bwiolab 14.04.06, 09:32 Witam Czy zasiłek chorobowy nalezy sie tylko do dnia porodu a potem kobieta musi skorzystac z zas. macierzyńskiego ??Np. termin mam na 10-go nie urodziłam tego dnia, czy lekarz moze mi wystawic zwolnienie po 10-tym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: po terminie a chorobowe 14.04.06, 09:43 bwiolab napisała: > Witam > Czy zasiłek chorobowy nalezy sie tylko do dnia porodu a potem kobieta musi > skorzystac z zas. macierzyńskiego ??Np. termin mam na 10-go nie urodziłam > tego dnia, czy lekarz moze mi wystawic zwolnienie po 10-tym? zus wystawil mi zasilek rehabilitacyjny, ktorego termin uplywal dopiero 2 tygodnie po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bwiolab Re: po terminie a chorobowe 14.04.06, 10:15 Czyli lekarz wprowadził mnie w błąd mowić, z emoże dac mi chorobowe tylko do nia porodu? Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: po terminie a chorobowe 14.04.06, 10:18 bwiolab napisała: > Czyli lekarz wprowadził mnie w błąd mowić, z emoże dac mi chorobowe tylko do > nia porodu? tak. moze dluzej. wazne jest to ile dni jestes nachorobowym. powyzej 183 albo 182, nie pamietam dokladnie... nie otrzymasz pieniedzy z zusu, jezeli nie zlozylas dokumetow o zasilek rehabilitacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
bwiolab Re: po terminie a chorobowe 14.04.06, 12:47 Lekarz twierdzi, że po terminie to juz tylko macierzynskie moze byc, ma racje? Zwykły rodzinny moze wystawic zwolnienie i bedzie wazne? Odpowiedz Link Zgłoś