Dodaj do ulubionych

rozstęp spojenia łonowego

15.01.06, 22:05
Mam pytanie moja żona jest w 33 t.c.stwierdzono u niej rozstęp spojenia
łonowego.Żona ma problemy z chodzeniem jest obolała,(na razie jest w
szpitalubródnowskim).
Boi się że każą jej rodzić normalnie (mówi że wtedy się rozsypie )ona woli
cesarke. Słyszeliśmy że po porodzie można długo pozostać unieruchominym. Czy
ktoś się spotkał z tą dolegliwością i może mi coś na ten temat napisać.
Bardzo dziękuję.
Obserwuj wątek
    • mamasebunia Re: rozstęp spojenia łonowego 15.01.06, 22:54
      Ja miałam rozejście w pierwszej ciązy (5 mm) i na szczescie moj lekarz
      zdecydowal sie na cesarke. Faktycznie gdyby sie rozeszlo po porodzie trzeba
      rehabilitować. Teraz jestem znowu w ciązy i zastanawiam się co bedzie.
    • kubas2001 Re: rozstęp spojenia łonowego 16.01.06, 08:43
      Też mam rozejście spojenia łonowego i z tego powodu będę miała cesarkę. Lekarz
      stwierdził, że nie pozwoli mi rodzić naturalnie, bo nie chce ze mnie zrobić
      kaleki. To moja druga ciąża. Opowiadał o kobiecie, której w trakcie porodu tak
      rozeszło się spojenie, że musiała przez 3 miesiące plackiem (z obciążnikami)
      leżeć na ortopedii. Po takim argumencie nie odważyłabym się rodzić naturalnie.
      Pozdrawiam.
    • neptunka Re: rozstęp spojenia łonowego 16.01.06, 09:17
      w jaki sposób stwierdza się rozejście spojenia i jego wielkosć?
    • kubas2001 Re: rozstęp spojenia łonowego 16.01.06, 10:22
      Mnie spojenie zaczęło boleć w 7tc i niestety boli cały czas (obecnie 27tc).
      Lekarz robił USG, ale stwierdził, że na 100% widać rozejście dopiero podczas
      prześwietlenia. Wiadomo - teraz nie można. Więc leżę sobie, odpoczywam i czekam
      spokojnie na cc. Łykam Ossopan i mam fajną dietę smile duuuużo galaretek.
      • zara11 Re: rozstęp spojenia łonowego 16.01.06, 12:07
        a jak boli "rozchodzace sie" spojenie?, czy moglybyscie to jakos opisac, z czyms
        porownac? dziekismile
    • kubas2001 Re: rozstęp spojenia łonowego 16.01.06, 13:41
      Trudno jest opisać rodzaj bólu. Mnie to boli jakby mi ktoś szpilę wbijał w
      spojenie. Czasem boli bardziej, czasem mniej. Jak chodzę to prawie cały czas
      boli, jak znajdę jakąś przyjazną pozycję np siad po turecku smile prawie nie boli.
      Prawdę powiedziawszy przyzwyczaiłam się już do tego, ale często czuję się jak
      inwalidka.
      • anulaaa Re: rozstęp spojenia łonowego 16.01.06, 15:11
        ja miałam rozejście-10mm i lekarze po określeniu wagi dziecka stwierdzili,ze nie
        ma możliwości normalnego porodu bo moze sie "rozleciec"-a wtedy się leży
        plackiem 2-4 m-ce w zaleznosci od organizmuuncertain
        u mnie stwierdzono rozejście po usg na które skierował mnie ginekolog -miałam
        problemy z chodzeniem a przekrecenie się w łóżku z boku na bok było niemożliwe
        bo miałam wrażenie że kości mi pękają-takiego bólu nigdynie czułam(ból czułam od
        20tc ale na początku lekarz myślał,ze to normalne bóle ciążoweuncertain
        nie kazdy ból w okolicy miednicy oznacza rozejście ale lepiej się upewnić

miałam cc i całe szczęscie...

pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka