gosika78 Re: czy pijecie piwko bezalkoholowe? 04.05.06, 18:46 Piję. Tak bardzo lubię piwo, że nie mogłabym sobie odmówić Przy spotkaniach towarzyskich robię sobie "mixa" bezalk z alk i tym sposobem ma caały kufelek piwa Odpowiedz Link Zgłoś
war_kos Re: czy pijecie piwko bezalkoholowe? 06.05.06, 01:25 ja jestem uzależniona od alkocholu więc muszę pić. najczęściej wódkę, bo piwo jest za słabe. ale za to bardzo ograniczyłam palenie. nie przekraczam paczki dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
malinka255 Re: czy pijecie piwko bezalkoholowe? 07.05.06, 11:38 Czasem wypiję jedno piwko alkoholowe albo lampkę wina, nic się nie stanie; malinka Odpowiedz Link Zgłoś
anastazja02 Re: czy pijecie piwko bezalkoholowe? 04.05.06, 19:36 Jak mam na nie ochotę to pije ale zdarza sie to bardzo rzadko,nie pije wiecej niz szklanke karmi. Odpowiedz Link Zgłoś
samanta05 Re: czy pijecie piwko bezalkoholowe? 04.05.06, 19:44 Mi piwa bezalkoholowe nie smakuja, oprocz jednego na szczescie A alkoholowego zdarza mi sie pociagnac kilka łyków od meza, kiedy pije moje ulubione Na szczescie nie przepadam za piwem, wole wino. Ale ogolnie staram sie nie pic nawet łyczka Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: czy pijecie piwko bezalkoholowe? 04.05.06, 19:50 W czasie ciąży piłam normalne piwo i popijałam czerwone winko też i mąż co chwila dokupował a jeszcze wiśniowa naleweczka teściówki po prostu pycha. No i po winku była świetna morfologia nawet bez dodatkowych witamin. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
margonik Alkohol a morfolgia 10.05.06, 19:48 Dziewczyny, jak pijecie alkohol, bo uważacie, że w małych ilościach nie zaszkodzi - to ok, wasza rozum, wasza decyzja. Ale nie powołujcie się, proszę, na morfologię! Co ma morfologia do alkoholu?! Musiałybyście pić chyba wódkę litrami, aby cokolwiek w morfologii dało się zauważyć. Odpowiedz Link Zgłoś
karina66 Re: czy pijecie piwko bezalkoholowe? 04.05.06, 19:59 Ja czasem nawet alkoholowe.Małą butelkę. Odpowiedz Link Zgłoś
czudna Re: czy pijecie piwko bezalkoholowe? 04.05.06, 20:04 Wczoraj miałam ciężki dzień i wypiłam duże, alkoholowe z sokiem. Pycha. Nie będę jednak często tego robić, bo trochę się boję o dzidzi. Dlatego na bezalkoholowe złożyłam już zamówienie u męża, bo trzeba po nie kawałek iść. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: czy pijecie piwko bezalkoholowe? 04.05.06, 20:25 Owszem! Ostatnio, w 2 trymestrze, mniej więcej raz na tydzień piję pół do całej szklanki piwa zwykłego pomieszanego z bezalkoholowym. Polecam Karmi Lanai (o połowę mniej kalorii niz zwykłe Karmi!!). Jest dla mnie w zasadzie za slodkie, ale bardzo smakuje pomieszane z gorzkawym piwem takim jak Pilsner. Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Jasne! 05.05.06, 00:10 Najczęściej Karmi, chociaż do smaku musiałam się przyzwyczaić. Czasami piję też alkoholowe, ale niedużo. Tak sobie myślę, że jak już skończę karmić piersią, to pójdę sobie wreszcie na normalne piwo (i po drugim znajomi będą mnie zeskrobywać z podłogi) Odpowiedz Link Zgłoś
anagram2 Re: czy pijecie piwko bezalkoholowe? 05.05.06, 07:29 czasem karmi. Zwykłego unikam. Chociaz w 1 trym. jak nie wiedzałam o ciązy to piłam. No i na urodziny. Czytałyście w ost. miesieczniku Twoje 9 miesięcy artykuł o FAS? Przeraził mnie. Taka była jego rola. Nie we wszystko jednak mi łatwo uwierzyć. Nie chce sie tutaj wdawać w dyskusję. Moim jednak zdaniem był zdeczka przesadzony.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kgbx2 Re: czy pijecie piwko bezalkoholowe? 05.05.06, 09:09 ja za karmi nie przepadam bo jest za słodkie - ostatnio odkryłam piwo bezalkoholowe Bavaria ale trochę smakuje jak woda z sokiem a nie piwo. Nasze rodzime - Lech ma do 0,5 alkoholu naturalnie powstałego podczas fermentacji a Żywiec nie nazywa się już bezalkoholowy tylko niskoalkoholowy tez ma 0,5. Czasem je piję ale zastanawia mnie czy taka mała zawartość alkoholu pita okazjonalnie może szkodzić dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
gosika78 Re: czy pijecie piwko bezalkoholowe? 05.05.06, 11:40 Bez przesady... A cukierki z alkoholem, a nasączane przepyszne ciasteczka??? Odpowiedz Link Zgłoś
azzure1 Re: czy pijecie piwko bezalkoholowe? 06.05.06, 01:37 A to w ogóle jest piwo bezalkoholowe? Bo nawet Karmi ma, co prawda 0,5%, ale zawsze. Ale piję, piję, Karmi poema di cafe, bo lubię po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
hoshi74 a po co? 06.05.06, 07:46 ani grama alkoholu od chwili, gdy dowiedzialam sie o ciazy. wczesniej owszem, bardzo chetnie piwo, wino, martini bianco... ale teraz nie widze powodu, dla ktorego mialabym pic, poza tym po co takiemu malemu Dzidziowi alkohol??? jak bedzie duzy, to sam sprobuje, a mnie sie przyda te kilka, czy kilkanascie miesiecy bez alkoholu. szkoda, ze slodyczy nie udaje mi sie tak latwo odstawic ) Odpowiedz Link Zgłoś
misspigy Re: a po co? 06.05.06, 09:13 ja też czasami wypiję małe jasne... ale mam po tym ZAWSZE zgagę... Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: a po co? 06.05.06, 12:30 hoshi, pytanie w tytule wątku brzmi: czy pijecie piwko BEZALKOHOLOWE... Odpowiedz Link Zgłoś
hoshi74 Re: a po co? 07.05.06, 08:16 umiem czytac. i nawet zrozumialam pytanie. poczytaj dokladniej odpowiedzi, nie dotycza tylko bezalkoholowego. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
dodkowska Re: czy pijecie piwko bezalkoholowe? 06.05.06, 13:18 ja pije raz na jakis czas lub kiedy mam ochote karmi kawowe Odpowiedz Link Zgłoś
ancia78 Re: czy pijecie piwko bezalkoholowe? 06.05.06, 14:13 Oj,ja tylko raz spróbowałam i do tej pory na samo wspomnienie robi mi się niedobrzeZa to przyznaję się bez bicia,że od czasu do czasu pozwalam sobie na małe ale zwykłe. Odpowiedz Link Zgłoś
julia232 Re: czy pijecie piwko bezalkoholowe? 06.05.06, 20:17 Witam!! Piję karmi dość często, ale w pierwszym trymestrze nie mogłam patrzeć na żaden alkohol-nawet na karmi.Z win tylko czerwone wytrawne-kieliszek przy imprezie 2. Odpowiedz Link Zgłoś
rytr Re: czy pijecie piwko bezalkoholowe? 06.05.06, 20:25 Uwielbiam piwo. I srasznie mi go brakuje Czasem sobie zastepuje no alko. Nie znosze karmi (probowalam normalnego i tego w kwiatki la cos tam - ochyda o malo nie zwrocilam ale za to dobry jest zywiec "niskoalkocholowy" - co do zawartosaci tegoz nisko - oznajmiam, ze tyle samo ma kefir, a chyba nikt sobie kefiru nie bedzie odmawial Tak czy siak - przyznaje - czasem takze odrobina alkoholowego. No po prostu bardzo lubie... Odpowiedz Link Zgłoś
mmalicka21 ja pije alkoholowe 06.05.06, 20:32 jak się spotykamy ze znajomymi to pije sobie carlsberga pół litra a jak mi się baaardzo chce to pije 0,66 jakiegoś tam innego wszystko jedno i bez przesady FAS występuje u dzieci których matki naduzywały alkoholu podczas ciazy 2 piwa w miesiącu to nie jest nadużycie, zapewniam, nic dziecku się nie stanie jak tak niektóre babeczki trzęsą się to mi przypominają te co się boją jeść lodów bo salomnella parówek i wędzonej makreli kurde bez przesady Odpowiedz Link Zgłoś
lamia1978 Re: ja pije alkoholowe 07.05.06, 12:06 trochę to smutne że kobiety w ciąży nie potrafią się powstrzymać od alkoholu na 9 m-cy czy papierosy też palicie?light oczywiście? no ale mus to mus Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: ja pije alkoholowe 07.05.06, 12:12 Czy aby trochę nie przesadzasz? Jedno piwo np.na tydzień to coś złego? U mnie dzięki piciu lampki czerwonego wina 2-3 razy w tyg.miałam super dobrą morfologie nawet bez dodatkowych witamin. A sztuczne witaminy sa takie dobre jak sądzisz? Poza tym nie porównywaj papierosów do piwa bo to dwie różne rzeczy. Piwo ma trochę w sobie wit.B na ten przykład,działa moczopędnie itp. A papierosy to subst.smoliste,czad,nikotyma. Pomyliłaś dwie całkiem odmienne rzeczy. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
lamia1978 Re: ja pije alkoholowe 07.05.06, 12:17 spytaj lekarza czy alkohol jest lepszy dla dziecka od nikotyny, obie rzeczy są używkami. Oczywiście trochę zażartowałam ale po co pić np. piwo alkoholowe jeśli nie ma 100% pewności że nie wpłynie to na dziecko? A co do witamin to oczywiście że te sztuczne są beznadziejne i dlatego dobry lekarz nie karzę ich brać (jeśli wyniki nie odbiegają od normy) W każdym bądź razie uważasz że wyniki miałaś dobre tylko dlatego że piłaś wino?? a jakbyś nie piła to dziecko byłoby chore? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: ja pije alkoholowe 07.05.06, 12:24 Strasznie ciągnęło mnie do wina i widocznie organizm wiedział czego potrzebował. A dziecko urodziło sie zdrowe bez defektów i ma się dobrze jak na dzień dziesiejszy. Wino z reguły jest naturalne czyli fermentacja winogron. Oczywiście oprócz picia wina jadłam owoce i warzywa,kasze itp a wino dopełniało resztę do obiadu. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
hoshi74 a wodke robi sie z ziemniakow... 07.05.06, 16:40 albo zboza, "Wino z reguły jest naturalne czyli fermentacja winogron." zatem wodeczka tez jest naturalna, czyz nie? na zdrowie! wasze ciaze, wasze dzieci, robta co chceta, pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
intuicja77 Re: czy pijecie piwko bezalkoholowe? 07.05.06, 14:55 nie ma piwa bezalkoholowego... przeczytaj www.fas.edu.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
hejhohejho Re: czy pijecie piwko bezalkoholowe? 07.05.06, 20:51 Po prostu nie wolno pić alkoholu w ciąży - w każdych ilościach może zaszkodzić dziecku. Jego organizm jest inny, komórki często się dzielą i są bardziej wrażliwe a alkohol dostanie się wszędzie... Oj szkoda że nie potraficie powstrzymać się od picia alkoholu na te kilka miesięcy... A dobra morfologia i fakt że dziecko nie urodzi się z widoczną wadą jeszcze nie oznacza że nie zrobiłyście mu krzywdy... Jest tyle chorób wieku dziecięcego w przypadku których podejrzewa się czynniki działające w ciąży za sprawców. Ale jak już ktoś zauważył to Wasze dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: czy pijecie piwko bezalkoholowe? 07.05.06, 22:03 Hej, hej. Nie przesadzajcie. Piwo bezalkoholowe to jak juz ktos napisal 0,5%, czyli tyle co nic. Ja osobiscie wypilam pare lykow piwa, ale lekarz mi powiedzial ze malo piwo moge sobie bez problemu wypic. I to ni ejeden lekarz mi tak powiedzial. i jak mi przyjdzie ochota to tak zrobie. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: czy pijecie piwko bezalkoholowe? 07.05.06, 22:27 pilam carmi poema di cafe czy jak sie to nazywa... dzialalo to super na synka, jezeli balam sie bo np. za malo sie ruszal to pilam carmi a on zaczynal brykac Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: czy pijecie piwko bezalkoholowe? 10.05.06, 16:13 a mi przestalo nagle smakowac i piwo i wino.ale jak mam ochote to sobie sacze kieliszeczek gorzkiej zoladkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
lorenia Re: czy pijecie piwko bezalkoholowe? 10.05.06, 18:59 ja czasem pije, zwlaszcza jak wpadna znajomi na grila ale zawsze bardziej lubilam wino, ale odkąd jestem w ciąży nie jestem w stanie wypic nawet lyka, odrzuca mnie, jak tylko powacham.... choc gin mi powiedziala, ze lampka od czasu do czasu mi nie zaszkodzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: czy pijecie piwko bezalkoholowe? 11.05.06, 14:03 Mnie po paru lykach odrzuca. A siegam po alkohol, bo wiem, ze male ilosci raz na jakis czas nie zaszkodza maluszkowi. Ale o ile wczesniej przed ciaza lubilam bardzo piwo i winko, to teraz naprawde kompletnie mnie nie ciagnie. Ewentualnie na spotkaniach ze znajomymi czasami podpijam pare lykow od mojego narzeczonego Odpowiedz Link Zgłoś
aja2006 Re: czy pijecie piwko bezalkoholowe? 11.05.06, 15:51 Bez sensu te gadki spytajcie poprostu lekarza- każdy Wam powie, że ciąża to nie choroba i pół piwka raz na jakiś czas czy lampka wina nie szkodzi dziecku. Dziecku szkodzi jeśli matka jest w stanie upojenia i ten alkohol we krwi poprostu czuje. A położne nawet doradzają w ost. miesiącach ciązy pić ciemne piwo po dzięki temu kobieta ma w piersiach więcej pokarmu!!! Odpowiedz Link Zgłoś