Dodaj do ulubionych

wkladki do stanika

28.04.06, 10:51
A wiec...zaczelo mi cos wyciekac z sutkow, zycie po prostu, w koncu koncowy
etap ciazy. Wiec poszlam do sklepu i kupilam wkladki do stanika, zeby mi przez
bluzke nie przeciekalo. Noi tu sie pojawily moje watpliwosci... Otoz rzeczone
wkladki sa wielkosci podstawek pod szklanke, a moje cycuszki to wciaz rozmiar
B, do tego wcale nie sa takie ultra cienkie jak pisalo na opakowaniu, calkiem
drogie i jak przyjdzie do regularnego kupowania to chyba na nich zbankrutuje!
A wy jak sobie radzicie z problemem? To moja pierwsza ciaza, wiec ciagle
zielona jestem w niektorych kwestiach, wiec uswiadomcie mnie bez wysmiania prosze.
Obserwuj wątek
    • martulka79 Re: wkladki do stanika 28.04.06, 10:55
      Jest duzy wybor wkladek laktacyjnych. Jakiej firmy kupilas?
      • patipomoz Re: wkladki do stanika 28.04.06, 10:59
        polecam Johnson&Johnson lub Penaten. są takie same, nie duże i ładnie
        wyprofilowane. choć raz kupiłam jakieś wadliwe opakowanie Penatena, z każdej
        wkładki wychodziła bokiem ta wata. najgorsze na świecie są Canpol Babies -
        wielkie szeleszczące naleśniki! niestety wkłade zużywa się sporo, ja 2 na noc i
        czasem kilka razy zmieniam w dzień, bo są mokre. kupuje je non stop sad
      • agless Re: wkladki do stanika 28.04.06, 11:34
        Kupilam jakies takie nie firmowe prawdemowiac, firmy sklepu z ktorego kupilam.A
        jakie polecasz?
    • saskiaplus1 Re: wkladki do stanika 28.04.06, 11:34
      Najtańsze i bardzo chłonne są Rossmana "Babydreams", ale nie mają kleju do
      mocowania. Sprawdzają się, gdy musisz długo stosować bardzo chłonne wkładki:
      wychodzi niedrogo i skutecznie. Ale jeśli masz tylko drobne przecieki, to
      sprawdzą się też nieco droższe, ale cieniutkie (niestety, też mniej chłonne)
      wkładki Bella. Bardzo dobre są wkładki Johnsona albo Penatena, ale są jakieś
      trzy razy droższe niż Rossmann, więc przy dużym zużyciu... Wypróbujesz sama i
      wypracujesz sobie jakąś opcję.
    • dorota.m1976 Re: wkladki do stanika 28.04.06, 12:29
      Ja kupowałam Gerber, cienkie i bardzo chlonne, probowalam tez J&J i Penaten ale
      te Gerbera chyba najbardziej lubilam
      • agaa_p Re: wkladki do stanika 28.04.06, 12:35
        No kochane dziewczyny, "ulewanie" z piersi dopiero się Wam zacznie po porodzie. niedawno poruszałam podobny problem na innym forum : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=40720304
    • agless Re: wkladki do stanika 28.04.06, 14:30
      Weszlam sobie na forum niemowle, tak jak mnie odeslalas i widze ze z cieknacym
      mlekiem to glebszy problemsmile) no to sie wpakowalam, hehesmile) Zachcialo mi sie byc
      mamusia! No nic, poczytam jeszcze, poczekam na rady i jakos to bedzie. No ale
      komfortowe to nie jest. Tyle, ze jak do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic to do
      wkladek laktacyjnych tez. Poprobuje firmy, ktore mi tu napisalyscie.
    • karolinazajac Re: wkladki do stanika 28.04.06, 16:15
      Wkładki Rossmana świetnie chłoną, ale niestety nie są szczególnie cienkie.
      Natomiast trzeba uważać z wkładkami Belli. Są dwa rodzaje, ale w takim samym
      opakowaniu. Ja się raz nacięłam. Najlepiej przed kupnem zajrzeć do pudełka.
      Jeśli jest powłoka ceratowa to czym prędzej odłożyć! Takie bez ceraty są w
      miarę przyzwoite.
      • inia33 Re: wkladki do stanika 28.04.06, 16:35
        potwierdzam wszystko co pisały poprzedniczki, z jednym wyjątkiem- wkładki belli nawet bez ceraty mi w ogóle nie odpowiadały, poza tym niespecjalne są też nuk
        pzdr.
    • melefretete Re: wkladki do stanika 28.04.06, 17:31
      wszystkie sa do bani... mam za soba 2 poród i tylko gerbera sie sprawdzaja,
      cienkie, chłonne i nie przylepiaja sie o sutków pod wpływem wilgoci i nie
      zostawiaja kłaczkow, a chicco z kolei drażnia piersi brzegami.... tylko gerbery!
      niestety w gdansku i olsztynie np. trudno jest je dostac... a moze któras wie
      gdzie w gdańsku je znajde?
      • karolah2 Re: wkladki do stanika 28.04.06, 17:46
        Witajsmile ja jestem juz blisko rozwiązania,ale już od trzeciego miesiaca miałam
        wyciek z piersi i od samego początku używam GERBERA! naprawdę bardzo dobre
        wsród tych wszystkich...w pudełku jest ich 36szt. i kosztują 14zł.Naprawdę
        polecamsmile
    • iw1978 Re: wkladki do stanika 28.04.06, 21:05
      Polecam wkładki Gerber. Jak dla mnie rewelacja, choć nie mają kleju. A na pocieszenie powiem, że, jak laktacja się unormuje, to można niemal zrezygnować z wkładek. Ja w tej chwili zakładam je tylko, gdy wychodze na dłużej. W domu nie noszę i nic się nie dzieje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka