Dodaj do ulubionych

Luteina a ciąża

30.01.06, 17:52
hej czy ktos z was brał luteine w ciąży jakie ona ma znaczenie w ciąży i czy
jest bezpieczna
Obserwuj wątek
    • malinka255 Re: Luteina a ciąża 30.01.06, 17:58
      Luteiny nie bierze się bez przyczyny; ja byłam w szpitalu-odklejenie kosmówki w
      5tc, od wtedy do 16tc mam brac luteine; ona podtrzymuje ciążę-jest to hormon
      progesteron;
      malinka
    • anulka772 Re: Luteina a ciąża 30.01.06, 18:26
      Luteine brałam na podtrzymanie ciąży, po tym jak miałam krwawienie w 14 tygodniu. Luteina zawiera hormon progestrogen, odpowiedzialny między innymi za potrzymanie ciąży.
      • asia249 Re: Luteina a ciąża 30.01.06, 20:25
        dzieki za info mi gin przepisał luteine na twardnienie brzucha ale dobrze
        wiedziec ze jest to lek bezpieczny w ciąży
        • dziubekl Re: Luteina a ciąża 30.01.06, 21:20
          ja w 7tc mialam lekkie odklejenie kosmowki i od tamtej pory biore Luteine
          (teraz 12tc) i lekarz dodal ze to na zmiekczenie macicy bo jest zbyt twarda i
          ma tendencje do kurczenia sie i dlatego nastapilo odklejenie. Luteina jezeli
          zapisana przez gin to raczej pomoze niz zaszkodzi, ponadto jest to odpowiednik
          hormonu produkowanego przez kobiete w czasie ciazy. pozdr
          • malinka255 Re: Luteina a ciąża 30.01.06, 21:31
            tyle że organizm bedzie produkował odpowiednia ilosc progesteronu dopiero w 16-
            18 tygodniu, dlatego musimy ja brac do tego czasu;
            malinka
    • betka_1713 Re: Luteina a ciąża 30.01.06, 23:28
      Ja też brałam Luteine w poprzedniej ciąży i to do 36tyg powodem były skurcze i
      rozwarcie od11tyg,Miałam robione w aptece czopki do odbyt. z luteiną ciąze
      donosiłam do40 tyg. córeczka jest zdrowa. Teraz jestem w 30 tyg Luteine
      dopochwowo brałam od 4tyg do 12tyg.i mogłam odstawic.Brałam profilaktycznie
      .powodem były wcześniejsze poronienia.Jeżeli masz wskazania do brania Luteiny
      Nic się nie bójna pewno bedzie dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka