Dodaj do ulubionych

bóle brzucha- do kiedy?

20.01.06, 10:44
Dziewczyny - jestem w 4 tygodniu ciąży no i oczywiście jestem szczęsliwa ( tfu
tfu, żeby nie zapeszyć smile) ale też wszystkim lekko przerażona.
Prosze powiedzcie mi - czy bóle brzuszka ( podobne jak podczas @ to normalna
sprawa? Czy też powinnam sie niepokoić? Nie jest to zbyt częste, ale .... wolę
chuchać na zimne. Biorę nospe- i mam caly dzień z głowy

Wy też tak miałyście?

Pozdrowionka
Obserwuj wątek
    • patite Re: bóle brzucha- do kiedy? 20.01.06, 10:54
      ja nospę od czasu do czasu biorę nawet teraz a to już 12 tydzień :0 na początku
      też mnie tak bolało smile
    • avanita Re: bóle brzucha- do kiedy? 20.01.06, 11:08
      Jestem w 9 tygodniu i dalej boli ale już znacznie mniej i trochę inaczej.
      Najbardziej bolało do 6 tygodnia. Nie bralam zadnych srodkow przeciwbolowych.
      Gin przepisala mi tylko luteine.
    • patinka6 Re: bóle brzucha- do kiedy? 20.01.06, 18:15
      Czesc. Jestem w 9 tc i tez bolał mnie brzuch tak w okolicach 6-7 tyg. Po badaniu okazalo sie, ze macica nie jest taka jaka powinna byc, tzn zbyt slabo rozpulchniona, i lekarz przepisal mi Duphaston. Na dzien dzisiejszy bole ustapily, i jest ok ( tfu tfu, nie zapeszam!!!). Przedfe wszystkim skonsultuj sie z lekarzem - to najwazniejsze. A jesli bol jest do wytrzymanai, to nie bierz NOSPY!!!! Ona tylko powoduje, ze nie czujesz bolu, ciazy nie pomoze a jak moze zaszkodzic!!!!
    • sara.kaley Re: bóle brzucha- do kiedy? 20.01.06, 21:13

Mnie też bolał brzuch jak przed okresem, ale nie mocno. Lekarz powiedział, że jak będzie bolało mocno to wziąć NOSPĘ i że te bóle to przygotowywanie się więzadeł do rośnięcia macicy. Do teraz się zdarza, że boli, ale dużo dużo rzadziej i nie mocno. tak samo były kłucia w okolicach jednego jajnika (na USG wyszło, że to ten z którego była owulacja zakończona sukcesem smile i teraz też czasem coś mnie tam ukłuje, ale lekarz mnie uspokajał, że tak może być.

Na Twoim miejscu (gdyby mnie tak bardzo bolało, że aż bym sięgała po lek) to dla świętego spokoju jednak porozmawiała bym z ginekologiem - w końcu ból (szczególnie silny) może oznaczać różne rzeczy i lepiej go nie bagatelizować.

W ogóle po tych początkowych strachach (bo ja też się bałam, czy to aby normalne smile kupiłam sobie książkę "W oczekiwaniu na dziecko" i o tyle dobrze mi to zrobiło, że tam te wszystkie objawy są opisane - odsapnęłam z ulgą smile

Życzę Ci mniej bolesnego i zdrowego ciągu dalszego ciąży smile
    • simonkapl Re: bóle brzucha- do kiedy? 20.01.06, 21:14
      Takie bole odczuwalam bardzo dlugo, chyba do 16 tc.I nie bylo to nic
      strasznego.Dopoki nie masz plamien, o nic sie nie martw.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka