Dodaj do ulubionych

Kobiet doradzcie odnosnie wozka bo chyba oszaleje

30.03.06, 12:05
wybralismy z mężem wózek mikrus alu sprint,bo ma te wlasciwosci o ktore nam chodzi a tu nagle na forum o wozkach zaczeli nam odradzac,i nie piszą z jakiej przyczyny tylko:nie kupujcie bo znajoma znajomej ma i nie poleca"itp.moze Wy macie jakąś wiedze na ów temat
prosze o rade
Obserwuj wątek
    • aska_ou Re: Kobiet doradzcie odnosnie wozka bo chyba osza 30.03.06, 12:13
      sama mama wlasnie taki dylemat. Tyle opini, tyle wózków ..zwariowac mozna. Ja
      moge sobie pozwolic na tani wozek a chce tez zeby oprocz jakosci mial tez
      wyglad. I co tu zrobic ???
      • sykol Aska 30.03.06, 12:29
        ja tez chce tani wózek,dlatego pomyslalam o uzywanym i nawet taki znalazłam,tylko mi go odradzaja i nie wiem dlaczego
        • iw77 Re: Aska 30.03.06, 12:34
          NIe wiem czy zauwazylyscie pewna powtarzajaca sie na allegro sytuacje. Wszyscy
          sprzedaja uzywane niecale rok wozki. Ciekawe dlaczego? Czesto zauwazam ze ktos
          sprzedaje wozek wielofunkcyjny, ktory kupil dajmy na to w czerwcu 2005 jeszcze
          na gwarancji.
          Uslyszalam wiele opinii, ze te wozki sa ciezkie i trudne w prowadzeniu.
          Zaczynam sie przychylac do decyzji kupienia wozka uzywanego, jakiegos za 350
          zl, a potem kupienia sobie nowej, ladnej i przede wszystkim lekkiej i latwej w
          skladaniu spacerowkismile.
          Owszem wiem, ze sa dobre wozki wielofunkcyjne, ktore nie sa az tak ciezkie i
          toporone, ale one kosztuja ponad 1000 zl, a na taki wozek niestety mnie nie
          stac.
        • agussam Re: Aska 30.03.06, 12:37
          dziewczyny! ja też długo miałam ten dylemat, ale moja bliska rodzina ma sklep
          ze wszystkimi artykułami dziecięcymi i oni dali nam radę, żeby ten pierwszy
          wózek kupić zwykły, tani i bez zbędnych funkcji, na gumowych kołach, bo wózek
          głęboki jest tylko "jeżdżącym łóżkiem" a jak dziecko zacznie siadać to i tak
          trzeba będzie kupić spacerówkę. Jeśli chodzi o spacerówkę to polecili peg
          perrego, no ale to za pół roku...A jeśli chodzi o funkcję spacerową w wózkach
          dwufunkcyjnych to podobno i tak się nie sprawdza...wózek ciężki i mało
          praktyczny.
      • edyta253 Re: Kobiet doradzcie odnosnie wozka bo chyba osza 30.03.06, 12:32
        Witam
        My nie pytaliśmy nikogo bo tyle opinni ile wózków smile
        Kupiliśmy wózek graco quattro deluxe i jestem zadowolona świetnie się prowadzi
        jest osłonięty solidnie z każdej strony ma nosidło dla noworodka, co prawda
        rączka nie jest przekładana ale daszek tak... duży kosz, dobrze się składa,
        ciche koła-gumowe nie pompowane (chociaż na początku właśnie takie chciałam ale
        one nie podlegają gwarancji i trzeba jeździć do wulkanizacji). Zwrotne koła,
        hamulec.
        Jedyne zastrzeżenie 15,5kg.
