Dodaj do ulubionych

co z rozstępami?

07.03.06, 09:31
jestem w 21 tc i nie mogę poradzić sobie już z rozstępami.smaruję się oliwką dla niemoląt i kremem na rozstępy ziajka.mimo to wciąż pojawiają mi się rozstępy.jak sobie z tym radzicie?
Obserwuj wątek
    • zebra51 Re: co z rozstępami? 07.03.06, 09:39
      Hmmm, podobno spora wina genów. Ale z drugiej strony moja siostra "popruła" się
      strasznie na brzuchu, udach i piersiach. Ja do 20tc nic nie przytyłam, za to
      teraz wyglądam jak smok. Od samego początku smarowałam się balsamami i na razie
      nie mam rozstępów. Ale co będzie dalej?
      • kwiatek-21 Re: co z rozstępami? 07.03.06, 09:50
        najgorsze przed wami dopiero zobaczycie po porodzie tak naprawde ile macie
        rozstepów bo teraz może wam sie wydawac ze nie macie a po porodzie okaze sie ze
        macie
    • malgos70 Re: co z rozstępami? 07.03.06, 10:08
      Z tymi rozstępami jest tak - jak mają być, to będą i nic na to się nie poradzi.
      Moja mama ma, ja po pierwszym dziecku też. Jedynie możesz spróbować je
      trochę "ukryć", tzn. wybielić i spłycić, ale to już chyba po porodzie. Dobre są
      maść Cepan (do dostania w aptekach) oraz kremy z masą perłową (Perła Inków w
      sklepach zielarskich, niektórych aptekach).
    • neonatus51 Re: co z rozstępami? 07.03.06, 10:13
      No nic!smileJak się pojawiły to już zostaną.Nie martw się!Są większe zmartwienia.
      tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20726;28/st/20060523/dt/6/k/26a5/preg.png
    • moreno500 Re: co z rozstępami? 07.03.06, 10:23
      ja wierzę w geny, ja nie mam, mama nie ma, siostra nie ma. ale mój mąż ma, więc
      u córki to na dwoje babka wróżyła. myślę, że teraz to powinnaś po prostu
      nawilżać skórę, a zająć się ich spłyceniem i wybieleniem po ciąży. ja od
      początku ciąży krzyczałam, że nie będę miała i nie smarowałam się żadnymi anty-
      rozstępowymi kremami no i nie mam, a to 41 tc. także pewnie jak byś się
      smarowała najdroższymi prepearatami w totalnych ilościach to by nic nie dało.
      zostań przy tych kosmetykach, które wybrałaś, resztą zajmiesz się "po".
    • lidiusz11 Re: co z rozstępami? 07.03.06, 10:39
      Ja mam podobnie. Najpierw rozstępy pojawiły mi się na piersiach a po 20
      tygodniu na brzuchu i teraz w 34tc mam piersi, brzuch i pośladki w rozstępach.
      Wyglądają okropnie, jakbym miała pochlastany brzuch. A też smarowałam się
      Ziajką a teraz oliwką, bo nie trzeba jej wsmarowywać. A masowanie brzucha w
      ciąży jest niewskazane bo pobudza skurcze macicy. Ja mam po prostu nadzieję, że
      po ciąży zbledną i nie będzie ich tak widać.
      • eps Re: co z rozstępami? 07.03.06, 12:30
        Ja aż do 32 tc nie miałam ani jednego choć niczym praktycznie nie smarowałam, a
        przytyłam sporo bo do 32 to chyba z 18 kg.
        Z tydzień temu pojawiły mi się w miejscu jak kość biodrowa. Jeden jest jak
        krater, nawet jak dotknę to mnie boli, poleciało bardzo.
    • magdalena.czw Re: co z rozstępami? 07.03.06, 13:20
      Witaj.
      Bardzo gorąco polecam Ci "Krem przeciw rozstępom" o nazwie Fissan.
      Przetestowałam go na sobie już przy pierwszej ciąży. REWELACJA!!! Po pierwsze,
      tam gdzie smarowałam, zanim się jeszcze coś pojawiło, rozstępów nie mam (brzuch,
      piersi i uda). Niestety nie wiedziałam, że rozstępy pojawią mi się na pośladkach
      (co zauważyłam dopiero po porodzie). No i dopiero po porodzie, a dokładniej przy
      nawale mlecznym, pojawiły mi się rozstępy na dole piersi (wtedy już nie używałam
      Fissanu, bo myślałam, że nie trzeba, a teraz będę go używać, aż do powrwotu do
      normalnej wagi). No i chcę dodać, że samrowanie brzucha nie przynosi szkody
      dziecku, wręcz przeciwnie, dzięki temu mamy z Nim dodatkowy kontakt. Natomiast
      CZASAMI masaż może pobudzić macicę do, tak zwanych, ruchów przepowiadających. A
      to, czy to szkodzi, czy nie, pozostawiam Tobie i Twojemu lekarzowi. W każdym
      razie mnie pomogło, a tuż po wsmarowaniu Fissanu w skórę, czułam ciepło i
      rozgrzewające mrowienie. Super uczucie. Nie pamiętam już dokłdnie, ale tam w
      ulotce napisane było (CHYBA), że pomaga rozjaśnić i nieznacznie zmniejszyć
      powstałe rozstępy (to ostatnie nie na pewno). Pozdrawiam serdecznie i nie
      poddawaj się "odstępom".
      Magda
      • alicja654 Re: co z rozstępami? 27.06.06, 14:24
        Ja polecam krem z serii slimline jest naprawde kuteczny i w dodatku niedrogi
        www.gagu.pl/1,231,8684,kremy_pielęgnacyjne,MaternBalsam_przeciw_rozstępom.html
    • terry30 Re: co z rozstępami? 07.03.06, 15:09
      a ja mam pytanie odnośnie rozstepów na piersiach, czy karmiąc malucha nadal
      mozna stosować krem na rozstepy, dodam, ze uzywam vichy, dzięki z góry za
      odpowiedź.
      • samanta05 Re: co z rozstępami? 07.03.06, 15:45
        no wlasnie tez sie nad tym zastanawiam. mam straszne rozstepny na piersiach.
        byc moze nie znikna, ale chcialabym je chociaz wybielic. mozecie cos polecic? i
        jw czy podczas karmienia tez mozna uzywac?
        • olenka764 Re: co z rozstępami? 07.03.06, 22:58
          oPrócz kremików dobrze jest ćwiczyć- pobudza się krążenie- rozciąa mięśnie-
          jako nastolatka dostałam rozstępów w różnych częsciach ciała i jak zaszłam w
          ciąże myslałam ,że będzie powtórka- ćwiczyła od 11 tc. do samego końca-
          uwirzcie nie nia mam ani jednego więcej.
          • doriiss1 Re: co z rozstępami? 08.03.06, 15:45
            TO ZALEZY OD SKLONNOSCI. jA NIE ZALOWALAM KREMOW GLOWNIE FISSANA I NIC Z TEGO -
            ROZSTEPY SA!!! I TEZ JESTEM W 21 TC. GLOWA DO GORY OD TEGO SIE NIE UMIERAwink)
        • ankapo30-tce Re: co z rozstępami? 08.03.06, 16:18
          Krem do biustu Mustella zdaje się mozna stosować podczas karmienia..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka