sylvia_b 09.03.06, 15:34 Kiedy najwcześniej poczułyscie zgagę mającą związek z ciążą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
simonkapl Re: Zgaga. Kiedy? 09.03.06, 15:36 Ja poczulam zgage moze z 2 razy podczas calej ciazy (juz finiszuje), a bylo to w momencie, jak mi sie podniosl brzuch i podczas schylania sie. Nie wszystkie kobiety maja zgage, a jesli Ci sie przydarzy polecam Alugastrin do ssania.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
michamon1 Re: Zgaga. Kiedy? 09.03.06, 15:45 Z tego co pamiętam to w 4 m-cu jak brzuch zaczął roznąć. Teraz zgage mam b. często. Biorę Reni Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: Zgaga. Kiedy? 09.03.06, 15:47 Jestem w 9 miesiącu i zgagi nie maiłam ani razu. Odpowiedz Link Zgłoś
ankapo30-tce Re: Zgaga. Kiedy? 09.03.06, 15:49 A ja zgaagę mam od poczatku ciąży, a teraz (na poczatku 7 mc) bez Renie przy poduszcze nie kłade się spać. Odpowiedz Link Zgłoś
domi_15 Re: Zgaga. Kiedy? 09.03.06, 15:53 Zgagę miałam od 2 m_ca do samego rozwiązania Litrami piłam mleko Masakra Nie życzę nikomu Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
misspigy Re: Zgaga. Kiedy? 09.03.06, 17:15 ja mam już od paru tyg. (teraz jestem w 22 tc) a w pierwszej ciąży dopiero ok. 8 mc - ale wtedy to już był horror!! Odpowiedz Link Zgłoś
tegan Re: Zgaga. Kiedy? 09.03.06, 17:23 Teraz, w 8tc. Chyba zgaga - nigdy wcześniej nie miałam więc nie jestem pewna: uczucie pieczenia w żołądku, momentami bardzo dokuczliwe, i kwaśny smak w ustach. To to? I czy mleko pomaga? Odpowiedz Link Zgłoś
123joasia Re: Zgaga. Kiedy? 09.03.06, 18:17 To to Mi mleko pomagalo tylko na najwyzej pol godzinki, wiec nie wiem czy to jest jakas sprawdzona metoda. Ale w ciazy mozna ssac renie. Mi pomagalo. Odpowiedz Link Zgłoś
tegan Re: Zgaga. Kiedy? 09.03.06, 19:00 Dzieki, tak myslałam że to to Kupiłam syropek Odpowiedz Link Zgłoś
goosiaa3 Re: Zgaga. Kiedy? 09.03.06, 19:39 Ja czuje zgage od okolo 2 tygodni a teraz jestem w prawie 28tyg i powiem szczerze ze nie ma dnia bez tej okropnosci( Odpowiedz Link Zgłoś
superiwona Re: Zgaga. Kiedy? 09.03.06, 19:56 zarownow pierwszej jaki obecnej ciazy (29 tydz.) mialam zgage. zawsze pomagalo mleko,wiec pije je w ilosciach hurtowych. ostatniojednak przezucilam sie na renii pomoglo... u mnie zgaga pojawia sie nie zaleznie od tego co zjem. jest i juz, ale tylko w ciazy. nie wiem dlaczego, chyba po prostu taki urok bycia ciezarowka. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
krysiax1 Re: Zgaga. Kiedy? 09.03.06, 19:58 w obu ciązach mialam zgage od 6 miesiaca do konca. Okropnosc. Dokuczla tylko w nocy (czyli w pozycji poziomej). jadlam na to reni "garsciami", potem pilam malox. A w koncu okazalo sie ze najlepiej pomaga mi wypicie przed snem kefiru. Polecam ten sposob i sama zaluje ze wczesniej na to nie wpadlam. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alcarin Re: Zgaga. Kiedy? 11.03.06, 22:43 Jestem teraz w 36tc i cierpie na to cholerstwo juz od ponad tygodnia (dzien w dzien, zwlaszcza wieczorem, mimo, ze dzis np. jadlam ostatni raz o 15-16). Na poczatku 6m-ca tez mialam ze 2 razy, w aptece babka polecila mi preparat o nazwie Ulgamax. nawet podzialal. Jak juz zezarlam ulgamax (prawie 2 miesiace mimo, ze opakowanie ma tylko z 10 tabletek, i to na spolke z mezem, bo tez zaczal miec przypadlosci ciazowe), to kupilam Reni - tak na wszelki wypadek. Raz mialam lekka zgage, wiez wzielam to Renie. i co? I wlasnie od tej jednej tabletki Renie mam zgage co wieczor i to taka, ze musze 2-3 tabletki wyssac, zeby polozyc sie do lozka. Nie wiem, czy cos mi sie pogorszylo, czy to wplyw tego preparatu Teraz mam problem, bo wyslalam meza po cos na zgage, a on kupil na stacji Manti. Czy ktoras z Was wie, czy mozna jesc manti w ciazy. Na opakowaniu jest napisane, ze za zgoda i wg wskazan lekarza. Jak myslicie? Tylko niech ktos szybko odpowie, bo mi gardlo wypali!! Odpowiedz Link Zgłoś
justi_x Re: Zgaga. Kiedy? 12.03.06, 08:04 Pojawiła się w trzecim miesiącu i jest jak wierny pies. Nie opuściła do tej pory (36 tydzień). Pocieszam się, że to jeszcze tylko 4 tygodnie, bo żadne środki nie działają. Odpowiedz Link Zgłoś
kiki80 Re: Zgaga. Kiedy? 13.03.06, 14:07 zgaga? od 4 miesiaca ciazy, skonczyly sie wymioty zaczela zgaga, tylko ze objawiala sie na poczatku bolem klatki piersiowej tak promieniowalo od zołądka - i niewiedzialam wtedy ze to zgaga, tak sugerowal lekarz ale nie czulam jej inaczej jak tylko bol, najlepsze co moge polecic alugastrin mleczko najlepiej z lodóweczki jest spokojnie do przełknięcia, zgage mam do dzisiaj - teraz w ciagu ostatnich dwoch tygodni jeszcze bardziej ( jestem na 5 dni przed terminem porodu) i mam zgage doslownie po wszystkim ale alugastrin pomaga powodzenia \kiki Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Zgaga. Kiedy? 13.03.06, 17:28 Wczoraj wieczorem. Ostatni dzień 19. tygodnia. Paliło mnie jak diabli, dzisiaj kupiłam Rennie Odpowiedz Link Zgłoś
grubaska20 Re: Zgaga. Kiedy? 13.03.06, 18:02 buuu.. no mi niestety zgaga towarzyszyła przez cała ciążę. pojawiła, podobnie jak mdłości jakiś tydzień po zapłodnieniu, tyle, ze mdłości ustąpiły w okolicach 18-19 tygodnia a zgaga została ze mną do samego końca. gasiłam ją wodą mineralną, nie rozstawałam się z butelką hehe wypijałam w ten sposób około 5,6 litrów wody dziennie Odpowiedz Link Zgłoś