Dodaj do ulubionych

ciąża a zielona herbata

01.02.06, 17:07
Witam mamusie, mam pytanko? Jestem w 14t ciąży, czy mogę pić zieloną herbatę-
bardzo proszę o jakiekolwiek rady.
Obserwuj wątek
    • simonkapl Re: ciąża a zielona herbata 01.02.06, 17:09
      Ja pije od poczatku.Chyba nie moze byc zbyt mocna bo pobudza, ale ma za to duzo
      witaminy C.Pozdrawiam
      • jasminar Re: ciąża a zielona herbata 01.02.06, 17:36
        Co Wy tak z tymi herbatami od zielonej herbaty jeszcze nikt nie umarł przeciez
        działa oczyszczajaca wrecz zaleca sie picie ziel.herbaty w ciazy i nie
        tylko.Dziewczyny ruszcie głowa!!!!!!!!!!!!
        • simonkapl Re: ciąża a zielona herbata 01.02.06, 17:37
          Tak, tylko, ze zielona herbata jest bardzo pobudzajaca, wiec tzreba z nia
          ostroznie, jesli ktos ma klopoty z cisnieniem.
          • jasminar Re: ciąża a zielona herbata 01.02.06, 18:05
            Mam dosc wysokie popijam dwa kubki dziennie ,nie zauwazyłam zeby wzrosło smile
    • vik_vik Re: ciąża a zielona herbata 01.02.06, 18:16
      pilam cala ciaze - i dobrze - bo po zielonej czuje sie swietnie. niestety po
      porodzie mowia zeby nie pic zielonej karmiac sad
      • kropka57 Re: ciąża a zielona herbata 01.02.06, 19:17
        A ja cały czas piłam zieloną, a teraz nie mogę, odrzuca mnie. Szkoda, może
        miałabym lepszą przemianę materii.Wcześniej z tym nie miałam problemów i
        ciśnienie było ok.Teraz jest niskie. Zielona jednak jest dobra.
    • ajla1 Re: ciąża a zielona herbata 01.02.06, 22:00
      Wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi, jestem spokojniejsza-Pozdrawiam!!!!
    • sylvia_b Re: ciąża a zielona herbata 02.02.06, 09:26
      A czerwona?
      • gruba_dynia Re: ciąża a zielona herbata 02.02.06, 09:53
        Ja piję i czerwoną i zieloną i czarną.
        • kadewu1 Re: ciąża a zielona herbata 02.02.06, 09:57
          Zielona jest 100% zdrowsza od czarnej, nie jest fermentowana i wystarczy jej
          kilka listków na kubek. Niektórzy mowią, że ogranicza rozrastanie się komórek
          (chodzi o nowotwory), a testow na komórkach płodu nie było, więc lepiej nie
          przesadzać. Ale co by to mogło znaczyć - nie wiem, ja pijałam 2 kubli dziennie
          (aż mi sięzachciało czarnej).
          Ka
          • oxygen100 Re: ciąża a zielona herbata 02.02.06, 10:40
            hehe gdyby tak było dawno byłby Nobel za zieloną herbate w walce z nowotworami
            a zamiast chemioterapii bylaby słodka miła ciału terapia czyz nie?? Skąd wiesz
            ze nikt nie robil badan na plodach???
            • kadewu1 Re: ciąża a zielona herbata 02.02.06, 11:44
              Nie wiem, po prostu nie znalazlam ich wyników.
              Wierzę w zielona herbatę, choćby przez to, że w prowincjach Chin, gdzie pije
              się ją jako główny napój wskaźnik występowania nowotworów żołądka jest bardzo
              niski. Dlatego zaczęłam ją pić litrami (oraz jeść produkty w likopenem) po
              śmierci mojej mamy na nowotwór jelita grubego, bo chciałabym jakoś się przed
              tym obronić (może to złudne, ale przynajmniej lepiej mi z tym).. Nie wiem, czy
              interesuje się tym zachodnia medycyna, pewnie tak, ale na zasadzie "co nie
              zaszkodzi, to pomoże" (jak z żeńszeniem itp.).
              Ka
    • anezaa Re: ciąża a zielona herbata 02.02.06, 10:49
      Zielona herbata jak najbardziej, z czerwoną radzę uważać. Jest taka odmiana
      czerwonej, którą mogą pić nawet dzieci nazywa się Rooibos, ma dużo witamin i
      minerałów, no i nie zawiera kofeiny. Na pewno nie wolno pić czerwonej Pu-erth.
      W razie watpliwości zapytaj swojego lekarza. Pozdrawiam
    • lilith76 Re: ciąża a zielona herbata 02.02.06, 11:06
      czy to nie jest tak, że w zależności od długości zaparzania zielona herbata
      pobudza lub uspokaja?
      nigdy sama nie sprawdzałam. po prostu zalewam wodą.
      ale mam problemy z wysokim ciśnieniem.
      • simonkapl Re: ciąża a zielona herbata 02.02.06, 15:36
        Aby dobrze zaparzyc zielona herbate, nalezy ja zalac woda, ale nie wrzatkiem,
        taka "odstana", zakryc filizanke i odczekac kilka minut.No i tak zaparzona
        herbatka podnosi cisnienie, poniewaz jest mocna, ale byc moze to zalezy od
        osoby.Zaobserwuj czy ci podnosi.Mnie akurat tak, dlatego przerzucilam sie teraz
        na ziolowe (podnioslo sie troche cisnienie).Pozdrawiam
      • kropka57 Re: ciąża a zielona herbata 03.02.06, 15:47
        Cos w tym jest. Chyba ta parzona krócej jest pobudzjąca, a dłużej uspokajająca.
        Ale trzeba by poczyta, bo mogłam cos pokręcic.
        • karina66 Re: ciąża a zielona herbata 03.02.06, 15:51
          Mi lekarz pozwolił.Oby nie była bardzo mocna(pół kubka fusów na pół wodywink)
          Piję od początku a teraz jestem w 19t i4d.

Karina i Dzidziulek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka