Dodaj do ulubionych

Zgaga. Kiedy?

09.03.06, 15:34
Kiedy najwcześniej poczułyscie zgagę mającą związek z ciążą?
Obserwuj wątek
    • simonkapl Re: Zgaga. Kiedy? 09.03.06, 15:36
      Ja poczulam zgage moze z 2 razy podczas calej ciazy (juz finiszuje), a bylo to w
      momencie, jak mi sie podniosl brzuch i podczas schylania sie. Nie wszystkie
      kobiety maja zgage, a jesli Ci sie przydarzy polecam Alugastrin do ssania.Pozdrawiam
    • michamon1 Re: Zgaga. Kiedy? 09.03.06, 15:45
      Z tego co pamiętam to w 4 m-cu jak brzuch zaczął roznąć. Teraz zgage mam b.
      często. Biorę Reni
    • marychna31 Re: Zgaga. Kiedy? 09.03.06, 15:47
      Jestem w 9 miesiącu i zgagi nie maiłam ani razu.
      • ankapo30-tce Re: Zgaga. Kiedy? 09.03.06, 15:49
        A ja zgaagę mam od poczatku ciąży, a teraz (na poczatku 7 mc) bez Renie przy
        poduszcze nie kłade się spać.
        • domi_15 Re: Zgaga. Kiedy? 09.03.06, 15:53
          Zgagę miałam od 2 m_ca do samego rozwiązania Litrami piłam mleko Masakra Nie
          życzę nikomu Pozdrawiam
          • ankapo30-tce Re: Zgaga. Kiedy? 09.03.06, 15:56
            Ta zgaga to pewnie po mleku..
            • mmalicka21 Re: Zgaga. Kiedy? 09.03.06, 16:17
              nigdy
              • misspigy Re: Zgaga. Kiedy? 09.03.06, 17:15
                ja mam już od paru tyg. (teraz jestem w 22 tc)
                a w pierwszej ciąży dopiero ok. 8 mc - ale wtedy to już był horror!!
    • tegan Re: Zgaga. Kiedy? 09.03.06, 17:23
      Teraz, w 8tc. Chyba zgaga - nigdy wcześniej nie miałam więc nie jestem pewna:
      uczucie pieczenia w żołądku, momentami bardzo dokuczliwe, i kwaśny smak w
      ustach. To to? I czy mleko pomaga?
      • 123joasia Re: Zgaga. Kiedy? 09.03.06, 18:17
        To towink Mi mleko pomagalo tylko na najwyzej pol godzinki, wiec nie wiem czy to
        jest jakas sprawdzona metoda. Ale w ciazy mozna ssac renie. Mi pomagalo.
        • tegan Re: Zgaga. Kiedy? 09.03.06, 19:00
          Dzieki, tak myslałam że to to smile Kupiłam syropek smile
          • goosiaa3 Re: Zgaga. Kiedy? 09.03.06, 19:39
            Ja czuje zgage od okolo 2 tygodni a teraz jestem w prawie 28tyg i powiem
            szczerze ze nie ma dnia bez tej okropnoscisad(
            • superiwona Re: Zgaga. Kiedy? 09.03.06, 19:56
              zarownow pierwszej jaki obecnej ciazy (29 tydz.) mialam zgage. zawsze pomagalo
              mleko,wiec pije je w ilosciach hurtowych. ostatniojednak przezucilam sie na
              renii pomoglo... u mnie zgaga pojawia sie nie zaleznie od tego co zjem. jest i
              juz, ale tylko w ciazy. nie wiem dlaczego, chyba po prostu taki urok bycia
              ciezarowka. pozdrowienia
    • krysiax1 Re: Zgaga. Kiedy? 09.03.06, 19:58
      w obu ciązach mialam zgage od 6 miesiaca do konca. Okropnosc. Dokuczla tylko w
      nocy (czyli w pozycji poziomej). jadlam na to reni "garsciami", potem pilam
      malox. A w koncu okazalo sie ze najlepiej pomaga mi wypicie przed snem kefiru.
      Polecam ten sposob i sama zaluje ze wczesniej na to nie wpadlam.
      pozdrawiam
    • alcarin Re: Zgaga. Kiedy? 11.03.06, 22:43
      Jestem teraz w 36tc i cierpie na to cholerstwo juz od ponad tygodnia (dzien w
      dzien, zwlaszcza wieczorem, mimo, ze dzis np. jadlam ostatni raz o 15-16). Na
      poczatku 6m-ca tez mialam ze 2 razy, w aptece babka polecila mi preparat o
      nazwie Ulgamax. nawet podzialal. Jak juz zezarlam ulgamax (prawie 2 miesiace
      mimo, ze opakowanie ma tylko z 10 tabletek, i to na spolke z mezem, bo tez
      zaczal miec przypadlosci ciazowe), to kupilam Reni - tak na wszelki wypadek. Raz
      mialam lekka zgage, wiez wzielam to Renie. i co? I wlasnie od tej jednej
      tabletki Renie mam zgage co wieczor i to taka, ze musze 2-3 tabletki wyssac,
      zeby polozyc sie do lozka. Nie wiem, czy cos mi sie pogorszylo, czy to wplyw
      tego preparatu sad
      Teraz mam problem, bo wyslalam meza po cos na zgage, a on kupil na stacji
      Manti. Czy ktoras z Was wie, czy mozna jesc manti w ciazy. Na opakowaniu jest
      napisane, ze za zgoda i wg wskazan lekarza. Jak myslicie? Tylko niech ktos
      szybko odpowie, bo mi gardlo wypali!!
    • justi_x Re: Zgaga. Kiedy? 12.03.06, 08:04
      Pojawiła się w trzecim miesiącu i jest jak wierny pies. Nie opuściła do tej
      pory (36 tydzień).
      Pocieszam się, że to jeszcze tylko 4 tygodnie, bo żadne środki nie działają.
    • kiki80 Re: Zgaga. Kiedy? 13.03.06, 14:07
      zgaga? od 4 miesiaca ciazy, skonczyly sie wymioty zaczela zgaga, tylko ze
      objawiala sie na poczatku bolem klatki piersiowej tak promieniowalo od zołądka -
      i niewiedzialam wtedy ze to zgaga, tak sugerowal lekarz ale nie czulam jej
      inaczej jak tylko bol, najlepsze co moge polecic alugastrin mleczko najlepiej z
      lodóweczki jest spokojnie do przełknięcia, zgage mam do dzisiaj - teraz w ciagu
      ostatnich dwoch tygodni jeszcze bardziej ( jestem na 5 dni przed terminem
      porodu) i mam zgage doslownie po wszystkim ale alugastrin pomagawink
      powodzenia
      \kiki
    • dorianne.gray Re: Zgaga. Kiedy? 13.03.06, 17:28
      Wczoraj wieczorem. Ostatni dzień 19. tygodnia.
      Paliło mnie jak diabli, dzisiaj kupiłam Rennie smile
      • grubaska20 Re: Zgaga. Kiedy? 13.03.06, 18:02
        buuu.. no mi niestety zgaga towarzyszyła przez cała ciążę. pojawiła, podobnie
        jak mdłości jakiś tydzień po zapłodnieniu, tyle, ze mdłości ustąpiły w
        okolicach 18-19 tygodnia a zgaga została ze mną do samego końca. gasiłam ją
        wodą mineralną, nie rozstawałam się z butelką hehesmile wypijałam w ten sposób
        około 5,6 litrów wody dziennietongue_out
    • leni_wa Re: Zgaga. Kiedy? 13.03.06, 18:09
      w 29 tc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka