kropka57 19.01.06, 12:11 Czy bardziej obfity sluz w ciąży jest normalną sprawą. A jaki kolor. U mnie raczej żółty i raczej go dużo, co jakis czas czuję wypływ. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja42 Re: Jaki śluz ? 22.01.06, 20:22 Bardziej obfity tak. Może tak być, choć są kobiety u kórych wręcz przeciwnie nie ma go wcale. Ja miałam więcej sluzu i w pierwszej ciąży i teraz. Cały czas muszę nosić wkładki i tez co jakiś czas czuje jak wypływa. W pierwszej ciąży się stresowałam i biegałam do łazienki sprawdzić czy nie krwawię :o) Więc obfitość śluzu nie jest powodem do niepokoju. Niepokoił by mnie kolor. Mój był normalny bezbarwny ew. lekko białawy i było ok. Żółty moze świadczyć o jakiejś infekcji pochwy. Spytaj i to ginekologa, niech zbada. W ciąży dużo łatwiej złapać jakąś infekcję - można to zrobić nawet kąpiąc się w tej samej wannie co reszta rodziny, a na basenie to prawie 100% infekcji. Najwyżej dostaniesz jakieś globulki. Dopuki nie jest to żadna bakteria to ok. nic strasznego. Odpowiedz Link Zgłoś