syja75 07.03.06, 09:31 jestem w 21 tc i nie mogę poradzić sobie już z rozstępami.smaruję się oliwką dla niemoląt i kremem na rozstępy ziajka.mimo to wciąż pojawiają mi się rozstępy.jak sobie z tym radzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zebra51 Re: co z rozstępami? 07.03.06, 09:39 Hmmm, podobno spora wina genów. Ale z drugiej strony moja siostra "popruła" się strasznie na brzuchu, udach i piersiach. Ja do 20tc nic nie przytyłam, za to teraz wyglądam jak smok. Od samego początku smarowałam się balsamami i na razie nie mam rozstępów. Ale co będzie dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek-21 Re: co z rozstępami? 07.03.06, 09:50 najgorsze przed wami dopiero zobaczycie po porodzie tak naprawde ile macie rozstepów bo teraz może wam sie wydawac ze nie macie a po porodzie okaze sie ze macie Odpowiedz Link Zgłoś
malgos70 Re: co z rozstępami? 07.03.06, 10:08 Z tymi rozstępami jest tak - jak mają być, to będą i nic na to się nie poradzi. Moja mama ma, ja po pierwszym dziecku też. Jedynie możesz spróbować je trochę "ukryć", tzn. wybielić i spłycić, ale to już chyba po porodzie. Dobre są maść Cepan (do dostania w aptekach) oraz kremy z masą perłową (Perła Inków w sklepach zielarskich, niektórych aptekach). Odpowiedz Link Zgłoś
neonatus51 Re: co z rozstępami? 07.03.06, 10:13 No nic!Jak się pojawiły to już zostaną.Nie martw się!Są większe zmartwienia. tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20726;28/st/20060523/dt/6/k/26a5/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: co z rozstępami? 07.03.06, 10:23 ja wierzę w geny, ja nie mam, mama nie ma, siostra nie ma. ale mój mąż ma, więc u córki to na dwoje babka wróżyła. myślę, że teraz to powinnaś po prostu nawilżać skórę, a zająć się ich spłyceniem i wybieleniem po ciąży. ja od początku ciąży krzyczałam, że nie będę miała i nie smarowałam się żadnymi anty- rozstępowymi kremami no i nie mam, a to 41 tc. także pewnie jak byś się smarowała najdroższymi prepearatami w totalnych ilościach to by nic nie dało. zostań przy tych kosmetykach, które wybrałaś, resztą zajmiesz się "po". Odpowiedz Link Zgłoś
lidiusz11 Re: co z rozstępami? 07.03.06, 10:39 Ja mam podobnie. Najpierw rozstępy pojawiły mi się na piersiach a po 20 tygodniu na brzuchu i teraz w 34tc mam piersi, brzuch i pośladki w rozstępach. Wyglądają okropnie, jakbym miała pochlastany brzuch. A też smarowałam się Ziajką a teraz oliwką, bo nie trzeba jej wsmarowywać. A masowanie brzucha w ciąży jest niewskazane bo pobudza skurcze macicy. Ja mam po prostu nadzieję, że po ciąży zbledną i nie będzie ich tak widać. Odpowiedz Link Zgłoś
eps Re: co z rozstępami? 07.03.06, 12:30 Ja aż do 32 tc nie miałam ani jednego choć niczym praktycznie nie smarowałam, a przytyłam sporo bo do 32 to chyba z 18 kg. Z tydzień temu pojawiły mi się w miejscu jak kość biodrowa. Jeden jest jak krater, nawet jak dotknę to mnie boli, poleciało bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena.czw Re: co z rozstępami? 07.03.06, 13:20 Witaj. Bardzo gorąco polecam Ci "Krem przeciw rozstępom" o nazwie Fissan. Przetestowałam go na sobie już przy pierwszej ciąży. REWELACJA!!! Po pierwsze, tam gdzie smarowałam, zanim się jeszcze coś pojawiło, rozstępów nie mam (brzuch, piersi i uda). Niestety nie wiedziałam, że rozstępy pojawią mi się na pośladkach (co zauważyłam dopiero po porodzie). No i dopiero po porodzie, a dokładniej przy nawale mlecznym, pojawiły mi się rozstępy na dole piersi (wtedy już nie używałam Fissanu, bo myślałam, że nie trzeba, a teraz będę go używać, aż do powrwotu do normalnej wagi). No i chcę dodać, że samrowanie brzucha nie przynosi szkody dziecku, wręcz przeciwnie, dzięki temu mamy z Nim dodatkowy kontakt. Natomiast CZASAMI masaż może pobudzić macicę do, tak zwanych, ruchów przepowiadających. A to, czy to szkodzi, czy nie, pozostawiam Tobie i Twojemu lekarzowi. W każdym razie mnie pomogło, a tuż po wsmarowaniu Fissanu w skórę, czułam ciepło i rozgrzewające mrowienie. Super uczucie. Nie pamiętam już dokłdnie, ale tam w ulotce napisane było (CHYBA), że pomaga rozjaśnić i nieznacznie zmniejszyć powstałe rozstępy (to ostatnie nie na pewno). Pozdrawiam serdecznie i nie poddawaj się "odstępom". Magda Odpowiedz Link Zgłoś
alicja654 Re: co z rozstępami? 27.06.06, 14:24 Ja polecam krem z serii slimline jest naprawde kuteczny i w dodatku niedrogi www.gagu.pl/1,231,8684,kremy_pielęgnacyjne,MaternBalsam_przeciw_rozstępom.html Odpowiedz Link Zgłoś
terry30 Re: co z rozstępami? 07.03.06, 15:09 a ja mam pytanie odnośnie rozstepów na piersiach, czy karmiąc malucha nadal mozna stosować krem na rozstepy, dodam, ze uzywam vichy, dzięki z góry za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
samanta05 Re: co z rozstępami? 07.03.06, 15:45 no wlasnie tez sie nad tym zastanawiam. mam straszne rozstepny na piersiach. byc moze nie znikna, ale chcialabym je chociaz wybielic. mozecie cos polecic? i jw czy podczas karmienia tez mozna uzywac? Odpowiedz Link Zgłoś
olenka764 Re: co z rozstępami? 07.03.06, 22:58 oPrócz kremików dobrze jest ćwiczyć- pobudza się krążenie- rozciąa mięśnie- jako nastolatka dostałam rozstępów w różnych częsciach ciała i jak zaszłam w ciąże myslałam ,że będzie powtórka- ćwiczyła od 11 tc. do samego końca- uwirzcie nie nia mam ani jednego więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
doriiss1 Re: co z rozstępami? 08.03.06, 15:45 TO ZALEZY OD SKLONNOSCI. jA NIE ZALOWALAM KREMOW GLOWNIE FISSANA I NIC Z TEGO - ROZSTEPY SA!!! I TEZ JESTEM W 21 TC. GLOWA DO GORY OD TEGO SIE NIE UMIERA) Odpowiedz Link Zgłoś
ankapo30-tce Re: co z rozstępami? 08.03.06, 16:18 Krem do biustu Mustella zdaje się mozna stosować podczas karmienia.. Odpowiedz Link Zgłoś