bania23 29.03.06, 09:52 Czytałam kiedyś na forum, że czymś trzeba płukać, ale nie pamiętam czym. Czy któraś z Was wie, co może pomóc na obolałe dziąsła? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aska_ou Re: spuchnięte dziąsła 29.03.06, 09:55 szalwią, polecam tez wit c (wiecej niz zwykle ) i calcium panthotenicum, ktore wzmacnia błony sluzowe. Ale przede wszystkim wizyte u stomatologa i odnalezienie przyczyny opuchnietych dziasel. Odpowiedz Link Zgłoś
robin81 Re: spuchnięte dziąsła 29.03.06, 09:57 witam.na poczatku ciazy zaczelam miewac rozne przygody z zebami i dziaslami. nawet osemka na zlosc zaczela mi wychodzic. moja dentystka polecila mi paste do zebow (wlasciwie to koncentrat) AJONA do kupienia w aptece i stosowania dwa razy dziennie. dodatkowo w ciagu dnia uzywam pasty elmex. a plukac mozna naparem z szalwii(najlepiej kupic samo ziolo i samemu sobie parzyc bo w tych gotowych plukankach czasami zawarte sa skladniki nie polecane do stosowania w czasie ciazy). ale z doswiadczenia wiem ze pasta + AJONA to skuteczny srodek.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś