paproszek57 07.04.06, 15:00 mam tyłozgiecie macicy, jestem w 9 tc i lekarz mi wczoraj powiedział ze ciąze jest bardzo nisko połozona, ale nawet nie kazal mi lezeć, spotkałyście sie z tym? o co chodzi? to bardzo żle? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hekate_mw Re: niska ciąża???? 07.04.06, 15:10 Wiatj! Ja też mam tyłozgięcie macicy, stwierdzono to u mnie jeszcze przed ciążą. Nie zwróciłam na to uwagi, potem jednak jak już byłam w ciąży natrafiłam gdzieś na info że kobietom z tyłozgięciem jest trudniej zajść w ciążę. No i u mnie się nie sprawdziło. Dziś zaczynam 24tc i jak narazie nie mam żadnych komplikacji ani nic podobnego, gin nie mówiła mi też żebym miała ciążę nisko położoną. Ale brzuszek mam mały... Więc nie wiem czy to ma jakieś znacznie czy nie.. Odpowiedz Link Zgłoś
paproszek57 Re: niska ciąża???? 07.04.06, 15:15 ja tez ma tylozgiecie od zawsze, ale wczoraj byłam u lekarza i powiedział jeszcze o tej niskiej ciąży, niebardzo wiem o co chodzi troche sie martwie Odpowiedz Link Zgłoś
hekate_mw Re: niska ciąża???? 07.04.06, 15:19 Wiesz, myślę że nie ma czym się martwić. Gdyby wiązały się z tym jakieś niebezpieczeństwa to by Ci lekarz od razu powiedział. A jak tylko tak stwierdził, no to po prostu określił położenie ciązy. Głowa do góry Myślę, że moja lekarz też by mi coś powiedziała gdyby to się z czymś wiązało.. a tak to moge jeździć na rowerze, chodzić na basen i nie ma problemów Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
misspigy Re: niska ciąża???? 07.04.06, 16:57 moja koleżanka ma to samo - jej lekarz powiedział, że nie wolno jej uprawiać sexu w takiej sytuacji. Bardzo się zdziwiła, bo to jej druga ciąża. Ale może i coś w tym jest, bo w pierwszej ciaży inny lekarz nic o sexie nie wspominał i ona potem od ok 22 tyg musiała plackiem leżeć Odpowiedz Link Zgłoś
servena Re: niska ciąża???? 07.04.06, 18:00 Witaj, Też miałam tyłozgięcie macicy - lekarz przy pierwszym badaniu w ciąży powiedział, że w czasie ciąży macica sama się wyprostuje i nie należy robic z tego problemu - z tym, że ja miałam prawidłowo zagnieżdżony zarodek - ani za nisko ani za wysoko. Będzie dobrze, unikaj tylko wysiłku fizycznego, niech lekarz co 3 tygodnie ogląda zarodek/płód na USG i dokładnie bada jest położenie. To wystarczy. Trzymaj się, uściski! Odpowiedz Link Zgłoś