        Ale damy sobie jakoś radę smile

Pozdrawiam
        Edyta
        • aska_ou Re: Kobiet doradzcie odnosnie wozka bo chyba osza 30.03.06, 12:38
          Tak Edytko tylko za ten wozek trzeba dac 1000zl a ja nie moge sobie niestety na
          taki pozwolic sad
          • edyta253 Re: Kobiet doradzcie odnosnie wozka bo chyba osza 30.03.06, 13:01
            U nas dziadkowie zrobili zrzutkę
            • monikaaleksandra Re: Kobiet doradzcie odnosnie wozka bo chyba osza 30.03.06, 13:11
              Ja mam jeszce większy problem, bo postanowiłam przeznaczyć na wózek 2 tysiące i
              kupić wielofunkcyjny kombajn i nie mam pojęcia, co wybrać. Dylemat w wyborze
              wózka nie zależy od ilości pieniędzy, jakie chcemy na niego wydać, bo zdarzają
              się buble za 2,5 tys, niestety.
              Przepraszam, może kogoś urażę, że chcę taki drogi wózek, ale jeśli ktoś kupował
              wózek w takim przedziale cenowym, niech coś doradzi.
              I jeszcze jedno - jakie są wasze odczucia co do jednego podwójnego skrętnego
              kółka na przodzie zamiast dwóch? Wygląda to to trochę kosmicznie, ale może się
              sprawdza?
              • astrid22 Re: Kobiet doradzcie odnosnie wozka bo chyba osza 30.03.06, 14:19
                my kupilismy quinny speedy sx trojkolowiec i nie narzekamy
              • agussam Re: Kobiet doradzcie odnosnie wozka bo chyba osza 30.03.06, 14:29
                bez urazy, ale bliska osoba zajmująca się sprzedażą wózków powiedziała mi, że
                kupowanie takich drogich wózków dwufunkcyjnych to czysta głupota: płaci się za
                bajery, a spacerówka i tak się nie sprawdzi. Lepiej kupić tańszy głeboki i
                fajną spacerówkę.
              • phantomka Re: Kobiet doradzcie odnosnie wozka bo chyba osza 30.03.06, 14:35
                Ja polecam emaljunge, jest z tych drozszych, ale swietnie prowadzi sie ten
                wozek, ma duza gondole, swietna amortyzacje...chociaz spacerowke juz bedziemy
                kupowac inna, bo te wielofunkcyjne sa jednak ciezsze.
              • gabi2006 Re: Kobiet doradzcie odnosnie wozka bo chyba osza 31.03.06, 14:01
                proponuje zapoznać sie z ofertą wózka chicco CT01 trio, jest drogi ale ma
                gondole zakładaną na spacerówkę ( więc spacerówka jest osobno a nie robiona z
                gondoli), do tego jest fotelik do samochodu ( i inne przydatne rzeczy). Wózek
                składa się jak parasolka i znakomicie nadaje sie do włożenia w bagażnik
                samochodu. Sama spacerówka jest lekka ale dobrze osłonięta. Wózek z gondolą
                waży ok13 kg więc nie jest tak źle, a sama spacerówka jest bardzo lekka.
                Miłego szukania
              • kasiulinka2 Re: Kobiet doradzcie odnosnie wozka bo chyba osza 31.03.06, 14:16
                Ja raczej odradzam podwójne skretne z przodu mam taki wózek dla mojej prawie 2
                letniej córeczki (casual play) jak koło znajdzie sie w pozycji pod katem
                prostym do wózka to nie mozna nim ruszyć, często kopie nogą w to koło żeby
                ruszyło, ale jest na pewno bardziej stabilny. Dla drugiego dziecka kupiłam
                speedy sx którym wcześniej też jeździłam ale go głupia sprzedałam.
              • ahoff Lepiej kupic wozek czterokolowy 31.03.06, 14:40
                Wozki 3 kolowe nie sa takie stabilne jak te na 4 kółkach, zwlaszcza na
                kraweznikach. Jesli chodzi o dobre 3 kolowce, to wozki jane sa niezle -
                wyprobowane przez kolezanki (maja niska wage, wiec latwo je unosic). Koszttuja
                miedzy 2.500 a 3.000. Fajna jast tez seria wozkow Quinny. Nie zdecydowalam sie
                na nie, ale duzo o nich myslalam. Dla mnie to bylo troche za drogo, wiec kupilam
                chicco 2003 trio, za 1.600. jestem bardzo zadowolona z wyboru. Ja jestem
                przeciwniczka ciezkich wozkow na pompowanych kolach, ale pewnie stanowie tu
                mniejszosc smile Dla mnie wazna jest funkcjonalnoscsmile
    • frodolin Re: Kobiet doradzcie odnosnie wozka bo chyba osza 30.03.06, 14:59
      ja też kiedyś miałam taki problem. mojemu pierwszemu dziecku kupiłam jedn z
      droższych wózków bebe car, ale nie polecam po pierwsze był drogi, po drugie
      sprawdzał się do około 7-8 mca, potem i tak musiałam kupić spacerówkę. teraz
      kupiłam wózek za 450 zł nazywa się arti i jest poodróbą pegperego. wygląda
      identycznie no może trochę z gorszych materiałów wykonany ale i tak wiem, że za
      około rok sprawię sobie parasolkę. więc tak naprawdę nie ma sensu wydawać kupy
      pieniędzy na wózek, no chyba że chce się poszpanować, bo dziecku to i tak
      wszystko jedno.
    • patylda Re: Kobiet doradzcie odnosnie wozka bo chyba osza 30.03.06, 15:09
      Jeśli chodzi o mikrusa, to też go kiedyś chciałam, ale wiesz - spróbuj go
      unieść tak, jakbyś chciała podjechać pod krawężnik... Siłownia niepotrzebna,
      wystarczy ci podnieść taki wózek 5 razy w ciągu dnia.. smile przynajmniej ja
      miałam takie wrażenie. I spróbuj jeszcze pojeżdzić nim do tyłu, tak jak przy
      wchodzeniu przez drzwi, które sama musisz sobie przytrzymać. Też wydawało mi
      się to trudne. Ostatecznie zrezygnowałam ze skrętnych kół wogóle. Mnie o wiele
      łatwiej jest prowadzić wózek, który łatwo podnieść, tj. podnieść przednie koła
      i tak skręcać, czyli wózek z b dobrą amortyzacją.
      Kupiłam Roan Marita, bardzo duża gondlka i spaerówka, chociaż oczywiście
      niewykluczone, że będę go zmieniać. W komplecie z fotelikiem samochcodowym i
      adapterem - 1100 żł. I żałujcie wszystkie właścicielki emaljungi, bo roan to
      jej wierniuteńka kopia, ze wszystkimi rozwiązaniami stosowanymi w tamtym wózku,
      tylko cena - polska.
    • maja2 Re: Kobiet doradzcie odnosnie wozka bo chyba osza 30.03.06, 15:40
      a ja mam alu sprinta od września 2005 i jestem bardzo zadowolona, świetnie się
      prowadzi, jest bezpieczny dla dziecka i wszyscy, których spotykam uważają, że
      jest-cytuje "zgrabny". Polecam i jeszcze raz polecam. A i jeszcze jedna kwestia-
      chciałam kupić przed narodzinami Szymak graco de luxe z torbą dla noworodka i
      dobrze,że nie kupiłam, bo Szymek jeszcze nie siedzi sam (ma juz 6,5 miesiąca) i
      jeżdzi w gondoli, a ma już 8600 gram i nosi ubranka na 80 cm. W de luxiebyłby
      problem , bo tobra ma chyba około 65 cm. Alu sprina polecam raz jeszcze. Na
      pewno go zostawię dla Szymkowej siostrzyczkismile)))
      • niutka_78 Re: Kobiet doradzcie odnosnie wozka bo chyba osza 30.03.06, 16:34
        No i tutaj też ile osób -tyle opinii a wątek przewodni gdzieś zginął wink

Może więc spróbuję odpowiedzieć tak:
        musisz sobie odpowiedzieć na pytanie co Ci będzie potrzebne w tym wózku?
        Oczywiście nie wysoka cena, ale też czy waga wózka ma istotny wpływ, czy nie?
        Ja mam windę nawet z garażu dostępną, żadnych schodów, progów i własny
        przedsionek -mogę więc wybierać nawet spośród tych ciężkich i duzych.
        Jeśli będziesz go musiała często nosić, to może warto kupić wózek spacerowy z
        funkcją głębokiego?
