Dodaj do ulubionych

zdarzyl sie cud :)

05.05.06, 11:51
Witam wszystkie forumowiczki! Na forum pisze pierwszy raz choc zagladam tu
juz od okolo miesiaca, bardzo duzo ciekawych rzeczy sie tu dowiedzialam- a
wiec sprawa u mnie wyglada nastepujaco - od paru miesiecy bezksutecznie
staramy sie o dzidzie, co miesiac pojawiala sie nadzieja zakonczona wielkim
rozczarowaniem gdy pojawiala sie miesiaczka. W zeszlym tyg wyslalam meza na
badania i diagnoza brzmiala - asthenospermia czyli nieprawidlowa ruchliwosc
plemnikow i tylko 25 % plemnikow ruchliwych, przyznam ze sie podlamalam choc
diagnoza nie wykluczala mozliwosci zajscia w ciaze, juz zaczynalismy leczenie
a przez to zamieszanie zapomnialam chyba o sobie i o tym ze spóznia mi sie 5
dni okres,dzis rano ( nie nastawiajac sie na nic) bez przekonania zrobilam
test i zdarzyl sie CUD bo pojawily sie 2 kreski!!!! nie moge uwierzyc w
szczescie jakie nas jednak spotkalo! chyba testy sie nie myla? Jestem tak w
szoku ze nie dociera do mnie ze moze w koncu zostane mamasmile dla pewnosci
zrobie juto jeszcze jeden test. Ale chyba nie mialyscie takiej sytuacji ze
test pokazal zly wynik?
Pozdrawiam wszystkich
Obserwuj wątek
    • bastet7 Re: zdarzyl sie cud :) 05.05.06, 11:53
      Karola!! Gratulacjewink))) I to ogromnewink)))
      • ade1 Re: zdarzyl sie cud :) 05.05.06, 11:56
        to cudownie, wiesz 25% szansy to jednak szansa... swietnie zycze zdrowej ciazy
        i cudownego dzidziusia
    • olera24 Re: zdarzyl sie cud :) 05.05.06, 11:55
      jak to powiedział moj lekarz, test myli sie raczej w tą druga stronę, tzn gdy
      jest neagtywny, to wynik z dnia na dzień moze sie zmienić, ale gdy juz wyszedł
      pozytywny, to nalezy jedynie gratulowac przyszłej mamie. Co niniejszym czynięsmile)
      Gratuluję gorąco, pozdrów małą fasoleczke i jak sie okazuje wcale nie takiego
      nieruchliwego mężasmile)
    • pink75 Gratuluję z całego serca :))))) 05.05.06, 12:05
      Test może wyjść fałszywie pozytywny tylko wtedy, gdy bierzesz leki hormonalne
      (ale nie pamiętam konkretnie jakie).
      • scorpio771 Re: Gratuluję z całego serca :))))) 05.05.06, 12:09
        Trzymam kciuki, aby wszystko było ok. Ja zaszłam w ciążę po inseminacji, ale
        dopiero przy 2 podejściu, za 1 razem juz niby było... ale jednak. Uważam, że
        warto próbować i być cierpliwym, bo szczęście może przejść koło nosa smile
    • mada1977 Re: zdarzyl sie cud :) 05.05.06, 12:12
      gratuluje!!!! teraz pamietaj dbaj o siebie!!!!
      • karola2778 Re: zdarzyl sie cud :) 05.05.06, 12:24
        Dziewczyny! dziekuje wam bardzo za gratulacje i mile slowa! Wierze ze sie
        naprawde udalo i jestem w ciazy.Ale 100 % pewnosc to bedzie chyba dopiero po
        wizycie u lekarza prawda?Kiedy powinnam sie do niego wybrac? Odczekac teraz
        tydzien lub dwa?
        • edyta2812 Re: zdarzyl sie cud :) 05.05.06, 12:29
          Gratulacje!!!!! Jestem a raczej byłam w podobnej sytuacji. W listopadzie ur.
          maz robił badania - wynik: asthenozoospermia..dzis jestem w 17 tyg. ciąży, i
          kilka dni temu zaczęłąm czuc pierwsze ruchy dzidzi...cudowne
          wrażenie..Powodzenia!!!!!
        • pollys z wizytą do lekarza lepiej jeszcze poczekaj 05.05.06, 18:33
          gratuluję! a co do pierwszej wizyty to najlepiej iść niewcześniej niż w 6-7
          tygodniu ciąży. jak pójdziesz wcześniej to lekarz raczej nie da Ci 100
          % pewności... powodzenia!
          • aintha Re: z wizytą do lekarza lepiej jeszcze poczekaj 12.05.06, 17:45
            Nieprawda, ja byłam w 5 t.c. i miałam pewność - bo zrobiono mi USG
            potwierdzające, ale skierowanie dostałam na początku 5tego wink
            ------------------------------
            Nasza Fasolka
            Fasolkowo-Filmowo
    • gogo2 Re: zdarzyl sie cud :) 05.05.06, 12:58
      Gratulacje!
    • aga55jaga Re: zdarzyl sie cud :) 05.05.06, 18:45
      karola wiiiieeeelkieeee gratulacje. Będe trzymać za was kciuki smile
      • guzmania Re: zdarzyl sie cud :) 05.05.06, 18:55
        Ogrooomne gratulacje!Teraz tylko dbaj o siebie i swoje maleństwo i ciesz się
        swoim stanem.Życze duuużo zdrówka i uśmiechusmile.
    • donkaczka mój mąż też miał taką diagnozę 05.05.06, 21:30
      więc tylko "uważaliśmy" po odstawieniu pigułek, tym bardziej że widywaliśmy się
      w weekendy dwa razy w miesiącu, więc ryzyko wpadki wydawało się małe, a jednak
      zaszłam w ciąże w 21 dniu cyklu na dodatek smile
      ani mój cykl ani jego leniwe plemniki nie były przeszkodą skoro dziecku się na
      świat zachciało
    • azzure1 Re: zdarzyl sie cud :) 06.05.06, 01:07
      No to gratulacje - chyba te plemniki jednak nie były takie leniwe wink)
      • donkaczka no czasem się śmiejemy 06.05.06, 10:42
        bo z pierwszą żoną nie zabezpieczali się parę lat i w końcu na badaniach wyszło,
        że te jego plemniki nie bardzo są żywotne - choć mąż też taki raczej spokojny i
        nienerwowy typ smile

potem jak test wyszedł pozytywnie zażartowałam, że chyba coś mnie wkręcił z tą
        "niemożnością" i chciał złapać na dziecko hehe smile on zarzekał się, że to święta
        prawda i że może przy poprzedniej żonie one się do brzucha chowały hihi
        w sumie byliśmy w niezłym szoku, ale jakoś pozytywnie
    • goche Re: zdarzyl sie cud :) 06.05.06, 01:14
      Gratuluję serdecznie!!! Życzę spokojnej ciąży i dorodnego malucha smile I bardzo
      chciałabym, żeby mojej przyjaciółce również taki cud sie przytrafił, bo ma
      podobny problem.
    • gigigirl Re: zdarzyl sie cud :) 06.05.06, 11:22
      Jak strasznie się cieszę razem z Tobą podzielam Twoje szczęście i gratuluję a zarazem życzę powodzenia...
    • ancia78 Re: zdarzyl sie cud :) 06.05.06, 14:36

My czekalismy na nasze Maleństwo 2lata!I juz milismy robic badania kiedy na
      tescie zobaczylismy 2 magiczne kreseczki.Do lekarza poszłam dopiero za
      3tygodnie ale przyznaje ze w tym czasie jeszcze 2razy robiłam testbig_grinA dzis
      Kubus ma juz19cm i wazy ok.380g(to z wczorajszego
      USG)smile)) Karola gratulacje z głebi dwóch serduszek!!!
      • karola2778 Re: zdarzyl sie cud :) 06.05.06, 16:38
        Dziekuje Wam wszystkim jeszcze raz za odpowiedzi. Dzis zrobilam jeszcze raz
        test ( tak dla pewnosci, bo dalej nie wierze ze w koncu sie udalo)i znow 2
        kreseczki!!! smileSuper. Nie mozna jednak sie nigdy poddawac i nawet jak wyniki
        nie sa idealne - jest szansa! Najchetniej juz bym wszystkim dzis powiedziala
        ze jestem w ciazy ale to chyba jeszcze za wczesnie..a wy kiedy informowaliscie
        rodzinke i znajomych? Pozdrowionka dla wszyskich
        • betti23 Re: zdarzyl sie cud :) 07.05.06, 17:42
          ja tez wczoraj testowalam i zobaczylam 2 kreseczke troszke bladsza od
          kontrolnej ale widocznasmilejutro beta mam nadzieje ze to ciaza i z enic nie
          falszuje wynikutongue_out
        • aniaph Re: zdarzyl sie cud :) 12.05.06, 16:48
          Bardzo serdecznie ci gratuluje! Ja mojej rodzinie od razu powiedzialam, to
          znaczy rodzicom, tesciom i rodzenstwu. Ze znajomymi poczekalam na wyniki krwi
          (czyli po paru dniach od testow na mocz). Mozesz tez dla pewnosci zrobic sobie
          wynik z krwi. ALe mysle, ze dwa pozytywne testy nie powinny cie zmylic , ja nie
          slyszalam o takim przypadku wiec na pewno jestes w ciazy i mozesz sie tym
          podzielic z najblizszymi.
          Powodzenia!
    • megalo5 Re: zdarzyl sie cud :) 12.05.06, 16:21
      gratuluję!u mnie było podobnie!9duuuuzo gorsze parametry nasienia)z tym,ze
      lekarze nie dawali nam zadnych szans na naturalne zajście,testowałam 5 maja,a
      dzien wczesniej mąz oddawał nasienie do mrożenia..przygotowania do in vitro
      itd.Tez jestem w szoku ! z niecierpilowscią czekam na 1 wizyte u ginekologa i
      usg!powodzenia
      • agatta-a1 do:karola2778 12.05.06, 21:13
        czesc kochana. mój m tez ma słabe wyniki, tylko 20% ruchliwych i straciłam
        nadzieję, na zajście w ciąze bez pomocy lekarzy. mąz zaczyna się leczyć ale
        wizyte mamy za tydzień, napisz czym miał się leczyć Twój mąż. to dla mnie
        bardzo ważne.
        • karola2778 Re: do:agatta-a1 12.05.06, 22:33
          Witaj,
          po pierwsze nie zalamuj i nie poddawaj, macie w sumie prawie takie same szanse
          jak my..wiem co czujesz bo ja tez bylam przerazona i myslalam ze moze nigdy nam
          sie juz nie uda -lek ktory lekarz wypisal mojemu mezowi na sam poczatek to PRO
          Fertil ( tylko my mieszkamy zagranica i nie wiem czy tak samo nazywa sie w
          Polsce) Trzymam za was kciuki!
          • karola2778 Re: do:agatta-a1 12.05.06, 22:39
            aha, ten lek PRO Fertil poprawia wlasnie ruchliwosc plemnikow, rzekomo pobudza
            tez te nieruchome do ruchu i w ogole poprawia jakosc nasienia.Kuraja to
            podobno min. 3 miesiace
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka