuję, ale tym razem napewno będzie wszystko dobrze.
        A Twoje słowa może w końcu wypędzą ode mnie "głupie nerwy".
        Mam nadzieję, że w lipcu zobaczymy zdrowiutkie nasze pociechy
        Trzymaj się!
        • clara2 Re: stres w ciąży 11.01.06, 20:20
          Myślę, że też chronią nas hormony przed skutkami stresu. Ja pierwszą ciążę
          poroniłam, jak twierdziłam, pod wpływem stresu, ale to nigdy nic nie wiadomo -
          może były inne powody. W trzeciej mojej ciąży czyli teraz przeżyłam okropny
          stres a wszystko jest dobrze dzięki Bogu. I hormonom.
          • andzia19791 Re: stres w ciąży 12.01.06, 13:06
            Oby tylko te hormony obroniły nasze maleństwa.
            • siula5 Re: stres w ciąży 12.01.06, 14:27
              To, to nic, zobaczysz jakie nerwy są przy końcu. Termin 1 luty i beczę prawie
              codziennie z nerwów, jak nie mam powodu zbytniego to go sobie znajdę. Dodam że
              całą ciążę przeszłam bez większych nerwów i stresów, koniec jest najgorszy.
              Zamiast się wkur... idź lepiej na zakupy, pooglądaj cudowne ubranka dziecięce
              one zawsze poprawiają humor.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka