monisiak83 24.01.06, 09:18 hej kobitki byłam dzisiaj u gina i powiedział mi,ze mam rozwarcie na 1,5 cm.Własnie kończę 38tc! Jak uważacie długo bede jeszcze czekac na dzidzię?Jak to było u Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antosia.mama Re: rozwarcie na 1, 5 cm:) 24.01.06, 09:22 Zalezy od indywidualnych predyspozycji do powiększania sie tego rozwarcia.Ale myślę, że jeszcze poczekamy. Ja mam 1,5 palca (ok.2cm)i baardzo krótką szyje od dawna, ginka kazała sie wprawdzie oszczędzać, ale jakoś nie było ku temu okazji. Jestem w 39t.c i chociaż bóle są, Mały siedzi jak na razie w środeczku i da Bóg posiedzi do soboty.Ty tez się nie spiesz.)) Odpowiedz Link Zgłoś
lisiczka24 Re: rozwarcie na 1, 5 cm:) 24.01.06, 09:34 zawsze masz juz jakis postep ja startowałam od zera Zycze pomyslnego rozwiazania )) Odpowiedz Link Zgłoś
aguska25 Re: rozwarcie na 1, 5 cm:) 24.01.06, 09:35 Witam - 11 miesiecy temu mialam wizyte u ginekologa byl to piatek 37tc! I lekarz powiedzial rozwarcie na jeden palec! Powiedzial ze moge urodzic do poniedzialku albo i jeszcze ponoscic dzidzie dlugi czas! Odpowiedz Link Zgłoś
aguska231 Re: rozwarcie na 1, 5 cm:) 24.01.06, 09:58 ja juz 2 tygodnie chodze z rozwarciem i nic sie nie dzieje ( jutro kolejna wizytauginka Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta75 Re: rozwarcie na 1, 5 cm:) 24.01.06, 12:07 A ja mam termin na dzisiaj, rozwarcie na 1,5 cm i nico... Pewnie troszke jeszcze pochodzę... Ania i Kubek vel Pyzaty (40tc) Odpowiedz Link Zgłoś
anulaaa Re: rozwarcie na 1, 5 cm:) 24.01.06, 12:15 ja chodziłam z rozwarciem na 1,5cm przez 6tygodni(od 34tyg.)-w 40tc miałam cc reguł nie ma jak widzisz aha-razem rozwarciem miałam miękką i skroconą szyjkę i gin się bał że urodzę wcześniej a gdybym nie miała cc to pewnie bym przenosiła Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: rozwarcie na 1, 5 cm:) 24.01.06, 12:17 monisiak83 napisała: > hej kobitki > byłam dzisiaj u gina i powiedział mi,ze mam rozwarcie na 1,5 cm.Własnie > kończę 38tc! Jak uważacie długo bede jeszcze czekac na dzidzię?Jak to było u > Was? mialam takie od 36 tc z tego co pamietam. przeterminowalam kajtka o 5 dni. porod byl wywolywany, nie wiem czy syn sam z siebie by tego dnia wyszedl Odpowiedz Link Zgłoś
groszek28 Re: rozwarcie na 1, 5 cm:) 25.01.06, 11:33 Ja z takim rozwarciem chodzę już 2 tydzień i się nie powiększa... Jestem w 40 tc. To chyba nie ma reguły Odpowiedz Link Zgłoś
a_p1 Re: rozwarcie na 1, 5 cm:) 25.01.06, 11:56 a ja mam 3 cm od 2 tygodni.właśnie zaczą się 40 tc.Trochę się denerwuję,bo lekarz mi powiedział,że czasami przy takim dużym rozwarciu, jak poród zacznie sie odejściem wód może wyskoczyć pępowina i trzeba szybko do szpitala i to najlepiej na leżąco,żeby przypadkiem mały nie przyparł jej główka . A właśnie główka jeszcze mocno nie napiera na szyjkę. Może któraś z Was o tym słyszała.Niby to rzadkie przypadki ale troszkę się denerwuję. Odpowiedz Link Zgłoś