        Warto sprawdzić przed zakupem jakie ma amortyzatory i czy łatwo unieść przednie
        koła np. przy wjeżdżaniu na wysoki krawężnik.
        Druga bardzo ważna kwestia, to kiedy urodzi się Twoje dziecko? Bo jeśli na
        wiosnę, to śmiało możesz kupić spacerówkę z wkładem: dziecko zdąży "dorosnąć"
        do spacerówki i lepiej zniesie niskie temperatury.
        Ja rodzę w lipcu, więc zależy mi na dużej, głębokiej gondoli, która przechowa
        dziecko do 8 miesiąca. Bałabym się wozić kilkumiesięczne niemowlę bez dobrej
        osłony.
        Ja wiem, że wszystko piszę pod swoim kątem, ale staram się być obiektywna i nie
        sugeruję Ci nic. Warto jednak wziąć te rzeczy pod uwagę przy wyborze. Czasem
        można też kupić fajny wózek z drugiej ręki za pól ceny.
        Porozglądaj się i sprawdź wszystkie wózki w sklepie -jak się prowadzą, czy są
        wygodne itp.. potem poszukaj też używanego.
        Aha: koła pompowane są ponoć najfajniejsze, ale równie dobre są piankowe -
        przede wszystkim lżejsze.
        Nie wiem co jeszcze doradzić, wg mnie to jest najważniejsze -przynajmniej dla
        mnie smile Oczywiście estetyka, ale to sprawa indywidualna.
        Życzę udanego wyboru.
        Niutka.
    • dorota0510 Re: Kobiet doradzcie odnosnie wozka bo chyba osza 30.03.06, 15:51
      Witam, jestem już mamą do roku ( prawie ) i miałam taki sam b. powazny problem
      ( wtedy to był dylemat ! ). Teraz stwierdzam: kupić uzywany głęboki lub
      wielofunkcyjny ( jak najtaniej ), zainwestować natomiast w dobrą spacerówkę(
      ważne: regulowane oparcie i podnóżek, obrotowe kółka, lekki.
      To jest moja rada, teraz bym tak zrobiła.
      pozdrawiam
      • sykol Niutka i inne panie-dzieki bardzo,juz cos wiem 30.03.06, 17:31
        otoz ten mikrus o ktorym mowa w temcie,jest uzywany i jest do sprzedanie za 400 zł,czyli cena przystepna zwazywszy ze spacerowka wg sprzedającego nie była uzywana (kupuje na allegro),moje dziecko urodzi sie końcem maja,czyli w gondoli pojezdzi jeszce troche w m-cach zimowych.Zalezy mi na osobnej gondoli i osobnej spacerowce bo ponoc jest to znacznie wygodniejsze,takze wazne jest dla mnie kolo,najlepiej pompowane bo czesto wyjezdzamy wiec sie przypada podczas wypadów
        O tyle mam dobrze,ze nie martwie sie o wage bo w bloku mam wózkownie,więc odpada wnoszenie po schodach(tylko 5 schodkow do wózkowni)
        • ankw Re: Niutka i inne panie-dzieki bardzo,juz cos wie 31.03.06, 00:02
          kupilismy alu sprint - faktycznie, cięzki jest niemozliwie, do auta trudno go
          schować, ale jest stabilny, gondola wygodna, moj syn śpi w niej w domu w dzień -
          w tym konkretnym miejscu domu, gdzie chcę i śpi wygodnie (w łóżeczku leży tylko
          na relax przy karuzelce, a w nocy śpi ze mną); trzeba "nauczyc się" jeździć ze
          skrętną osią, w jednych warunkach może być odblokowana, a np. przy jeździe "w
          tył" musi być zablokowana - takie rzeczy wychodzą w praniu; spacerówkę można
          montować tyłem i przodem do kierunku jazdy - jest to coś w rodzaju funkcji
          "odwracana rączka" bardzo przydatnej; na stelaż można zamontować fotelik
          samochodowy - wersja "wypad do supermarketu"; koszyk na zakupy mieści tylko 3
          kilo - ale wiekszość wozów tak ma, piszę "tylko" bo ja najchętnej od czasu do
          czasu nawaliłabym pod wóz z 10 kg (warzywa i owoce z bazarku, trochę innych
          zakupów i mamy);nasz plan wygląda tak - całe lato jeszcze gondola, zima -
          wskakujemy do spacerówki; następne lato (mały będzie miał półtora roku) - żegnaj
          mikrusie witaj parasolko (mamy inglesinę po starszaku); za 4 setki - chyba warto
          się pokusić
          • sykol ankw,dzieki jeszce mam jedno pytanie 31.03.06, 00:16
            czy to prawda ze one sa awayjne?ponoc zwłaszcza spacerowka piszczy,nie bardzow iem o co chodzi
            aha i zauwazyłam ze allegrowicze ktorzy chca go sprzedac czeęst piszą ze spacerowki w ogole nie uzywali i to mnie mocno zastanawia
            • sja75 Re: ankw,dzieki jeszce mam jedno pytanie 31.03.06, 07:57
              czy mozecie mi podac link do forum o wózkach?dzieki wielkie
              • duszka30 Re: ankw,dzieki jeszce mam jedno pytanie 31.03.06, 08:29
                Mój synek urodził się w marcu zeszłego roku, kupiłam tylko Quinny Buzza z
                adapterem do fotelika samochodowego, na początku mały jeździł w foteliku(maxi
                Cosi ma regulowane siedzisko), a od lipca używaliśmy już spacerówki, która jest
                prawie całkiem płaska. Teraz przesadziliśmy się już w Quinny Zapp, który jest
                najmniejszą parasolką na rynku, leciutki, zwrotny, super. Uważam zakup gondoli
                za zbędny wydatek!!
              • laurka112 Re: sja, link do wózków 31.03.06, 11:40
                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462
                Oto link do tego forum, ale tak na prawdę to chyba wszystko co napisały tu
                dziewczyny powinno Ci wystarczyć.
                Też miałam problem z wyborem wózeczka dla córci, która się urodzi lada chwila;
                aż sobie raz popłakałam ze stresu sad
                ale wybrałam peg perego pliko P3 spacerówke i fotelik, który można tam
                zamontować; owszem drogie to wszystko jak cholera, ale trudno, fotelik sprzedam
                za 10 miesiecy, a spacerówka będzie mi służyć ze 3 lata, więc przeliczyłam i
                wyszło ok smile
                życzę powodzenia i fajnego wózka big_grin
                • sja75 Re: sja, link do wózków 31.03.06, 13:59
                  dzięki serdeczne-oblukam co i jak.chciałam kupic przez internet ale najpierw
                  chyba lepiej wózki obejrzeć "na żywca"
            • iw1978 Re: ankw,dzieki jeszce mam jedno pytanie 31.03.06, 09:21
              Nieużywana spacerówka w ciężkim wózku to częsty przypadek.
              Mam emmaljungę i mimo, że syn z września 2005, to powoli myślę
              nad lekkim wózkiem. Te ciężkie są super na początku - stabilne,
              chronią przed wstrząsami, w gondoli dziecko ma duży komfort,
              ale kiedy dziecko zaczyna siadać, to na ogół dochodzi się do
              wniosku, że lepiej kupić lekką spacerówkę. Ułatwia ona wyjazdy
              na zakupy i nie tylko, bo nie zagraca bagażnika, a rodzice nie męczą się,
              gdy trzeba wózek wnieść po schodach. U ciebie pewnie będzie
              podobnie. Dziecko usiądzie, skońćzy się zima i pobiegniesz do
              sklepu po nowy wózek.
    • valkiria_1980 Re: Kobiet doradzcie odnosnie wozka bo chyba osza 31.03.06, 12:00
      www.allegro.pl/item93750873_wozki_tako_city_voyager_wozek_gratisy.html
      ja kupilam ten i wg mnie jest suuuuuper
      • angell82 Re: Kobiet doradzcie odnosnie wozka bo chyba osza 31.03.06, 13:50
        identyczne jak wózki firmy tako są wózki firmy maxring-z tym, ze tańsze.
        róznią sie tylko nazwą smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka