IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 19:07
Jestem ciekawa opini OSÓB KORZYSTAJĄCYCH Z SOLARIUM (a nie tych ktore będą
tylko krytykować i obrażać bo one nie korzystają i tego nie rozumieją.....)
jakie macie sposoby na ochrone skóry, zna dobre preparaty i kosmetyki
przeznaczone dla osób korzystających z solaria albo inne sposoby uzyskania
ładnej opalenizny. A może znacie linki do artykułów na temat solarium.
Obserwuj wątek
    • Gość: zoska Re: Solarium IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 24.01.05, 19:33
      czesc, ja kozystam z solarium od kilku lat, ale nie robie tego czesto. Chodze
      tak raz na dwa tyg na 10-12 min. Nie jestem w ten sposob mocno opalona tylko
      tak delikatnie brazowa. Wydaje mi sie ze chodzenie do solarium od czasu do
      czasu nie szkodzi skorze w az tak duzym stopniu. Przynajmiej w zimie i jesieni
      nie jestem taka blada jak osoby nie chodzace do solarium. poza tym uzywam
      kosmwtykow ktore chronia skore. W solarium do ktorego chodze sa sprzedawane
      kosmetyki firmy soleo. mozna je kupic w jednorazowych saszetkach, sa przed i po
      opalaniu. Bardzo dobrze nawilzaja. Na ich stronie mozesz poczytac troche na
      temat kosmetykow i zobaczyc w ktorych solariach mozna je kupic: www.soleo.pl
      • Gość: Ellobob Re: Solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 19:58
        Też chodze od czasu do czasu na solarium na 15 minut, ponieważ moja skóra jest
        bardzo blada a nie lubie tego więc chodze od czasu do czasu na solarium.
        Opalona nie jestem mocno tylko tak delikatnie ponieważ to mi wystarczy.
        Opalenizna taka poprawia mi samopoczucie ponieważ moge nosić wszystko co chce.
        Kosmetyki o których mowisz widziałam a nawet mam ich ulotki. Słyszałam że są
        dobre ale jeszcze nie wypóbowałam ich. Możesz polecić które z tych produktów
        jest są najlepsze?
        • Gość: zoska Re: Solarium IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 24.01.05, 20:37
          Nie wiem dokladnie jak sie nazywaja. Jak kupuje mowie poprostu, ze chce krem do
          opalania i po opalaniu w saszetce (tylko nie brazujacy bo dziala troche jak
          samoopalacz i trzeba go rownomiernie rozsmarowac a to jest wg mnie troche nie
          wygodne. Maja bardzo fajny zapach, np gumy do zucia, kokosowe itp. a poza tym
          przyspieszaja opalanie. Napewno w solarium ci dobrze doradza. A, i jesli
          czytasz awanti to z na koncu jest kupon na kosmetyk soleo( jezeli wykupisz
          opalanie i krem do opalania to krem po opalaniu dostajesz gratis), ale nie wiem
          czy w kazdym numerze bo ostatniego nie kupilam.
    • Gość: Marvellous Re: Solarium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 21:45
      Polecam tabletki z beta-karotenem zamiast solarium :p
      • Gość: Tyczka Re: Solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 14:30
        Tabletki z Beta-Karotenem są dobre ale bez solarium nic mi nie dawały oprócz
        pięknych wlosów, paznokci itd. Ale z tego co wiem to te tabletki są bardzo obre
        na solarium ponieważ nie potrzeba sie tak czesto opalać a efekt jest wspaniały.
    • kiciula1 Re: Solarium 24.01.05, 22:08
      Odwiedzam solarium raz na 2 tygodnie<10-15min> i w zupełności mi to wystarcza.
      Stosuje przyspieszacz do opalania super sie sprawdza.
      Proponuje do poczytania na stronie www.wizaz.pl tam znajdziesz sposoby
      bezpiecznego opalania. Jak wyzej kolezanka npaisała również stosuje Beta
      karoten ale tylko latem Solarin Exstra kosztuje ok.48 zł.
      Do podtrzymania opalenizny polecam basamy brązujace. Dla mnie
      najodpowiedniejszy jest Ziaja Sopot.
      pozdrawiam i życze miłego opalania w solarium:)
    • Gość: mysza18 Re: Solarium IP: *.pl / 83.17.19.* 24.01.05, 22:18
      czy wy dziewczyny opalające się w solarium nie boicie sie raka skóry CZERNIAKA???
      • Gość: i... Re: Solarium IP: *.abacus.sanok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 23:02
        oczywiście że się boimy tak jak i wielu innych śmiertelnych chorób które możemy
        mieć
      • Gość: Tyczka Re: Solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 14:35
        jak już Ellobob na samym początku pisała nie rozmawiamy tu o solarium po to
        żeby z niego zrezygnować tylko po to żeby znaleść jak najlepsze środki
        pielęgnujące, odżywcze, chroniące itd. żeby jak najmniej narażać skóre. Każda z
        nas zdaje sobie sprawe z niekorzystnych wpływów solarium więc nie widzę powodu
        żeby o tym gadać przy tym temacie.
        • Gość: BK Re: Solarium IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 25.01.05, 15:59
          Tak wiele rzeczy jest szkodliwych, ale poniewaz wielu z nich uniknac nie
          mozemy, po co sobie zwiekszac ryzyko innymi.
          Jedyne co chce dodac to warto zdawac sobie sprawe, ze nie istnieja kosmetyki
          chroniace czy regenrujace skore po solarium, uszkodzen po promieniowaniu UV w
          solarium, ktorych nie widac od razu zlikwidowac sie juz nie da, ale co mozna
          zrobic to tylko nawilzac skore, co chwilowo poprawia jej wyglad. Opalajac sie w
          solarium nie stosujemy kremow ochronnych z filtrami, wiec chronic sie nie
          mozemy.
      • Gość: Lovely Re: Solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 14:39
        A co nie jest szkodliwe? Czy wychodząc na dwór nie boisz sie zanieczyszczeń?
        Wiele kobiet powiększa biust to też jest szkodliwe, Kremy, balsamy i inne
        kosmetyki tęz wcale nie są takie dobre i zdrowe ponieważ mają konserwanty i
        inne nie dobre rzeczy. Kuchenka mikrofalowa, komputer, telewizor itd też dają
        szkodliwe promienie. Smarzenie też jest nie zdrowe. Wiele rzeczy jest nie
        zdrowych ale nikt nie zwraca uwagi na to co je i co robi tylko woli zwracać
        uwage innym.
    • noether Re: Solarium 02.02.05, 16:03
      Witajcie, podciagam ten watek. Ale podobnie jak wiekszasc nie chce sluchac
      atakow ze strony osob nie korzystajacych. Z racji mojego wyksztalcenia niekt
      nie wie wiecej ode mnie jaki wplyw naja promienie UV na organizm zywy...ale sie
      zdecydowalam. To byl moj pierwszy raz....mam dosc ciemna karnacje ja na
      blondynke, ale poslam aby sie wygrzac, poprawic nastroj wiatlem i ladnym
      kolorem skory...;-)Dlatego tez chcialam sie zwrocic do osob "doswiadczonych".
      Chodzi o to, ze wszystko byloby cacy, ale zaskoczyla mnie sila z jaka solarium
      wysusza skore!jej pierwszy raz mi sie zdarzylo zeby skora mi sie luszczyla,
      choc latem tez ostro zmaze sie na plazy...Chcialam zwrocic do was o podpowiedz,
      jaki balsam (nawilzajaco-moze ujedniajacy)pomoglby zadbac i zregenerowc skore?
      tyle jest tego na rynku, wiec chcialam sie kierowac waszym
      doswiadczeniem...Moze cos do codziennego uzytku, nie konieczie specyfik czysto
      ppo solarium...Przy okazji zapytam, jakie jest wasze zdanie, czy mloda osoba,
      20-30 lat, moze pozwolic sobie na uzywanie balsamow i kremow ujedrniajacych?
      czy to nie jest rozleniwianie skory? po odstawieniu chemi moze sobie nie radzic
      samam z jedrnoscia? Co wy na to? dzieki z gory za wszystkie
      propozycje...Pozdrawiam
    • Gość: Ka Re: Solarium IP: 195.85.227.* 02.02.05, 17:16
      Dla mnie ładna opalenizna to jak najbardziej naturalna. A jeśli widzę młode
      dziewczyny które opalają się na fajerkę to naprawdę im głęboko współczuje bo
      wydaje mi się że one wpadły już w uzaleznienie i wcale nie dostrzegaja tego ze
      jest im kompletnie nie do twarzy. Dziewczyny apeluje do was to wygląda bardzo
      bardzo brzydko... można pójść do solarium bo ono daje dobre samopoczucie
      (naświetlanie) oraz ładny kolor skóry ale trzeba znać umiar!!
    • martitka18 Re: Solarium 02.02.05, 18:11
      Ja korzystam z solarium raz na dwa tygodnie albo raz w tygodniu.Jak nie chodze
      w ogole to mam tak blada cere jak bym chorowala przez pare miesiecy.Tez
      korzystam z produktow do opalania dostepnych w solarium,niestety nie pamietam
      nazwy,ale kazdy lepszy salon oferuje jakies.Wydaje mi sie,ze przy opalaniu
      wazne jest regularne uzywanie balsamu zeby skora byla stale nawilzona....a co
      do negatywnych stron to wiadomo,ze sa,ale przeciez nie mozna sobie w zyciu
      wszystkich przyjemnosci odmawiac,bo zawsze jest jaies ale:)
    • kiciula1 Re: Solarium 02.02.05, 18:15
      Właśnie wrociłam z solarium:) opalam sie raz na 2 tygodnie po 15 min:) czuje
      sie swietnie, jesdnak znam umiar:)

pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka