Dodaj do ulubionych

RATUNKU!!!!!

26.01.06, 20:33
czesc mamusie przyszle!!! mam taki katar ze nie moge oddychac. Lekarz polecil mi kupic jakies krople do nosa dla dzieci ( ginekolog ). Kupiłam. Otrivin 0,05 dla niemowląt....i przeczytalam na ulotce i w necie, ze nie wolno brc w ciąży!!! Czy jakies krople do nosa sa bezpieczne w ciąży? Dodam, ze to I trymestr. Dusze sie, ale nie chce dzidzi zrobic nic zlego...moze macie jakies rady...chodzi tylko o zapchany kichol.....dziekuje za wsparcie z gory. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aga_m6 Re: RATUNKU!!!!! 26.01.06, 20:37
      Ja też mam infekcję, taki katar że nie mogę spać. Kupiłam dziś Euphorbium
      aerozol do nosa. Mogą być też dla dzieci, są homeopatyczne, Zadnych
      przeciwskazań, życzę zdrówka. AGA.
      • kamila22-1985 Re: RATUNKU!!!!! 26.01.06, 21:50
        ja juz urodzilam ale jak bylam w ciazy tez mialam straszny katar.W aptekach i
        lekarze mowili mi ze zadnych kropelek nie wolno bo kazde kropelki do nosa
        maja "cos"co wywoluje skurcze.wolalam sie pomeczyc niz urodzic za szybko.
    • aga_m6 Re: RATUNKU!!!!! 26.01.06, 20:39
      Dodam jeszcze że jestem w 10 tc , bolało mnie też gardło, brałam tabletki
      homeopatyczne do ssania Homeogene 9.Pozdrawiam.
      • novela76 Re: RATUNKU!!!!! 26.01.06, 21:03
        ja też niedawno miałam katar- był bardzo męczący i nie mogłam przez niego spać.
        Zapytałam mojego gina czy mogę na noc Otrivin dla dorosłych i powiedział, że
        nie ma problemu, że sen też jest ważny. Zresztą praktykowałam to w poprzedniej
        ciąży i urodziłam dużego, zdrowego syna.
        Pozdrawiam
        Ilona 16tc
    • kasku_h Re: RATUNKU!!!!! 26.01.06, 21:19
      Patinko,

A może Olbas? To taki olejek do inhalacji - można go sobie zakroplić na
      ubranie - bluzę (coś blisko nosa).
      W ulotce jest napisane, że w czasie ciąży przed zastosowaniem należy się
      skontaktować z lekarzem... Ale może pomoże?

Zdrowia życzę
      K.
      • malwes Re: RATUNKU!!!!! 26.01.06, 21:43
        Z tego co wiem, to wolno tylko Euphorbium Compositum S. Pozostałe działają na
        zasadzie obkurczania blon śluzowych - podobno mogą zwiężać naczynia krwionośne
        (może bredzę ale nie pamiętam co było w artykule, który kiedyś czytałam) więc
        tak samo te w kosmówce/póżniej łożysku i powodować niedotlenienie dziecka.

Ale też należy pamiętać, żeby nie przesadzać - wiele ulotek to "d...chrony" i
        firma woli na wszelki wypadek napisać....poradź się jeszcze raz lekarza.
        • magda9945 Re: RATUNKU!!!!! 26.01.06, 21:49
          Zwykła sól fizjologiczna też może pomóc
    • dupa_pawiana Re: RATUNKU!!!!! 26.01.06, 21:52
      Na wszystkich lekach rutynowo piszą żeby nie brać w ciąży nikomu sie nie chce
      tego badać pod kątem ewentualnych komlikacji współczesna cywilizacja odchodzi
      już od modelu rodziny na rzecz samowystarczalnych jednostek o ponadprzeciętnej
      inteligencji które nieprzerwanie dążą do samodoskonalenia
      • llilly bzdura 27.01.06, 09:44
        Co za bzdury.NIE WOLNO badać leków na cieżarnych i dlatego tak piszą, a nie "bo
        im się nie chce".
      • llilly Re: RATUNKU!!!!! 27.01.06, 09:45
        Spróbuj sól fizjologiczną, trochę pomoże.Pozdrawiam.
    • leni_wa Re: RATUNKU!!!!! 26.01.06, 22:03
      Tez mam mega katar!sad juz drugi raz podczas ciazy. Biore Euforbium, ale to
      homeopatia i za wiele Ci nie pomozesad. kupilam tez plastry na noc, one sa
      bardziej znane jako przeciw chrapaniu. nie sa nasaczone srodkami
      farmakologicznymi wiec sa 100% bezpieczne! unosza lekko skrzydelka nosa i lepiej
      sie oddycha! I to polecam!!!! w aptece je kupisz. kosztuja 9,99 za 10 sztuk.

Ja juz tez wymiekamsad Pogoda nie ul;atwia sprawysad
      Pozdrowienia i zdrowka zycze!
    • anyamama Re: RATUNKU!!!!! 27.01.06, 09:18
      nie przesadajmy. krople dzialaja tylko miejscowo. ja juz mialam 3 razy katar
      podczas tej ciazy i by normalnie funkcjonowac, bralam wlasnie otrivin i
      sulfarinol(ten drugi szczegolnie polecam-bardzo skuteczny). internistka i ginka
      potwierdzily ze krople w ciazy stosowane doraznie nie szkodzasmile)
      • patinka6 Re: RATUNKU!!!!! 27.01.06, 09:40
        dziekuje za rady.... dzisiaj juz sie czuje troche lepiej, wiec mysle ze problem za niedlugo rozwiąże sie sam. pozdrowionka
        • liliputt Re: RATUNKU!!!!! 27.01.06, 23:25
          SINUPRET, świetne tabletki mające funkcję rozrzedzania wydzieliny w zatokach.
          Jako jedne z niewielu można zażywać w ciąży a naprawdę przynoszą ulgę
    • patinka6 Re: RATUNKU!!!!! 30.01.06, 16:09
      juz nie mam kataru...
      • patinka6 Re: RATUNKU!!!!! 30.01.06, 16:15

--

Nasza Dzidzia
    • anulka772 Re: RATUNKU!!!!! 30.01.06, 19:00
      Można Euphorbium Compositum, to jest lek homeopatyczny, nie uzależnia tak jak inne krople do nosa. również dla niemowląt i noworodków. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka